سلام دوستان عزیز , شما از طریق ارسال مشخصات خود در اینجا میتوانید ثبت نام کنید و از امکانات چاشنی لذت ببرید.

لحظات خوشی را برای شما آرزومندم.
دوست دارید از این مطالب هم دیدن فرمایید ؟!

نویسنده : ادمین چاشنی

بازید : بازدید : 735

تاریخ : ۲۴ / آبان / ۱۳۹۵

امتیاز شما به این آموزش چنده؟
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
( 1 رای _ میانگین : 5٫00 از 5 )

طرز تهیه انواع آش |آش

آش یکی از از غذا های اصیل ایرانی است که تقریباً در تمام ایران پخته می‌شود.آ ش دارای تنوع بسیاری است از جمله آش رشته، آش ماست، آش شله قلمکار، آش جو، آش دوغ و… ساده ‌ترین و معروف ترین نوع آن آش رشته‌ است که از سبزیجات، حبوبات، رشته و کشک تشکیل شده که با سیر داغ، پیاز داغ و نعناع آن را تزیین می‌کنند.آش از غذاهای اصلی و رایج مردم قدیم بوده است به هیمن دلیل است که به طباخ ( طبخ کننده غذا) ، آشپز گویند.

در کشور ما ده ها نوع آش  وجود دارد  و مناطق مختلف کشورمان آش های مخصوص به خود را دارند البته آش هایی نیز میان همه مناطق مشترک است. در منابع  تاریخی از انواع آش ها سخن به میان آمده است به عنوان مثال در کتاب” روزنامه خاطرات امین لشکر” به آش ماش، آش آبغوره، آش ناردانه، آش رشته، آش کشک و کلم، آش سماق، آش آب لیمو، آش اوماج و آش آلو بخارا اشاره شده است. همچنین در کتاب ” خاطرات سید محمد کمره ای” علاوه بر برخی آش های فوق، از آش قره قروت،آش شورباء، آش رب انار، آش رب نارنج، آش کوفته و آش ماست، آش گوجه فرنگی، آش گندم، آش جو، آش شلغم و آش سرکه  یاد شده است.

طرز تهیه انواع آش | انواع آش

آش جوش پره | انواع آش جوش پره | طرز تهیه آش جوش پره

طرز تهیه انواع آش , آش جوش پره آش مخصوص جنوب خراسان رضوی و خراسان جنوبی است و طی مراسم خاصی و بیشتر در میهمانی‌ها تهیه و سرو می شود.

طرز تهیه انواع آش,پیش غذا,آش رشته,آش جو,اش,انواع آش ها,آش سبزی,آش برنج,اش گندم,اش گوجه

آش آبلیمو | طرز تهیه آش آبلیمو | انواع آش آبلیمو

 طرز تهیه انواع آش , آش آبلیمو نوعی از انواع آش‌های ایرانی است. در طبخ این آش از سبزیجات مخصوص نظیر: تره، جعفری، گشنیز، نعناع، و لپه و برنج استفاده می‌شود و این آش با گوشت چرخ‌کرده (کوفته ریزه) یا گوشت مرغ و نعنا داغ و آبلیمو یا آبغوره مصرف می‌شود.

طرز تهیه انواع آش,پیش غذا,آش رشته,آش جو,اش,انواع آش ها,آش سبزی,آش برنج,اش گندم,اش گوجه

 

آش کارده | انواع آش کارده | طرز تهیه آش کارده

طرز تهیه انواع آش , نوعی از انواع آش‌های ایرانی است که مخصوص شهرستان اقلید است و در دیگر شهرستان‌ها نیز پخت می‌شود. در طبخ این آش از گیاهی مخصوص بنام کارده و دوغ استفاده می‌شود. این گیاه درمناطق سرد ارتفاعات زاگرس می‌روید، این گیاه شبیه کاهو بوده وبسیار تند وبرنده است که طی عملیات خاصی توسط زنان روستایی وعشایر شیرین می‌شود و بعد از شیرین سازی این گیاه، آشی ساده درست می‌شود که بسیار خوشمزه وترش است. نمونه دیگری از پخت آش کارده در روستای کافتر و بیشتر روستاهای سر حد چهاردانگه، البته کاردی به دو صورت هست ۱- تازه که نباید آن را به هیچ وجه بجویم که زبان را برش سوزناکی می‌دهد ۲-بصورت خشک شده که در زمانها وفصول غیر معمول پخته ومصرف می‌شود؛ که در فصولی که بدست می‌آید می‌چینند وخشک می‌کنند

