سلام دوستان عزیز , شما از طریق ارسال مشخصات خود در اینجا میتوانید ثبت نام کنید و از امکانات چاشنی لذت ببرید.

لحظات خوشی را برای شما آرزومندم.
دوست دارید از این مطالب هم دیدن فرمایید ؟!

نویسنده : ادمین چاشنی

بازید : بازدید : 511

تاریخ : ۱۲ / آبان / ۱۳۹۵

امتیاز شما به این آموزش چنده؟
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
دوستان عزیز رای یادتون نره ^_^

پیتزا | طرز تهیه پیتزا | تاریخچه پیتزا

پیتزا غذایی است به شکل نان گِرد صافی که در فر پخته می‌شود و معمولاً روی آن را با سس گوجه فرنگی و پنیر می‌پوشانند؛ به علاوه دیگر مواد دلخواه را هم روی نان اضافه می‌کنند. پنیری که استفاده می‌شود معمولاً پنیر موزارلا یا پنیر پیتزاست. همچنین از مواد مختلفی برای تهیه پیتزا استفاده می‌شود (ژامبون، قارچ، زیتون، پیاز، فلفل سبز، گوجه فرنگی و …)

خمیر مصرف شده در ایتالیا دقیقاً همان کیفییت و مزه نان تافتون را دارد.در ایتالیا به طور سنتی پیتزا را لوله کرده و با دست می‌خورند. پیتزای با نان ضخیم، به طوری که خوراکیهای (سوسیس و …) زیادی روی آن باشد، پس از مهاجرت ایتالیایی‌ها به آمریکا در قرن ۱۹ مطابق سلیقه آمریکایی‌ها تهیه شد، وگرنه پیتزای ایتالیایی با خمیر نان تافتون و کمی خوراکی روی آن می‌باشد.

نام پیتزا با نام ایتالیا و شهر ناپل گره خورده است. اما این غذای پرطرف‌دار راه درازی را پیمود تا به یک غذای جهانی تبدیل شد.سربازان داریوش (۴۸۶-۵۲۱ پیش از میلاد) نوعی نان پهن را روی سپرهای خود می‌پختند و روی آن را با پنیر و خرما می‌پوشاندند. یونانی‌ها پختن چنین نان‌هایی را از ایرانیان آموختند. این نان از یونان به روم رفت و در جنوب ایتالیا معمول شد.

۳۰۰ سال پیش از میلاد، یک مورخ رومی به نام Marcus Porcius Cato در کتاب خود نوشت: “گردی پهنی از خمیر که با روغن زیتون، سبزی و عسل پوشیده شده و روی سنگ پخته می‌شود” این نشان می‌دهد که رومی‌ها به پیتزا علاقه‌ داشته‌اند و آن را با فرهنگ غذایی خود سازگار کرده‌ بودند؛ چرا که روغن زیتون در روم بسیار معمول بود.

علی‌رغم اینکه برخی اعتقاد دارند پیتزا از روم به جنوب ایتالیا راه یافت و تا مدت‌ها آن را غذای فقیران می‌نامید‌ند، برخی نیز عنوان کرده‌اند که این غذای بسیار خوشمزه قدمتی نسبتا طولانی دارد و به زمان اهالی یونانی ساکن در ماگناگریسیا در جنوب ایتالیا باز می‌گردد.

باستان شناسان در حین حفاری‌های خود در شهر پومپی در ایتالیا به بقایای مغازه‌هایی برخوردند که نشان دهنده شباهت این مغازه ها با پیتزا فروشی‌های امروزی هستند. البته پیتزا در آن زمان به شکل امروزی وجود نداشت و فقط شامل نان مسطح گردی بود که با آرد عمل می آمد و همراه ادویه و روغن پخته می‌شد.

در آن زمان گوجه فرنگی در اروپا ناشناخته بود و شیر گاومیش هندی که از آن برای تهیه پنیر مازارلا (پنیر پیتزا) استفاده می‌شود، برای اهالی کامپانیا در ناپل هنوز مفهومی نداشت.

گوجه فرنگی برای اولین بار در قرن شانزدهم وارد اروپا شد اما در ابتدا آن را میوه‌ای سمی می دانستند! تا اینکه در اواخر قرن هجدهم مردم فقیرنشین ناپل از آن به عنوان ماده اصلی در نان های پیتزا شکل خود استفاده کردند. این نان‌های پیتزایی به زودی توجه جهانگردان را به خود جلب کرد و آن ها را به مناطق فقیرنشین ناپل کشاند.

پیتزای مدرن در شکل امروزی در سال ۱۸۸۹ یک آشپز درباری به نام رافائل اسپوزیتو درست شد. رافائل اسپوزیتو که در نانوایی در شهر ناپل کار می‌کرد، به فکر درست کردن پیتزای مخصوصی افتاد و آن را به عنوان هدیه برای پادشاه امبرتو و ملکه مارگریتا برد.

