فست فود
فست فود (به انگلیسی: Fast food) یا غذای فوری یا زود غذا یا غذای سریع عنوانی است برای غذاهایی که به سرعت طبخ و آماده میشوند. انواع ساندویچ به ویژه همبرگر از فست فودهای رایج هستند. فست فود در مورد غذاهای خانگی به کار نمیرود. بلکه بیش تر اشاره به غذاهایی میکند که در رستورانها تهیه میشوند. مک دونالد و کی اف سی از رستورانهای مشهوری هستند که در سراسر دنیا غذای سریع ارائه میدهند. یک غذای سریع در خیلی از کشورها شامل یک ساندویچ (همبرگر، مرغ و مانند آن)، سیب زمینی سرخ کرده و یک نوشابه گازدار است. قیمت مواد غذایی در رستورانها فست فود ارزان تر از سایر رستورانها بوده است و امروزه قیمت فست فود ها از غذاهای سنتی هم می تواند گران تر می باشد.
فست فود یا غذای حاضری غذایی است که از رستوران های فست فود تهیه میشود. انواع ساندویچ، همبرگر، چیزبرگر و دیگر انواع برگرها، ماهی و میگوی سوخاری، هاتداگ، فیله استیک گوشت یا مرغ، سیبزمینی سرخ کرده، مرغ سوخاری، ناگت مرغ، تاکو (نوعی غذای مکزیکی)، انواع پیتزا و انواع سالاد در فهرست غذای رستورانهای فست فود به چشم میخورد. در این رستورانها، غذای از پیش آماده را در مدت کوتاهی بعد از سفارش، به مشتری تحویل میدهند. خیلی از این رستورانها، رستورانهای واقعی نیستند، چون جایی برای نشستن و غذا خوردن ندارند. از این نظر بیشتر شبیه یک فروشگاه عرضه مواد غذایی هستند. خیلی از رستورانهای فست فود بخشی از یک سازمان زنجیرهای هستند. از آنجایی که راه اندازی فروشگاههای فست فود نیاز به امکانات چندانی ندارد و فضای بزرگی هم نمیخواهد، نمونههای شخصی و مستقل آن، مخصوصا در کشورهای درحال توسعه مثل کشور خودمان، رو به افزایش است. در مقابله با موج حملاتی که علیه صنعت فست فود صورت میگیرد، صاحبان این صنعت پرسود خیلی سعی کردهاند تا عبارت فست فود (fast food) را از ذهن مردم پاک کنند و به جای آن عبارت رستورانهای خدمات فوری را جا بیندازند، اما مردم در سرتاسر دنیا به این نوع غذا می گویند: فست فود. اگرچه ترجمه این عبارت به فارسی همان غذای حاضری است، اما در این مطلب از همان عبارت آشنای فست فود استفاده کردهایم. عبارت فست فود تبدیل به نماد زندگی مدرن و ماشینی شده است. جف آردر میگوید: ما در زمانه ای زندگی میکنیم که پیتزا زودتر از نیروی پلیس به خانههایمان میرسد.
در روم باستان، دکههای فروش نان و زیتون وجود داشته است. در شرق آسیا مغازه هایی بودهاند که رشته فرنگی آماده عرضه میکردند. در خاورمیانه، از سالهای دور تا امروز دکههای فروش فلافل را داشتهایم. در هند قدیم انواع اغذیه آماده وجود داشته است. در کشورهای غرب آفریقا نیز از قدیمالایام، بروشت میفروختند که نوعی کباب چوبی است. اما فست فود به شکل امروزی دقیقا در هفتم ژوئیه ۱۹۱۲ و در آمریکا متولد شد. در این روز رستورانی با نام “اتومات” در نیویورک افتتاح شد که در واقع نوعی کافه تریا بود. آنها غذاهای از پیش آماده را در محفظههای گرم کننده شیشهای قرار میدادند و مشتریان از طریق دستگاههای سکهای اقدام به خرید آن میکردند. اتومات خیلی زود شعبات متعددی در گوشه و کنار آمریکا افتتاح کرد و ۲۰ سال بی رقیب باقیماند. بالای در ورودی رستورانهای اتومات نوشته بود: “ما کار مادران را کم کردهایم.” بعد از اتومات نوبت به شرکت آمریکایی “وایتکسل “(قلعهٔ سفید) رسید که همبرگرهایش فقط پنج سنت قیمت داشت که برای مشتریان واقعا به صرفه بود. آنها علاوه بر اینکه قیمت را حسابی پایین آورده بودند، نوآوری دیگری هم داشتند: خط تولید غذا را به شکلی تعبیه کرده بودند که تمام مشتریان میتوانستند خیلی راحت شیوه آماده کردن غذا را ببینند. در سال ۱۹۴۰ سر و کله “مکدونالد” پیدا شد که امروزه نامش مترادف با صنعت فست فود است. برادران مکدونالد، دیک و مک، با یک باربکیو شروع کردند. منتها دیگر لازم نبود که مشتریان برای تهیه غذا از خودروی خود پیاده شوند. باربکیوی آنها به اصطلاح حالتdriving داشت.