در ابتدا کاردیها را در آب می‌پزیم بطوری که کمی نرم شده باشد وآن را از روی اجاق بر می‌داریم و کنار می‌گذاریم تا خنک شود و دمای آن کمی بیشتر از دمای بدن باشد ولی پوست را نسوزاند. بعد مایه کاردی (که از آش کاردی قبلی باقی‌مانده و پخته نشده) اگر در دسترس نبود با مقداری خمیر مایه آرد را خمیر می‌کنیم و دوغ ترش شده به همراه برنج شسته شده در آش می‌ریزیم و هم می‌زنیم تا دوغ بصرت برش خورده در نیاید و سپس آن را در جای تقریبا گرمتری گذاشته و زیر وروی ظرف آن رابمدت تقریبی ۷الی ۸ساعت با پتو یا هر چیز دیگر می‌پوشانیم تا خوب جا بیفتد و ترش مزه شود. یک صبحانه خوشمزه و سالم و طبیعی را مصرف می‌کنیم.

طرز تهیه انواع آش,پیش غذا,آش رشته,آش جو,اش,انواع آش ها,آش سبزی,آش برنج,اش گندم

آش آلو | طرز تهیه آش آلو | انواع آش آلو

طرز تهیه انواع آش , آش آلو نوعی از انواع آش‌های ایرانی است. در طبخ این آش از سبزیجات مخصوص نظیر: تره، جعفری، گشنیز، نعناع و لپه و برنج و آلوی تازه استفاده می‌شود و این آش با گوشت چرخ شده (کوفته ریزه) یا گوشت مرغ و نعناع داغ و مصرف می‌شود.

طرز تهیه انواع آش,پیش غذا,آش رشته,آش جو,اش,انواع آش ها,آش سبزی,آش برنج,اش گندم

آش آذربایجان | انواع آش های آذربایجان

طرز تهیه انواع آش , آش آذربایجان یک نوع از انواع آش‌های اصیل ایرانی و همان‌طور که از اسمش پیدا است متعلق به آذربایجان است که در طبخ آن از لپه، بلغور، سبزی (شوید، تره، پیازچه، نعناع، مرزه، ریحان) استفاده می‌شود.طرز تهیه انواع آش,پیش غذا,آش رشته,آش جو,اش,انواع آش ها,آش سبزی,آش برنج,اش گندم

آش ترخینه | طرز تهیه آش ترخینه | انواع آش ترخینه

طرز تهیه انواع آش , این آش را با قرص ترخینه درست می‌کنند. ترخینه یا ترخوانه با جوشاندن بلغور در شیر یا دوغ ترش بدست می‌آید. برای تهیه این آش به عدس، پیاز، سبزی شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج احتیاج است

طرز تهیه انواع آش,پیش غذا,آش رشته,آش جو,اش,انواع آش ها,آش سبزی,آش برنج,اش گندم

آش انار | انواع آش انار | طرز تهیه آش انار

طرز تهیه انواع آش , آش انار یک نوع از انواع آش‌های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص آش نظیر: تره، جعفری، گشنیز، نعناع و حبوبات نظیر لپه، برنج و پیاز و گوشت قرمز و انار و گلپر و روغن استفاده می‌شود و این آش با نعنا داغ تزئین و مصرف می‌شود.

مواد لازم: چغندر یک‌دانه، برنج یک لیوان و نیم، گوشت چرخ کرده نیم کیلو، لپه نصف لیوان، انار، نعناخشک وپیاز داغ به اندازه کافی.