این پیتزا شکلی بسیار میهن پرستانه داشت و مثل پرچم ایتالیا به رنگ‌های سفید و قرمز و سبز درست شده بود. ملکه از این پیتزا بسیار استقبال کرد و به احترام او نام این پیتزا را مارگریتا (یا همان پیتزای سبزیجات) گذاشتند.

این پیتزا استانداردی را تعیین کرد که تا به امروز در سراسر جهان در پیتزاها وجود دارد. تا حدود سال ۱۸۳۰ پیتزاها در دکه های کنار خیابان به فروش می‌رسیدند و اولین پیتزافروشی واقعی به نام آنتیکاپورت آلبا برای اولین بار در ناپل باز شد.

پیتزا در بین ایتالیایی ها بسیار محبوب شد و به زودی به صورت غذای محلی آنها درآمد. یک مهاجر ایتالیایی به نام جنارولمباردی مغازه کوچکی در محله ایتالیایی نشین نیویورک باز کرد. شاگردش آنتوتیو توتونوپرو شروع به پختن پیتزا و فروش آن در مغازه کرد.طولی نکشید که پیتزاهای توتونوپرو بسیار پرطرفدار شد و لمباردی را به فکر باز کردن یک پیتزا فروشی در سال ۱۹۰۵ انداخت. اما در این زمان مصرف پیتزا هنوز به مهاجرین ایتالیایی محدود می‌شد و بین آمریکایی‌ها محبوبیت چندانی نداشت. بعد از جنگ جهانی دوم مصرف پیتزا فراگیرتر و بین سربازان آمریکایی در ایتالیا بسیار پرطرفدار شد به طوری که گاهی پیتزافروشی‌ها نمی‌توانستند جوابگوی تقاضای بی حد و مرز مشتریان آمریکایی خود باشند.

آمریکایی که از این غذای محلی خوششان آمده بود و آن را با خود به خانه بردند. ایتالیایی ها که بعد از جنگ اقتصادشان صدمه دیده بود با مهاجرت به سایر کشورهای اروپایی، پیتزا را در تمام اروپا رواج دادند.

با رشد جمعیت در دهه ۱۹۵۰ بخصوص در آمریکا کم کم رستوران‌های زنجیره‌ای به وجود آمدند. چون پیتزا نسبتا سریع و آسان تهیه می‌شد و حملش آسان بود.رستوران‌ها نیز به این فکر افتادندکه برای جلب مشتری بیشتر، قسمتی از کار خود را به حمل پیتزاهای سفارش داده شده به خانه مشتریانشان (به صورت مجانی) اختصاص دهند.

پیتزا غذایی اصالتا ایتالیایی که بعد از رستوران های سنتی ایران بیشترین تعداد مراکز پخت و عرضه را در سراسر کشور به خود اختصاص داده است.در ادامه به برخی پیتزاهای ایتالیایی اشاره خواهد شد.

طرز تهیه پیتزا

۱- پیتزا مارگاریتا – پرچم ایتالیا | طرز تهیه پیتزا مارگاریتا | Pizza Margarita

طرز تهیه پیتزا : ماده اولیه این پیتزا بسیار سبک بوده و از نظر تغذیه ای باعث افزایش وزن نمی شود.

تاریخچه: پیتزا مارگاریتا در اواخر قرن ۱۹ توسط سرآشپز معروف ناپلی آن زمان و به افتخار ملکه ایتالیا ابداع و طبخ شد.

ترکیبات: مارگاریتا پیتزایی ساده شامل پنیر، گوجه و ریحان است که در کنار هم، رنگ های پرچم ایتالیا را تشکیل می دهد. در حال حاضر به پیتزایی که فقط از سس گوجه فرنگی و پنیر موزارلا تشکیل شده است هم مارگاریتا می گویند.

نکته خاص: مارگاریتا به دو دلیل پرطفدار است؛ یکی اینکه به خاطر تاپینگ خلوتش قیمت مناسبی دارد. دوم آنکه افرادی که به دلیل بروز حساسیت یا بیماری نمی توانند از مواد تاپینگ استفاده کنند، می توانند به راحتی آن را بخورند. این پیتزای ساده در بین کودکان و افراد بدغذا هم بسیار محبوب و پرطرفدار است.

طرز تهیه پیتزا,Pizza,پیتزا,پخت پیتزا,پیتزا خانگی,پیتزا مخلوط,انواع پیتزا,پیتزا قارچ,پیتزا گوشت,طرز تهیه پیتزا مرغ,طرز,تهیه پیتزا مخصوص,طرز تهیه پیتزا ساده

۲- پیتزا کالزونه نیمه ماه | طرز تهیه پیتزا پیتزا کالزونه | Pizza Kalzvnh

طرز تهیه پیتزا : معمولا مواد تشکیل دهنده آن سبزیجات است اما اگر ژامبون به آن اضافه شود، رتبه ارزش غذایی آن کاهش می یابد.

تاریخچه: نام پیتزا کالزونه از شلوارهایی به همین نام گرفته شده که در قرن ۱۶ میلادی پوشیدنش رواج داشته است. ظاهرا شیارهای دور خمیر کالزونه که با چنگال و برای بستن خمیر ایجاد می شود، شباهت زیادی به چین های این شلوار دارد.