برادران مکدونالد بعد از هشت سال وقتی که دیدند بیشتر سودشان از فروش همبرگر است، رستورانشان را سه ماه بستند و وقتی در سال ۱۹۴۸ مجددا آن را افتتاح کردند، منویشان کوتاه و ساده شده بود: همبرگر، سیبزمینی سرخکرده، چند نوع شیک (shake)، قهوه و کوکا کولا که البته همه از قبل آماده و بسته بندی شده بودند. دیگر لازم نبود که فروشندگان منتظر سفارش مشتریان بمانند. قیمت هر همبرگر ۱۵ سنت بود که میشد نصف قیمت جاهای دیگر. در سال ۱۹۶۱ یکی از کسانی که در کار تهیه انواع شیک بود، امتیاز مکدونالد را خرید و ایدههای خود را در آن بسط داد و آن را متحول کرد. نام این شخص “ری کراک“بود و این جمله هم متعلق به اوست: برای درک زیبایی موجود در گوجه فرنگی داخل یک همبرگر به نوع خاصی از شعور نیاز است. بعد از مکدونالد، فست فودهای زنجیرهای زیادی ظهور کردند که البته خاستگاه اکثر آنان ایالات متحده بود. رستورانهای زنجیرهای فست فود، به خصوص مکدونالد و کنتاکی، در بیشتر کشورهای جهان، نماد جهانی سازی و سلطه آمریکا به حساب میآیند و در بیشتر اعتراضات مردمی مورد حمله قرار میگیرند. در سال ۲۰۰۵ اهالی کراچی در پی اعتراض به سیاستهای تفرقه افکن آمریکا در پاکستان، به شعبه اصلی رستوران مرغ سوخاری کنتاکی حمله کردند و آن را از بین بردند.
مضرات فست فود | اثرات مضر فست فودها | وعدههای غذایی روزانه
برای نشان دادن اثرات مضر فست فودها بر سلامت انسان در سال ۲۰۰۴ میلادی فیلم مستندی ساخته شد که کارگردان این فیلم در مدت یک ماه، هیچ چیز به جز فست فودهای مک دونالد را نمیخورد و هیچ ورزش و فعالیتی انجام نمیداد. در پایان این مدت او بسیار چاق شده و به بیماریهای مختلفی نیز دچار شده بود. نتایج آخرین مطالعات دانشمندان نشان میدهد، جوانان و نوجوانانی که در یکی از وعدههای غذایی روزانه خود فست فود میخورند، نسبت به سایر همسالان خود کالری، نمک و چربی بیشتر و ویتامین و مواد معدنی کمتری دریافت میکنند. یافتههای جدید محققان نشان میدهد جوانانی که به فست فود عادت دارند، با چاقی و مشکلات ناشی از آن دست و پنجه نرم میکنند. نتایج یک مطالعه ۱۵ ساله روی جوانانی که پا به سن گذاشتهاند، نشان داد آنهایی که در جوانی فست فودها را به عنوان یکی از وعدههای غذایی خود قرار داده بودند، چاق تر از دیگران هستند. جوانان و نوجوانانی که در یکی از وعدههای غذایی روزانه خود فست فود میخورند، نسبت به سایر همسالان خود کالری، نمک و چربی بیشتر و ویتامین و مواد معدنی کمتری دریافت میکنند. تحقیقات دیگری نشان میدهد، نوجوانانی که لاغرند نسبت به آنهایی که چاق ترند، در یک رستوران فست فود بیشتر غذا میخورند و این نشان میدهد توانایی بدن در مصرف کالریهای اضافی به اینکه چقدر اضافه وزن داریم، برمی گردد. همچنین در مناطقی که تعداد رستورانهای فست فود کمتر است، بیماریهای قلبی و عروقی کاهش مییابد. برعکس در مناطقی که مردم به غذاهای فست فود عادت دارند، علاوه بر ارزشهای غذایی این غذاها، شیوع عادتهای بد مانند پرخوری، کم تحرکی و سریع غذا خوردن به اثرات مضر فست فودها بر سلامتی انسان میافزاید.