طرز تهیه: چغندر را رنده کرده می‌پزند. گوشت کوبیده یا چرخ کرده را به صورت کوفته ریزه (گلوله‌هایی به اندازه یک فندق) در می‌آورند. برنج و کوفته ریزه و نعنا خشک و پیاز داغ را به چغندر در حال پختن اضافه می‌کنند. وقتی که برنج پخته شد، آب انار به آن افزوده و می‌گذارند به خوبی بپزد. در صورتی که آب انار ترش باشد، یک یا دو استکان شکر به آن اضافه می‌کنند. وقتی که آش به اندازه دلخواه سفت شد آن رادر ظرف ریخته روی آن را با نعنا و پیاز داغ تزیین می‌کنند.

طرز تهیه انواع آش,پیش غذا,آش رشته,آش جو,اش,انواع آش ها,آش سبزی,آش برنج,اش گندم

آش ترش | طرز تهیه آش ترش | انواع آش ترش

طرز تهیه انواع آش , آش ترش یک نوع غذای سنتی ایرانی و نوعی از آش است. این آش نوعی از آش‌ های محلی رشت نیز محسوب می‌شود. آش ترش مانند آش رشته تهیه می‌شود با این تفاوت که که علاوه بر اسفناج، لوبیا و نخود (که در آش رشته ریخته می‌شود)، کشمش، زردآلوی خشک و آلوچه تر نیز به آن اضافه می‌شود و پس از پختن نیز سرکه و شیره انگور به آن اضافه می‌شود و سپس میل می‌شود.

طرز تهیه انواع آش,پیش غذا,آش رشته,آش جو,اش,انواع آش ها,آش سبزی,آش برنج,اش گندم

آش سبزی | طرز تهیه آش سبزی | انواع آش سبزی

طرز تهیه انواع آش , آش سبزی یکی از شناخته‌ترین و محبوب‌ترین آش‌ها در شیراز است؛ و در اعیاد مذهبی مخصوصاً رمضان و محرم برای نذر کردن، زیاد پخته می‌شود.

طرز تهیه انواع آش,پیش غذا,آش رشته,آش جو,اش,انواع آش ها,آش سبزی,آش برنج,اش گندم

آش خیار چنبر | انواع آش خیار چنپر | طرز تهیه آش خیار چنپر

طرز تهیه انواع آش , آش خیارچنبر نوعی از آش‌های ایرانی و مخصوص استان‌های مرکزی و همدان است.

 این آش در شهریور ماه که فصل خیار چنبر است تهیه می‌شود. مواد آن شامل بلغور، نخود، لوبیا و خیار چنبر است که آن را خرد می‌کنند و داخل حبوبات پخته شده می‌ریزند و همراه با کشک و نعناع و پیاز و سیر داغ می‌خورند.

ash_e_khiar_chanbar

آش جو | طرز تهیه آش جو | انواع آش جو

طرز تهیه انواع آش , آش جو یک نوع از انواع آش‌های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص آش نظیر: تره، جعفری، گشنیز، شوید و حبوبات نظیر نخود، لوبیا، عدس و برنج و جو پوست گرفته، پیاز و کشک غلیظ زردچوبه و روغن استفاده می‌شود و این آش با نعناداغ و پیاز داغ تزئین و مصرف می‌شود.

طرز تهیه انواع آش,پیش غذا,آش رشته,آش جو,اش,انواع آش ها,آش سبزی,آش برنج,اش گندم

آش دوغ | انواع آش دوغ | طرز تهیه آش دوغ

طرز تهیه انواع آش , آش دوغ یکی از غذاهای مشهور ایران و بیشتر متعلق به منطقهٔ آذربایجان و کردستان است.

این غذا را با استفاده از ماست یا دوغ تازه، سبزی آش یا سبزی محلی و یا کوهی، برنج، سیر، نخود، تخم مرغ، پیاز و نمک می‌پزند. در هنگام خوردن نیز می‌توان از سیر کوبیده تازه و نعنای داغ و پیازداغ نیز استفاده کرد. معمولاً این غذا دارای طعمی ترش‌مزه‌است.