ترکیبات: کالزونه پیتزایی ایتالیایی است که خمیر آن از وسط تا شده و مواد در داخل آن قرار می گیرند و پیتزا به شکل ماه نیمه درمی آید. این پیتزا هم خانواده هایی هم دارد.

نکته خاص : «پانزروتی» پیتزایی از همین خانواده است که مانند پیراشکی در روغن سرخ می شود و اندازه اش کوچکتر است. از دیگر پیتزاهای بسته هم خانواده کالزونه می توان از «استرامبولی» و «ساچیاتا» نام برد که تنها تفاوتشان در مواد داخلی شان است. ویژگی کالزونه در آن است که می توان آن را مانند ساندویچ در دست گرفت و بدون نگرانی از ریختن مواد، آن را کرد.

طرز تهیه پیتزا,Pizza,پیتزا,پخت پیتزا,پیتزا خانگی,پیتزا مخلوط,انواع پیتزا,پیتزا قارچ,پیتزا گوشت,طرز تهیه پیتزا مرغ,طرز,تهیه پیتزا مخصوص,طرز تهیه پیتزا ساده

۳- پیتزا چهار فصل برای تنوع طلب ها | طرز تهیه پیتزا

طرز تهیه پیتزا :  مصرف مخلوط پیتزاها، کالری دریافتی را بالا می برد چون اغلب تقسیم بندی نادرست قطعات، در این نوع پیتزا دیده می شود.

ترکیبات: در ایران معمولا از پنیر گودا، موزارلا، بلوچیز یا پارمزان برای تهیه این پیتزا استفاده می شود. اما هر یک چهارم آن مواد تشکیل دهنده متفاوتی دارد. در بسیاری از رستوران ها این تفاوت چهارگانه با چهار نوع پنیر متفاوت ایجاد می شود.

نکته خاص: این پیتزا خوشمزه و دوست داشتنی به نام «Quattro stagioni» یا «Four Seasons» هم در منوها دیده می شود. پیتزای چهار فصل برای کسانی که دوست دارند طعم های جدید را تجربه کنند انتخاب مناسبی به شمار می رود؛ البته به شرطی که نخواهید پیتزایتان را با کسی قسمت کنید.

۴- پیتزا پپرونی – پرفروش ترین | Pepperoni pizza | طرز تهیه پیتزا پپرونی

طرز تهیه پیتزا : ماده اولیه آن کالباس است که ارزش غذایی پایینی دارد. اگر گوشت چرخ کرده استفاده شود، ارزش غذایی آن بیشتر می شود.

تاریخچه: معروفترین پیتزا که بیش از ۴۰ درصد از کل سفارش های پیتزا را شامل می شود همین پیتزا یعنی پپرونی سالامی است.

ترکیبات : پپرونی نوعی کالباس تند از گوشت گوساله است که معمولا قطر کمی دارد و به صورت حلقه حلقه در تاپینگ پیتزا استفاده می شود. در بعضی پیتزافروشی ها به جای استفاده از پپرونی از کالباس معمولی استفاده شده و پیتزا با فلفل، تند می شود. سالامی هم نوع دیگری از کالباس گوشت گوساله است که تند نیست، اما چربی بالاتری دارد. بهتر است برای تهیه پیتزایسالامی و پپرونی، کالباس ها روی بقیه تاپینگ ها قرار بگیرند تا کاملا در معرض حرارت قرار گرفته و برشته شوند. یکی دیگر از پیتزاهای تند که به پیتزا پپرونی شباهت زیادی دارد، پیتزا مکزیکی یا در بعضی منوها «مکزیکانا» ست. تاپینگ آن شامل گوشت چرخ کرده سرخ شده به همراه زیره سبز و فلفل تازه تند است. در بعضی از منوها این پیتزا با نام پیتزا «آمیگو» نامگذاری شده است.

طرز تهیه پیتزا,Pizza,پیتزا,پخت پیتزا,پیتزا خانگی,پیتزا مخلوط,انواع پیتزا,پیتزا قارچ,پیتزا گوشت,طرز تهیه پیتزا مرغ,طرز,تهیه پیتزا مخصوص,طرز تهیه پیتزا ساده

۵- پیتزا هاوایی ترش و شیرین | طرز تهیه پیتزا هاوایی |

طرز تهیه پیتزا :  ترکیبات: پیتزا هاوایی که مشابه آن در بعضی پیتزافروشی ها با نام پیتزا «آفریکانا» هم دیده می شود، معمولا ترکیب تقریبا نامتعارفی از سس گوجه فرنگی، مرغ یا ژامبون در کنار آناناس است. با توجه به اینکه آناناس شیرین است و طعم شیرین به جر معدود غذاهای مناسبتی، ایرانی طرفدار چندانی در ذائقه ایرانی ندارد، بنابراین پیتزا هاوایی خیلی پرطرفدار نیست اما یک بار امتحان کردن آن به کسانی که اهل ماجراجویی هستند پیشنهاد می شود.