انواع فست فود
انواع فست فود- ساندویچ
ساندویچ نوعی غذاست که شکل ساده آن از برشهای گوشت، پنیر و یا سایر مواد غذایی در لابلای دو برش نان، تهیه میشود. این نوع خوراک، در قرن ۱۸ میلادی به خاطر «جان مونتاگو، ارل چهارم ساندویچ»، به این نام درآمد. بزودی خوردن ساندویچ در تمام قاره اروپا همهگیر شد و نام آن به زبان فرانسه هم راه یافت، از آن هنگام ساندویچ، به دلیل سادگی در تهیه کردن، قابلیت همراه بردن با خود و تنوع بسیار آن، تقریبا به همه دستورهای غذایی در کشورهای غربی راه یافت. انواع گوناگونی از ساندویچها در کشورهای مختلف وجود دارند بهطوریکه در قالب سرد و گرم و از انواع مختلف نان که لابلای آن مواد غذایی از قبیل: ژامبون، مرغ، تخم مرغ، ماهی، گوجهفرنگی، خیار، کاهو و غیره گذارده باشند، تشکیل میشوند. همبرگر به عنوان یک ساندویچ فوری و گرم یکی از غذاهای اصلی مردم آمریکا محسوب میشود.
انواع فست فود – ساندویچ هات داگ
به دلیل اینکه سوسیس ساندویچ هات داگ در روغن سرخ نمی شود و معمولا آن را کبابی می کنند، نسبت به ساندویچ سوسیس که در روغن سرخ می شود، انتخاب بهتری است.
انواع فست فود – ساندویچ های ژامبون
کالباس ها نیز دارای مواد نگهدارنده و چربی فراوان هستند و همان مشکلات سوسیس ها را دارند. علاوه بر این، ساندویچ ها دو مشکل دیگر نیز دارند؛ اول اینکه خیارشور فراوان دارند که می تواند سبب افزایش فشارخون، سرطان و مشکل های دیگر شود و دوم اینکه در آنها از نان سفید استفاده می شود که مصرف آنها توصیه نمی شود. بهتر است در ساندویچ ها به جای خیارشور از گوجه، کلم، کاهو و دیگر سبزیجات استفاده شود.
انواع فست فود- ژامبون تنوری
ژامبون معمولی از ژامبون تنوری بهتر است چون در اثر تنوری کردن، ممکن است ترکیب های حلقوی در ژامبون ایجاد شود که این ترکیب ها سرطان زا هستند.
انواع فست فود-ساندویچ سوسیس
سوسیس ها به دلیل دارا بودن نمک، چربی و مواد نگهدارنده برای سلامت فرد مضر هستند و مصرف زیاد آنها توصیه نمی شود. مواد نگهدارنده باعث تولید نیتروزآمین در بدن می شوند که سرطان زابودن آنها اثبات شده است. این مواد دارای آثار تجمعی هستند و اگر مرتبا استفاده شوند، در درازمدت می توانند باعث سرطان شوند.
انواع فست فود- ساندویچ کباب ترکی
سالم ترین ساندویچ ها به شمار می آیند به شرط اینکه هنگام سرو به آنها سس مایونز اضافه نشود و بدون خیارشور سرو شوند. در مجموع کباب ترکی مرغ از کباب ترکی گوشت بهتر است.
انواع فست فود-ساندویچ رست بیف– استیک
جزو ساندویچ های خوب طبقه بندی می شوند و ایراد آنها این است که در روغن سرخ می شوند.
انواع فست فود- همبرگر
همبـرگر گونهای ساندویچ است که شامل یک برگ گوشت چرخکرده است که در میان یک نان گرد میان بریده قرار میگیرد.گوشت همبرگر بیشتر گوشت گاو است و ممکن است بصورت کبابی درست شود یا سرخ شود. میان گوشت و نان همبرگر معمولا کاهو، سس گوجه فرنگی یا سس مایونز، خردل، پیاز و دیگر مخلفات هم قرار داده میشود. همبرگر را معمولا در بشقاب در کنار سیب زمینی سرخ کرده یا چیپس سرو میکنند. گوشت همبرگر تقریبا در تمام کشورها با همین نام نامیده میشود بجز در انگلستان و عربستان سعودی که به آن بیفبرگر یا برگر میگویند.
واژه همبـرگر از زبان آلمانی میآید به معنای «متعلق به شهر هامبورگ» و بنا به بعضی گزارشها ham در زبان آلمانی به معنای گاو یا گوشت گاو و burg به معنای تپه است و er کلمه اطلاق است. یک متعلق به. با این حال برخی در درک آن مرتکب اشتباه شده و آن را ترکیبی از “هَم” و “برگر” میپندارند (“هَم” در انگلیسی یعنی کالباس ژامبون.)