برخی هنوز در مراسم‌های عروسی این غذا را در کنار کباب، پیچاخ قیمه و خوراک مرغ سرو می‌کنند.

نوعی دیگر از آش دوغ نیز وجود دارد که مختص منطقه قزوین بوده و از نظر طعم، محتویات و طرز پخت با آش دوغ آذربایجان متفاوت است. این آش به آش دوغ (قزوین) معروف است.

طرز تهیه انواع آش,پیش غذا,آش رشته,آش جو,اش,انواع آش ها,آش سبزی,آش برنج,اش گندم

آش ساک | طرز تهیه آش ساک | انواع آش ساک

طرز تهیه انواع آش , آش ساک نوع دیگری از انواع آش‌های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از اسفناج و لپه و آرد برنج و پیاز و گوشت چرخ‌کرده و آب غوره و تخم مرغ و پیاز و روغن استفاده می‌شود و این آش با نعناداغ تزئین و مصرف می‌شود.

طرز تهیه انواع آش,پیش غذا,آش رشته,آش جو,اش,انواع آش ها,آش سبزی,آش برنج,اش گندم

آش رشته | طرز تهیه آش رشته | انواع آش رشته

طرز تهیه انواع آش , آش رشته از معروف‌ترین آش‌های ایرانی است. در طبخ این آش از سبزیجات مخصوص مانند، جعفری، گشنیز، اسفناج، و برگ چغندر و انواع حبوبات نظیر نخود، عدس، انواع لوبیاها و رشتهٔ آشی استفاده می‌شود. این آش را غالباً با کشک اما گاهی با سرکه مصرف می‌کنند، در بعضی مناطق هم از قارا (قرقروت ترش) استفاده می‌کنند. از دیگر محتویات آن نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ می‌باشند. این آش معمولاً به عنوان پیش غذا سرو می‌شود.

طرز تهیه انواع آش,پیش غذا,آش رشته,آش جو,اش,انواع آش ها,آش سبزی,آش برنج,اش گندم

آش شلغم | انواع آش شلغم | طرز تیهه آش شلغم

طرز تهیه انواع آش , آش شلغم نوع دیگری از انواع آش‌های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از شلغم، لپه یا عدس، برنج، پیاز، آبلیمو، شکر، روغن و نمک استفاده می‌شود و این آش با نعنا داغ تزئین و مصرف می‌شود.

طرز تهیه انواع آش,پیش غذا,آش رشته,آش جو,اش,انواع آش ها,آش سبزی,آش برنج,اش گندم

آش شیر | انواع آش شیر | طرز تهیه آش شیر

طرز تهیه انواع آش , آش شیر نوعی آش است. برای تهیه آش شیر برنج را با شیر می‌جوشانند و پس از پخته شدن برنج و سرد شدن آش، آن را با اضافه کردن شکر، نمک، مربا یا عسل میل می‌کنند. آش شیر از آش‌های محلی استان زنجان است که در زبان ترکی محلی به آن «سوت آشه» می‌گویند. آش شیر به شیر برنج شبیه‌است.

طرز تهیه انواع آش,پیش غذا,آش رشته,آش جو,اش,انواع آش ها,آش سبزی,آش برنج,اش گندم

آش شله قلمکار | انواع آش شله قلم کار | طرز تهیه آش شله قلمکار

طرز تهیه انواع آش , این نام از آن روی گویند که دانه‌های سرخ و سپید در آن باشد و چون قلمکار هندی که پارچه‌ای نیکوست و شناخته‌شده به ایران.» این را «نادرمیرزای قاجار» حدود ۲۰۰ سال قبل در کتاب «خوراک‌های ایرانی»‌اش آورده‌است. آشی که در همان روزگار بیشتر به دهان اهالی پایتخت‌ خوشمزه می‌آمد و اسمش همچون طعمش حکایت خوشمزه‌ای داشت. همان‌طور که نادر میرزا و مرحوم دهخدا و نویسندگان دیگر نوشته‌اند، به این دلیل آن را شله‌ یا همان آش قلمکار می‌گویند که ترکیبی متنوع از انواع سبزی‌ و حبوبات به‌علاوه گوشت دارد که به آن شکلی رنگارنگ می‌دهد. گفته می شود که این آش، همان آش مورد‌علاقه «ناصرالدین‌شاه» است که در ییلاق‌ شهرستانک دستور پختش را می‌داد. گوشتش، گوشت چندین گوسفند بود و در پاک‌کردن سبزی و حبوبات و در درست کردن و  بارگذاشتنش  این آش همه درباریان  و افراد مشارکت داشتند