نکته خاص : اگر پیتزا هاوایی که یک پیتزای آمریکایی است به درستی تهیه شود، طعم ترش و شیرین و ادویه های ملایم به کار رفته در آن شما را مشتری ثابت این غذا می کند.

نکته: مواد اولیه تشکیل دهنده این پیتزا ژامبون است اما اگر فقط از مرغ استفاده شود، ارزش غذایی آن بالاتر خواهد رفت.

طرز تهیه پیتزا,Pizza,پیتزا,پخت پیتزا,پیتزا خانگی,پیتزا مخلوط,انواع پیتزا,پیتزا قارچ,پیتزا گوشت,طرز تهیه پیتزا مرغ,طرز,تهیه پیتزا مخصوص,طرز تهیه پیتزا ساده

۶- پیتزا پولو زود هضم | Polo Pizza | طرز تهیه پیتزا پولو

طرز تهیه پیتزا : مرغ زود هضم است. بنابراین باعث سنگین شدن پیتزا به لحاظ کالری نشده و زود هضم می شود.

تاریخچه : پولو (Polo) در زبان ایتالیایی به معنی مرغ است. بنابراین هر پیتزایی که این واژه در نامش به کار رفته باشد، یعنی اصلی ترین ماده غذایی مصرفی در تاپینگ، مرغ است.

ترکیبات: در پیتزا پولو، مرغ به دو صورت خام و پخته استفاده می شود ولی چون مرغ خام برای استفاده باید عطم دار و به قطعات کوچکتر خرد شود، نوع دوم طعم و مزه بهتری دارد؛ یعنی پیتزایی که با مرغ خام مزه دار شده باشد.

نکته خاص: از آنجا که پیتزا به دلیل استفاده از پنیر و خمیر غذای سنگینی است، جایگزین کردن مرغ به جای گوشت و انواع سوسیس و کالباس، این غذا را سلامت تر و هضم آن را هم آسانتر می کند.

به طور کلی استفاده از سوسیس و کالباس در هر نوع پیتزایی ارزش غذایی آن را کم می کند.

طرز تهیه پیتزا,Pizza,پیتزا,پخت پیتزا,پیتزا خانگی,پیتزا مخلوط,انواع پیتزا,پیتزا قارچ,پیتزا گوشت,طرز تهیه پیتزا مرغ,طرز,تهیه پیتزا مخصوص,طرز تهیه پیتزا ساده

۷- مارینارا – پیتزای ملوانان | Pizza Marinara | طرز تهیه پیتزا مارینارا

طرز تهیه پیتزا : ماده اولیه این پیتزا محصولات دریایی است و ویژگی های تغذیه ای آن بر کسی پوشیده نیست.

تاریخچه: «مارینارا» نوعی سس ساده گوجه فرنگی است که چون در گذشته های دور ملوانان ایتالیایی آن را تهیه می کردند، به نام مارینارا به معنی «دریایی» نامگذاری شد.

ترکیبات: در تهیه پیتزا مارینارا از این سس به همراه انواع محصولات دریایی مانند تکه های فیله ماهی به ویژه فیله ماهی تن و میگو همراه با زیتون استفاده می شود اما بسیاری از رستوران ها کار خود را راحت کرده و از سس گوجه فرنگی به همراه کنسرو ماهی تن استفاده می کنند که این کار کیفیت و طعم پیتزا را به شدت پایین می آورد.

نکته خاص: علاوه بر این پیتزا «گمبری» یا «گمبریتو» به معنی میگو هم در منوهای دریایی رستوران ها دیده می شود که در صورت استفاده از میگوی تازه و با کیفیت بسیار خوشمزه است.

طرز تهیه پیتزا,Pizza,پیتزا,پخت پیتزا,پیتزا خانگی,پیتزا مخلوط,انواع پیتزا,پیتزا قارچ,پیتزا گوشت,طرز تهیه پیتزا مرغ,طرز,تهیه پیتزا مخصوص,طرز تهیه پیتزا ساده

۸- پیتزا گوشت – پیتزای خانه دار | Meat Pizza | طرز تهیه پیتزا گوشت

طرز تهیه پیتزا : تاریخچه: خانواده بزرگی از پیتزاها با این عنوان شناخته می شوند. جاتلب ترین نام دربین پیتزاهای گوشت قرمز را پیتزا «کانیباله» دارد. این نام برای اولین بار در رستوران های معروف و زنجیره ای پیتزا هات به کار برده شد. کانیبال در زبان انگلیسی به معنای «آدمخوار» است اما در اینجا منظور پیتزایی است که باب طبع افراد «گوشتخوار» است.

ترکیبات: طرز تهیه پیتزا , در این پیتزا از تکه های گوشت راسته یا فیله گوساله استفاده می شود. این پیتزاها با نام های گوناگونی در منوها دیده می شوند که از آن جمله می توان به پیتزا چانو (Cano) و فیله تو (Filetto) اشاره کرد.

طرز تهیه پیتزا,Pizza,پیتزا,پخت پیتزا,پیتزا خانگی,پیتزا مخلوط,انواع پیتزا,پیتزا قارچ,پیتزا گوشت,طرز تهیه پیتزا مرغ,طرز,تهیه پیتزا مخصوص,طرز تهیه پیتزا ساده

۹- پیتزا فونگی برای گیاهخواران | Fong’s Pizza | طرز تهیه پتیزا فونگی

تاریخچه: در زبان ایتالیایی قارچ، فونگی (Funghi) نامیده می شود. دلیل نامگذاری این پیتزا هم همین است.

ترکیبات: طرز تهیه پیتزا , بنابراین پیتزا فونگی پیتزایی است که قارچ، اصلی ترین ماده تشکیل دهنده تاپینگ آن است. قارچ که از اصلی ترین مواد و به نوعی پای ثابت هر پیتزا است، طعم و عطری بی نظیر به این غذا می دهد و بافت گوشت مانند آن می تواند جایگزین خوبی در پیتزا باشد.

نکته: ماده اولیه این پیتزا قارچ است. پیتزا فونگی پیتزایی با ارزش غذایی بالا بوده و یکی از منابع مهم دریافت پروتئین گیاهی است.

نکته: گوشت قرمز غذای دیرهضمی است و همراه شدن آن با مواد داخل پیتزا کالری دریافتی را بیشتر کرده وهضم آن را سخت می کند.

طرز تهیه پیتزا,Pizza,پیتزا,پخت پیتزا,پیتزا خانگی,پیتزا مخلوط,انواع پیتزا,پیتزا قارچ,پیتزا گوشت,طرز تهیه پیتزا مرغ,طرز,تهیه پیتزا مخصوص,طرز تهیه پیتزا ساده

۱۰- پیتزا سبزیجات غذای سالم | طرز تهیه پیتزا سبزیجات | Vegetable Pizza

ترکیبات: ترکیب مواد تاپینگ پیتزای سبزیجات بسته به آب و هوا و سبزیجات قابل دسترسی در هر کشوری متفاوت است. برای مثال در ایتالیا استفاده از سبزیجاتی مانند مارچوبه، آرتیشو و کلم بر و کلی رایج است.

نکته خاص: در ایران ترکیب بادمجان، گوجه فرنگی، ذرت شیرین، زیتون وگاهی اسفناج بیشترین مصرف را در این نوع پیتزا دارد. پیتزا «وجی تاله»، «وجتریانا» و «پریماورا» به معنای بهاری از مرسوم ترین نام ها برای پیتزای سبزیجات است.

نکته: مواد تشکیل دهنده آن بی ضرر است؛ البته به شرطی که سبزیجات آن تازه باشد.

vegetable-pizza,طرز تهیه پیتزا,Pizza,پیتزا,پخت پیتزا,پیتزا خانگی,پیتزا مخلوط,انواع پیتزا,پیتزا قارچ,پیتزا گوشت,طرز تهیه پیتزا مرغ,طرز,تهیه پیتزا مخصوص,طرز تهیه پیتزا ساده

پنیر پیتزا | طرز تهیه پیتزا | Pizza cheese

طرز تهیه پیتزا , پنیر پیتزا (به انگلیسی: Pizza cheese) نوعی پنیر پرورده پاستوریزه است که در تهیه پیتزا به‌کار می‌رود. این گونه پنیر به دو فرم صنعتی و سنتی وجود داشته و برای به‌کارگیری آن، به شکل‌های گوناگونی چون رشته‌ای، ورقه‌ای و … به‌کار گرفته می‌شود. این پنیر در فرآیند تهیه پیتزا، با ذوب شدن بر روی سطح این غذا، تاثیر کشسان و چسبنده خود را نشان می‌دهد. این پنیر با پنیر موزارلا فرق دارد و ازبافتی نرم برخوردار است.

پنیر موزارلا یا موتزارلا | طرز تهیه پیتزا | Mozzarella

طرز تهیه پیتزا , موتزارلا (به ایتالیایی: Mozzarella) نامی عمومی برای انواعی از پنیرهای نیمه نرم ایتالیایی است که از شیر گاو یا گاومیش تهیه می‌شوند. این پنیر بسیار کِش می‌آید و در صبحانه و عصرانه، غذاهای پاستایی، لازانیا، داخل سوپ، سالاد و غیره استفاده می‌شود. این پنیر در ایران با نام پنیر تازه-محلی نیز عرضه می‌شود.

پیتزا نیویورکی | طرز تهیه پیتزا | New York-style pizza

طرز تهیه پیتزا , پیتزای نیویورکی (به انگلیسی: New York-style pizza) که از معروف‌ترین غذاهای شهر نیویورک می‌باشد در اوایل سال ۱۹۰۰ میلادی به وجود آمد. شهرت این پیتزا بیشتر به اندازه بزرگ، پهن و نازک بودن و چند لایه بودن آن است. چاشنی رایج آن سس گوجه فرنگی و پنیر موتزارلا است.