آش شله قلمکار معروفترین نوع از انواع آش‌های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص آش نظیر: تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و حبوبات نظیر نخود، لوبیا، عدس، برنج، پیاز و همچنین گوشت سردست بی استخوان، زردچوبه و روغن استفاده می‌شود. این آش با نعناع داغ تزیین و مصرف می‌شود. مخصوص ایرانیان است.

طرز تهیه انواع آش,پیش غذا,آش رشته,آش جو,اش,انواع آش ها,آش سبزی,آش برنج,اش گندم

آش غوره | طرز تهیه آش غوره | انواع آش غوره

طرز تهیه انواع آش , آش غوره نوعی از انواع آش‌های ایرانی است. در طبخ این آش از غوره عسگری تازه سبزیجات مخصوص نظیر: تره، جعفری، گشنیز، نعناع و حبوبات نظیر لپه و لوبیا استفاده می‌شود و این آش با گوشت مرغ و نعناداغ و آب غوره یا آبلیمو مصرف می‌شود.

آش کلم قمری | انواع آش کلم قمری | طرز تهیه آش کلم قمری

طرز تهیه انواع آش , آش کلم قمری یک نوع از انواع آش‌های ایرانی است. در تهیه این نوع آش از کلم قمری، برنج، پیاز و گوشت چرخ‌کرده و زردچوبه و روغن و نمک و فلفل استفاده می‌شود. این آش با نعناداغ تزئین می‌شود.

آش گندم | انواع آش گندم | طرز تهیه آش گندم

طرز تهیه انواع آش , آش گندم از انواع آش‌های ایرانی است. اما مواد آن با سایر آش‌ها فرق دارد. برای تهیه آن به اسفناج، پیاز، حبوبات شامل نخود، لوبیاچیتی، عدس و گندم به همراه روغن و نمک و فلفل نیاز است. وقتی همه مواد پخت و جاافتاد آش آماده‌است و روی آن را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می‌کنند.

آش کدو | انواع آش کدو | طرز تهیه آش کدو

طرز تهیه انواع آش , آش کدو نوع دیگری از انواع آش‌های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از کدوحلوائی، عدس، برنج، پیاز، آبلیمو، شکر، روغن و نمک استفاده می‌شود و این آش با نعنا داغ تزئین و مصرف می‌شود.

آش کدو را در گیلان به روش دیگری نیز درست می‌کنند؛ و برای تهیه آن از کدوحلوائی، برنج، شیر و نمک استفاده می‌کنند. هنگامی که آش آماده شد و در ظرف کشیدند کرهٔ آب‌کرده رویش می‌دهند و سپس دارچین و شکر می‌ریزند.

آش گوجه فرنگی | آش گوجه فرنگی | طرز تهیه اش گوجه فرنگی

طرز تهیه انواع آش , آش گوجه فرنگی نوع دیگری از انواع آش‌های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از سبزیجات آش شامل تره، جعفری، گشنیز و نعناع و حبوبات چون لپه و برنج و گوجه فرنگی و روغن و نمک و فلفل استفاده می‌شود، می‌توان به این آش هم کوفته ریزه اضافه کرد. این آش با نعناع داغ تزئین و میل می‌شود.

آش ماش | انواع آش ماش | طرز تهیه اش ماش

طرز تهیه انواع آش , آش ماش نوع دیگری از انواع آش‌های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص آش نظیر: تره، جعفری، گشنیز، شوید و حبوبات نظیر برنج و ماش و پیاز و شلغم و روغن استفاده می‌شود و این آش با نعناداغ و پیازداغ تزئین و مصرف می‌شود.

آش ماستی | طرز تهیه آش ماستی | انواع آش ماستی

طرز تهیه انواع آش , آش ماستی یکی از انواع غذاهای سنتی و محلی سبزواری‌ها است. در پختن این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص آش نظیر تره، نعناع و اسفناج استفاده می‌شود. همچنین رشته و ماست از مواد اصلی این آش است. این غذای خوشمزه با نعناداغ و گاهی اوقات با کمی فلفل قرمز تزئین و مصرف می‌شود.

آش ترشک | انواع آش ترشک | طرز تهیه آش ترشک

طرز تهیه انواع آش , آش ترشک مخصوص شهرستان اقلید است. گیاه ترشک که از گیاهان دارویی مفید است در بهار می‌روید. این گیاه در درمان فشار خون، چربی خون و صاف کردن خون نقش خوبی ایفا می‌کند. در گذشته مردم اقلید به مناسبت فرارسیدن بهار با این گیاه آش درست می‌کردند و زنده شدن طبیعت را جشن می‌گرفتند. در طبخ این آش از برنج، پیاز، فلفل، لپه، و گیاه ترشک استفاده می‌شود.

آش میوه | انواع آش میوه | طرز تهیه آش میوه

طرز تهیه انواع آش , آش میوه مطبوع‌ترین طعم را نسبت به انواع دیگر آش‌های ایرانی دارد. در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص آش نظیر: تره، جعفری، گشنیز، نعناع، برگ چغندر و حبوبات نظیر گندم، برنج، لوبیاقرمز، نخود و پیاز و گوشت قرمز چرخ کرده و روغن و آلبالو، گوجه سبز و زردآلو استفاده می‌شود و این آش با پنج قاشق شکر مصرف می‌شود.

آش عباسعلی | انواع آش عباسعلی | طرز تهیه آش عباسعلی

طرز تهیه انواع آش , آش عباسعلی تاریخچه ای به اندازه ۲۰۰ سال دارد! در آن زمان آشپز متدین و ماهری به نام عباس علی نذر می کند که هر شب در مسجد به مردم آشی ویژه بدهد تا آنها روزه خود را با آن آش افطار کنند. در این آش از گوشت، نخود، لوبیا، عدس، پوره گندم، سبزیجات معطر، روغن کرمانشاهی و ادویه جات استفاده شده بود که مزه ای منحصر به فرد به آن می دادند.

سال ها بعد، این آش پرملات به نام آشپز آن یعنی عباسعلی در کرمانشاه معروف می شود و به یکی از غذاهای مورد علاقه مردم تبدیل می شود. حالا، بعد از ۲۰۰ سال، یاد عباس علی متدین در هر ماه رمضان بر سر سفره های افطاری مردم زنده می شود و مردم با این عقیده که چنین آشی متبرک و خوش یمن است، آن را نذری می دهند.