این پیتزا با پیتزای شیکاگو همواره رقابت سرسختی دارد. خمیر این پیتزا نازک و قابل انعطاف بوده و دست پخت می‌باشد.

دستور تهیه خمیر پیتزا نیویورکی | طرز تهیه پیتزا

یکی و نیم فنجان آب گرم

دو و نیم قاشق چای خوری شکر دانه درشت

دو و نیم قاشق چای خوری نمک

یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون

چهار و نیم فنجان آرد

نصف قاشق چای خوری خمیر مایه خشک

نصف فنجان آرد ذرت شیرین

سس، پنیر و دیگر مواد دلخواه برای روی پیتزا

طرز تهیه :

طرز تهیه پیتزا , در یک کاسه بزرگ شکر و نمک را در آب حل کنید . روغن و آرد را به آن اضافه کرده و به مدت یک دقیقه با یک قاشق بزرگ آن را هم بزنید . خمیر را از کاسه بیرون آورده و بر سطحی که روی آن آرد پاشیده اید، آن را به صورت دایره شکل درآورید . خمیر مایه خشک را به صورت یکسان روی خمیر بپاشید و سپس آن را به مدت ۱۲ دقیقه ورز دهید و آنگاه خمیر را به دو قسمت مساوی برای دو پیتزا به اندازه سی سانتیمتر تقسیم کنید .

خمیر را در یک کاسه قرار داده و روی آن را با لفاف پلاستیکی بپوشانید و اجازه دهید به مدت یک و نیم ساعت در یک مکان گرم حجم آن دو برابر شود . سپس یک قسمت را روی سطحی پوشیده از آرد قرار داده و روی خمیر را نیز کمی آرد بپاشید .

از لبه‌های خمیر شروع کرده و آن را به شکل یک دایره درآورید . سنگ پیتزا را به مدت یک ساعت با حرارت ۵۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید . خمیر را روی ورقه ای که لایه ای از روغن ذرت شیرین آن را پوشانده قرار دهید . به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه آن را در فر بپزید.

دستور تهیه پیتزا نیویورکی

یک عدد پیاز سفید متوسط

یک قاشق چای خوری فلفل

یک فنجان سرشیر یا خامه

نصف لیمو ترش

یک و نیم فنجان گوشت خرد شده

یک و نیم فنجان پنیر موزرلا

یک بسته خمیر پیتزا

روغن زیتون

طرز تهیه :

طرز تهیه پیتزا , فر را با حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت داغ کنید . سرشیر را بجوشانید تا غلیظ شود . فلفل سفید و آب لیمو ترش را به آن اضافه کنید . پیاز را برشهای بسیار نازک بزنید . حلقه‌های نازک پیاز را با روغن زیتون سرخ کنید، تا متمایل به رنگ قهوه ای شوند . خمیر پیتزا را روی سینی پخت تفلون باز کنید . پنیر و گوشت را به آن اضافه کرده و مخلوط خامه را روی آن بریزید .

پیازهای سرخ شده را نیز در پایان روی آن بریزید و به مدت ۸ تا ۲۰ دقیقه آن را بپزید . بیش از حد نباید پخته شود چون نباید پیتزا خشک شود .

پیتزا در ایران | طرز تهیه پیتزا در ایران

طرز تهیه پیتزا , دو نوع پیتزا در ایران یافت می‌شود: پیتزاهای ایتالیایی و پیتزاهای معمولی. پیتزاهای معمولی که در ایران رایج هستند مانند پیتزا مخصوص و پیتزا مخلوط. در سایر نقاط دنیا بیشتر پیتزاهای ایتالیایی پخت می‌شوند. سابقه پیتزا در ایران به دهه ۱۳۴۰ بازمی‌گردد و قبل از آن غذاهای فست فودی در ایران رواج نداشته است. اولین پیتزافروشی در ایران با نام پیتزا داوود در سال ۱۳۴۰ هجری شمسی در خیابان نوفل لوشاتو تاسیس گردیده است.

پیتزا داوود ، اولین پیتزا فروشی در تهران

خیلی ها دوست دارند که بدونند اولین هر چیزی کجا بوده و چطوری بوده، از این رو ما که اسم پیتزا داوود رو خیلی شنیده بودیم تصمیم گرفتیم بریم یه تستی بکنیم.

وارد کوچه لولاگر که می شید انتهای کوچه به اندازه یه وانت جعبه نوشابه پپسی می بینید که جلوی یه مغازه قدیمی هستش. وقتی وارد مغازه آقا داوود می شید دو سه تا میز کوچیک دو نفره می بنید و یه سکو که روش می تونید غذا بخورید. از طرفی هم روبروتون یه یخچال قدیمی که فقط توش کالباس و سوسیس می بینی که خورد شده آماده استفاده هستند.

ولی اینجا یه پیتزا فروشی معمولی نیست! اولین پیتزا فروشی ایرانه! پس باید توقع داشته باشید یه چیزاییش فرق کنه. اینجا رسم و رسوم خودشو داره و اگه شما تا حالا اونجا نرفته باشید حتما” غافل گیر می شید. از این رسم و رسوماش براتون بگم:

تو این پیتزا فروشی هیچ غذای غیر از پیتزا گیرتون نمی یاد و شما می تونید از ۷ نوع پیتزایی که داره انتخابای خودتون رو داشته باشید. پیشنهاد من پیتزا مخلوط و یا پیتزا قارچه.