آش بی بی در نیشابور | انواع آش نیشاپوری | طرز تهیه آش نیشاپوری

طرز تهیه انواع آش , حدود بیست سال پیش در نیشابور هفته ای نبود که در کوچه ای دیگ آش بی بی نذری برپا نباشد اما هر چه به جلوتر آمدیم این همگانی بودن محدود و محدودتر شد و از شیوه سابقش نیز فاصله گرفت و اکنون دیگر دادن آش بی بی نذری بسیار کم رنگ شده است. به نظر نگارنده شیوه تهیه این آش بسیار اهمیت دارد چرا که در آن یاریگری و تعاون به خوبی به چشم می خورد.سابقا اگر کسی می خواست آش بی بی بدهد چند روز قبل از پخت آش، همسایگان را خبر می داد و هر یک از همسایگان مقداری از مواد لازم برای پخت آش را به وی می دادند مثلا یکی مقداری نخود می داد، دیگری مقداری باقالی، کسی یک بسته نمک و …. و جالب آن که  متولی آش هر آنچه را که دیگران داده بودند در دیگ می ریخت ولو این که آن مواد همخوانی چندانی با سایر مواد نداشته باشند. مثلا فردی نخود درشت می داد و دیگری نخود ریز و یا فردی باقالای ریز می داد و فردی باقالای درشت و حتی شخصا شاهد بودم که فردی نیم بسته ماکارونی آورد و متولی آش آن را هم در دیگ ریخت. یکی دو روز مانده به پخت آش، سفره ای در اتاقی پهن می شد و بر روی آن، آردها را الک می کردند و سپس به خواندن قرآن  و ادعیه مختلف در کنار آرد ها می پرداختند. هنگام ترک اتاق شمعی را در اتاق روشن می کردند ویک جلد کلام الله مجید را در کنار آردها قرار می دادند. جالب آن که صبح روز بعد بر روی آردها کلماتی مانند الله یا اسامی اهل بیت(ع) و… حک شده بود. به آردهای متبرک شده نمک اضافه می شود و به تدریج مقداری آب اضافه می شود البته به قدری که خمیر ایجاد شده به دست نچسبد سپس خمیر مذکور را به شکل گلوله های ریز در می آورند و بدین ترتیب اوماج تهیه می شود. اوماج های تهیه شده نیز در آش ریخته می شوند البته برخی، با مقداری از آردهای متبرک نان تافتونی نیز تهیه می کنند و به خانم های مهمان داده می شود. سپس این آش توزیع می گردد و افراد مختلف از هر کجا که باشند با ظروف خود به محل برپایی دیگ مراجعه می کنند و آش را دریافت می کنند.

در سالهای اخیر در نیشابور آشپزخانه ها و رستوران ها بسیار زیاد شده اند و اگر این منوال ادامه یابد تا چند سال آینده باید آش بی بی نذری را  فقط از پیرمردها و پیر زنان شنید.

طرز تهیه انواع آش | ضرب المثل هایی که در آنها آش به کار رفته است.

  • آش دهن سوزی نبودن :  بسیار مطلوب نبودن .
  • آشی برای کسی پختن : نقشه کشیدن و برنامه ریزی برای اذیت کردن کسی
  • این آش و این نقاره : کار سخت و مزد اندک .
  • کاسه­ی از آش داغ تر : مرادف دایه از مادر مهربانتر، افراط و تجاوز از حد
  • نخود هر آش بودن:  در هر کاری دخالت کردن.
  • همان آش است و همان کاسه : هیچ گونه بهبودی در امر نیست.
  • آشپز که دو تا شه آش یا شور می شه یا بی نمک
  • آش آلو شدن کنایه از کنف شدن.
  • آش نخورده و دهن سوخته؛ زمانی کسی‌ را متهم به اشتباه و گناهی کنند ولی آن شخص اشتباهی نکرده باشد،گفته‌ می‌شود :‌ آش نخورده و دهان سوخته!
  • یه آش برات بپزم یه وجب روغن روش

طرز تهیه انواع آش | داستان آش نخورده و دهن سوخته

در زمان‌های‌ گذشته، مردی در بازارچه شهر حجره پارچه فروشی داشت و شاگرد او پسر خوب ولیکن کمی خجالتی بود.روزی مرد بیمار شد و نتوانست به دکانش برود. شاگرد در دکان را باز کرد.قبل از ظهر به او خبر رسید که حال تاجر خوب نیست و باید دنبال دکتر برود.پسرک در دکان را بست و دنبال دکتر رفت . دکتر به منزل تاجر رفت و او را معاینه کرد و برایش دارو نوشت.پسر بیرون رفت و دارو را خرید وقتی به خانه برگشت ، دیگر ظهر شده بود. پسرک خواست دارو را بدهد و برود ، ولی همسر تاجر که زن کدبانویی بود و دستپخت خوبی داشت و آش های خوشمزه او دهان هر کسی را  آب می انداخت.خیلی اصرار کرد و او را برای ناهار به خانه آورد.همسر تاجر برای ناهار آش پخته بود سفره را انداختند و کاسه های آش را گذاشتند . تاجر برای شستن دستهایش به حیاط رفت و همسرش به آشپزخانه برگشت تا قاشق ها را بیاورد.پسرک خجالتی  فکر کرد تا بهانه ای بیاورد و ناهار را آنجا نخورد . فکر کرد بهتر است بگوید دندانش درد می کند. دستش را روی دهانش گذاشتش.تاجر به اتاق برگشت و دید پسرک دستش را جلوی دهانش گذاشته به او گفت : دهانت سوخت؟ حالا چرا اینقدر عجله کردی ، صبر می کردی تا آش سرد شود آن وقت می خوردی ؟