خوب حال نوبت سفارش دادنه : می گید یه پیتزا مخلوط و اون اسم شما رو می پرسه! شما باید اسم کوچیکتونو بهش بگید و الا دوباره می پرسه! بعد از این بلافاصله یه ۴۰۰ ، ۵۰۰ گرم کالباس که داخل فویل گذاشته شده رو جلوتون میذاره! که شما کلی تعجب می کنید که بابا من پیتزا سفارش دادم نه کالباس خام!!! این کالباس که میشه گفت از معمولی ترین کالباس های موجود بازاره و بصورت نامنظم با کارد خورد شده در اصل پیش غذای شماست. و شما با سس فراونو و آویشنو و فلفل می تونید میل کنید. به ازای هر پیتزا یکی از این کالباس ها هم میده. البته شما اگه بخواهید بازم کالباس میده آنقدر که دیگه نتونی چیزی بخوری و بابت این کالباس ها از شما هیچ پولی نمی گیره!!! پس با خیال راحت بخورید.

من نمیدونم ، با این که می دونی کالباسش یک درصد هم گوشت نداره، ولی با یه ولع خاصی شروع می کنی به کالباس خوردن که انگار تو عمرت کالباس نخوردی!

در مورد محل نشستن هم باید بهتون بگم معمولاً توی مغازه جایی برای نشستن نیست و شما باید بیرون مغازه مثل بقیه مشتری ها بشنید. و اما مگه بقیه مشتری های چه جوری نشستند؟

بقیه از همون جعبه نوشابه ها که اول داستان براتون گفتم دارند استفاده می کنند. شما هم دو تا جعبه نوشابه رو بر می گردونید و یکشو می کنید صندلی و یکیشو می کنید میز و در عین سادگی و راحتی غذاتون رو میل می کنید.

خوب حالا پیتزای شما حاضر شده و یکی با صدای بلند اسم شما رو صدا می کنه و اگه نشنوید ممد آقا بیرون مغازه دوباره صداتون می کنه! حالا پیتزا رو گرفتی یه پیتزا با نون بسیار نازک و تیکه های بزرگ کالباس و سوسیس و قارچ به همراه سس فراونو آویشن.. کاملاً پرملات طوری که وقتی بر میداری میریزه. البته بگم از همون مواد معمولی تشکیل شده.

و اما از اخلاقای دیگه آقا داوود : البته شبی که ما رفتیم خود آقا داوود نبود و یه شاگردی داشت بنام ممد آقا که می شد پسر خاله آقا داوود و بعد از بازنشستگی میاد اونجا کمک می کنه. اون می گفت که آقا داوود الان یه سه ماهی هست که پا درد داره و دیگه نمی یاد. اگه آقا داوود احساس کنه که کسی داره خالی می بنده، یه زنگ زورخونه ای داره که اونو به صدا در میاره، یا اگه احساس کنه که داری بیش از ظرفیتت پیتزا می خوای، بهت نمیده ولی هر چقدر کالباس بخوای بهت میده

و اما از گفته های این ممد آقا، که خیلی هم شنیدنی بود در مورد تاریخچه اینجا و مطالبی که از سایت های مختلف خوندم براتون بگم :

اینجا حول و حوش سال ۱۳۴۰ تاسیس شده، و آقا داوود به همراه یه شریک ارمنی خود اینجا رو باز کردند. اینجا از همون روز اول ساده بوده و الان هم همونطوره. طولی نمی کشه که شریک ارمنی دست از شراکت می کشه و میره خارج و آقا داوود می مونه و مغازش. بعد از گذشت سه سال پیتزا پنتری توی ویلا باز میشه و بر خلاف پیتزا داوود، پیتزا پنتری یه جای باکلاس و پر از تجملات بوده و برای اینکه ثابت کنه که جای باکلاسیه شب اول شاه رو دعوت می کنه! بگذریم. اولین پیتزا رو آقا داوود ۱۱ قرون می فروخته و الان پیتزا هاش از ۲۴۰۰ تومان هست تا ۳۹۰۰٫

توی اینجا از سالاد و سیب زمینی خبری نیست. و اگه بخوای غذا رو ببری پیتزا رو توی جعبه نمی ذاره بلکه لای یه فویل می پیچه و به همراه یه دسته کالباس دیگه بهت میده.

یه راوی دیگه می گفت که وقتی از در مغازش خارج می شی ازت یه سوال می پرسه “سیر شدی ؟ “

ممکن است غذای داوود پر باشد، و جایش کثیف باشد و صندلی‌هایش ناراحت. ممکن است لحظه‌ای از کرده پشیمان شوى. اما داوود با هر ‌چه که دارد یا ندارد تجربه‌ای است با ‌ارزش حد‌اقل برای یک‌بار تجربه خوردن اولین پیتزای تهران.