زن تاجر که با قاشق ها از راه رسیده بود به تاجر گفت : این چه حرفی است که می زنی ؟ آش نخورده و دهان سوخته ؟ من که تازه قاشق ها را آوردم.

تاجر تازه متوجه شد که چه اشتباهی کرده است…

از آن‌ پس، وقتی‌ کسی‌ را متهم به گناهی کنند ولی آن فرد گناهی نکرده باشد  ، گفته‌ می‌شود :‌ آش نخورده و دهان سوخته!

طرز تهیه انواع آش | تاریخچه آشی برات بپزم که یک وجب روغن رویش باشد.

ناصرالدین شاه سالی یک بار (روز اربعین) آش نذری می‌پخت ودر حیاط قصر ملوکانه اغلب رجال مملکت جمع می شدند و برای تهیه آش شله قلمکار هر یک کاری انجام می دادند. بعضی سبزی پاک می کردند. بعضی نخود و لوبیا خیس می کردند. عده‌ای دیگ‌های بزرگ را روی اجاق می گذاشتند و خلاصه هر کس برای تملق و تقرب پیش ناصر الدین شاه مشغول کاری بود. خود اعلی حضرت هم بالای ایوان می‌نشست و قلیان می کشید ، سر آشپزباشی ناصرالدین شاه مثل یک فرمانده نظامی امر و نهی می کرد.

به دستور آشپزباشی در پایان کار به در خانه هر یک از رجال کاسه آشی فرستاده می شد و او می‌بایست کاسه آن را از اشرفی پر کند و به دربار پس بفرستد. کسانی را که خیلی می‌خواستند تحویل بگیرند روی آش آنها روغن بیشتری می‌ریختند. پر واضح است آن که کاسه کوچکی از دربار برایش فرستاده می شد کمتر ضرر می کرد و آنکه مثلا یک قدح بزرگ آش که یک وجب هم روغن رویش ریخته شده) دریافت می کرد حسابی بدبخت می شد. به همین دلیل در طول سال اگر آشپزباشی مثلا با یکی از اعیان و یا وزرا دعوايش ميشد

ميگفت: بهت حالی می کنم دنیا دست کیه! آشی برات بپزم که یک وجب روغن رویش باشد.

طرز تهیه انواع آش,پیش غذا,آش رشته,آش جو,اش,انواع آشها,آش سبزی,آش برنج,اش گندم,اش گوجه,آش عباسعلی,ash,آش میوه,آش ماش,آش کدو,آش کلم قمری,آش غوره,آش شله قلمکار

نعناع ,انواع آش‌های ایرانی,آشپزباشی,آشپزخانه ها , رستوران ها ,آش غوره,آش شیر,آش شله قلمکار,آش ماستی,آش ترشک,آش ماش,آش گوجه فرنگی,آش کدو,آش گندم,آش کلم قمری,آش رشتهآش انار,آش آبلیمو,آش کارده,آش جوش پره,آش آذربایجان,آش آلو,آش ترخینه,آش ترش,آش سبزی,آش خیار چنبر,آش جو,آش دوغ,آش ساک,آش شلغم,آش شیر,آش شله قلمکار

دسر | پودینگ انار | انواع دسر ساده | دسر خوشمزه | انواع دسر مدرن | دسر جدید | دسر مجلسی

تهیه و تنظیم: چاشنی

چاشنی, آموزش آشپزی چاشنی