فوت های کوزه گری پیتزا

-منظور از مخمر فوری، مخمری با دانه های بسیار ریز است که می توانید آن را از نان فانتزی ها تهیه کنید. این مخمر نیازی به آماده سازی قبلی ندارد و می تواند به همان صورت خشک با آرد و بقیه مواد مخلوط شود. یادتان باشد که همیشه مخمر را به مقدار کم تهیه کرده و در جای خشک و تاریک نگه دارید تا خاصیت خود را از دست ندهد.

-به مواد اولیه تهیه خمیر، یک قاشق چایخوری شکر اضافه کنید تا عمل تخمیر بهتر انجام شود. مقدار آب بستگی به نوع آرد شما دارد. هر چه آرد قوی تر باشد، خمیر آب بیشتری نیاز دارد. به همین دلیل بهتر است آب را به تدریج به آرد اضافه کنید.

برای آنکه کیفیت پیتزای خانگی شما مانند پیتزای رستوران شود باید به چند نکته مهم دقت کنید:

خمیر پیتزا را پس از پهن کردن در بشقاب فر، با چنگال چند سوراخ بزنید تا خمیر بهتر پخته شود.

– روی پیتزا را بیش از اندازه با مواد تاپینگ پر نکنید تا خمیر خام و شل از آب درنیاید.

– از موادی که آب می اندازد؛ مانند قارچ و پیاز کمتر استفاده کنیدو آنها را در بالاترین طبقه تاپینگ قرار دهید.

– بعد از قرار دادن مواد تاپینگ، دوباره روی آن پنیر نریزید؛ به این دلیلکه قبل از پخته شدن مواد، پنیر سوخته و برشته می شود. این نکته یکی از مرسوم ترین اشتباهات در تهیه پیتزاست که در خیلی از رستوران ها هم دیده می شود.

فرمول طلایی پیتزای رویایی

یکی از پژوهشگران دانشگاه شفیلد کارتان را برای پختن پیتزایی که همه خانواده حیران پیتزای شما باشند، کشف کرده است. او دو فرمول ریاضی برای تهیه پیتزای فوق العاده که حتی مادر شوهرپسند هم باشد، ارائه کرده است. برای خوشمزه شدن پیتزا نسبت بین خمیر و چاشنی مهم است. در فرمول نخست، او حجم ثابت (d) و حجم ثابت چاشنی (t) را مبنا قرار داده است. براساس این فرمول هر گاز پیتزای ۲۸ سانتیمتری در مقایسه با هر گاز پیتزای ۳۵٫۵ سانتیمتری، ۱۰ درصد بیشتر چاشنی دارد. بنابراین پیتزایی که چاشنی بیشتری دارد، خوشمزه نخواهدبود. در فرمول دوم، شاخص آلفا تقسیم بر شعاع دایره، برابر با اندازه لایه رویی برای پیتزا با ق۵طر مختلف در نظر گرفته شده است. بنابراین هر چه خمیر نازک و لایه رویی کوچکتر باشد، پیتزا خوشمزه تر است. در نهایت به این نتیجه می رسیم که پیتزای ۳۵٫۵ سانتیمتری خوشمزه تر از پیتزای ۲۸ سانتیمتری است؛ به این دلیل که در هر گاز آن چاشنی کمتری وجود داشته و مواد روی پیتزا هم تقریبا تا لبه آن پخش شده است.

اسامی عجیب برای پیتزاهای آشنا

حتما شما هم به اسامی عجیب و غریبی که برای پیتزاها انتخاب می کنند، برخورده اید. صاحبان رستوران ها برای پیتزاهایشان اسامی عجیبی انتخاب می کنند؛ به این دلیل که طبق تصور عموم عموم هر چه نام پیتزا پیچیده تر و ناآشناتر باشد، حتما خوشمزه تر و بهتر هم هست. جالب اینجاست که در بعضی موارد نام هایی انتخاب می شود که به نوع مشخصی پیتزا اطلاق می شود اما بعد از سفارش، پیتزای مزبور هیچ تناسبی با نامش ندارد! شاید به همین دلیل است که بسیاری پس از روبرو شدن با این اسامی قلنبه سلنبه عطای انتخاب آن را به لقایش می بخشند و ترجیح می دهند پیتزای مخلوط و مخصوص سفارش دهند یا از تجربه دیگران برای سفارش دادن استفاده کنند. به این ترتیب بد نیست با نام معروف ترین پیتزاها آشنا شوید تا موقع سفارش کمتر دچار تردید شوید والبته کمتر کلاه سرتان برود!

طرز تهیه پیتزا,Pizza,پیتزا,پخت پیتزا,پیتزا خانگی,پیتزا مخلوط,انواع پیتزا,پیتزا قارچ,پیتزا گوشت,طرز تهیه پیتزا مرغ,طرز تهیه پیتزا مخصوص,طرز تهیه پیتزا ساده

 

تهیه و تنظیم: چاشنی

چاشنی,آموزش آشپزی چاشنی