گرانترین همبرگر جهان
در سال ۲۰۱۴ در برخی اخبار اعلام شد رستوران ” هونکی تونک ” در لندن، گرانترین برگر جهان را به مشتریان خود عرضه میکند که در آن از زعفران و خاویار ایرانی استفاده شده است.
به طور کلی همبرگرها به مراتب از سوسیس ها و کالباس ها بهتر هستند زیرا مواد نگهدارنده ندارند ولی باید سعی کنیم برگرهایی انتخاب کنیم که از نوع مرغوب باشند.
انواع فست فود- چیز برگر
چیزبرگر (به انگلیسی: Cheeseburger)، همبرگری است که روی آن پنیر قرار دارد. چنانکه مرسوم است، برش پنیر در بالای گوشت پهن و معمولا گردی قرار دارد اما همچنین میتواند شامل بسیاری از تنوع ها در ساختار، مواد و ترکیب باشد. این واژه خودش یک واژه چندبخشی از لغات Cheese و Burger است. پنیر معمولا به همبرگر درحال پخت مدت کمی قبل از اینکه گوشت کاملا پخته بشود اضافه میگردد که به پنیر این اجازه را میدهد تا آب شود. چیز برگرها بیشتر اوقات با کاهو، گوجه فرنگی، پیاز، خیارشور، سس خردل، سس مایونز، سس ketchup و گاه به گاه با بیکن سرو میشود.
در رستورانهای فست فود، پنیر استفاده شده معمولا پنیر پرورده میباشد، اما تنوعهایی هم وجود دارد مانند پنیر چدار، پنیر سوییسی، پنیر موزارلا (mozzarella), پنیر blue و pepper jack. وقتی پنیر به یک برگر اضافه میشود، ارزش غذایی برگر میتواند پس از آن تغییر کند. برای مثال یک برش از پنیر چدار میتواند ۱۱۳ کالری و ۴٫۵ گرم چربی اشباع شده به برگر اضافه کند. انواع و مقدار دیگر پنیر تأثیرات متفاوت میگذارند که وابسته به ارزش غذایی آنها میباشد.
اضافه کردن پنیر به همبرگر در سالهای ۱۹۲۰ تا اواسط ۱۹۳۰ پرطرفدار شد و چندین ادعای ضد و نقیض بر سر آنکه چه کسی برای اولین بار چیز برگر را به وجود آورد، وجود دارد.
lionel sternburger از قرار معلوم کسی است که چیزبرگر را در سال ۱۹۲۶ در سن ۱۶ سالگی اختراع کرد، هنگامی که او به عنوان یک سرخکن در ساندویچ فروشی The rite spot پدرش در Califonia,pasadena کار میکرد و به طور آزمایشی یک ورق از پنیر آمریکایی را بر روی یک همبرگر داغ انداخت.
یک نمونه اولیه از ظهور چیزبرگر در یک منو، در سال ۱۹۲۸ در منوی رستوران لس آنجلس O’Dell’s بود که چیزبرگر را پر شده از فلفل تند به قیمت ۲۵ سنت ارایه کرد.
رستوران های دیگر میگویند که آنها چیزبرگر اختراع کردند. برای مثال رستوران Kaelin از Louisville, Kentucky میگوید که آنها چیزبرگر را در سال ۱۹۳۴ اختراع کردهاند. یک سال بعد نماد بازرگانی به عنوان جایزه برای نام چیزبرگر به Louis Ballast از Humpty Dumpty در Denver, Colorado داده شد. برطبق آرشیوهای Steak ‘n Shake , بنیانگذار این رستوران، Gus Belt برای نماد بازرگانی این کلمه در سال ۱۹۳۰ تقاضا کرد.
اگر فرد مشکل چربی و اضافه وزن نداشته باشد، نسبت به همبرگر معمولی به خصوص برای جوانان غذای کامل تری به حساب می آید. زیرا چیزبرگر می تواند برای جوانانی که کمتر لبنیات مصرف می کنند، تامین کننده کلسیم باشد. یک ساندویچ چیزبرگر دارای هر ۴ گروه غذایی یعنی پروتئین، لبنیات، غلات و سبزی ها است.
انواع فست فود – دوبل برگر
میزان استاندارد مصرف روزانه گوشت بین ۸۰ تا ۱۰۰ گرم است ولی دوبل برگر تقریبا ۱۸۰ گرم گوشت دارد. این گوشت اضافی در بدن تجمع پیدا می کند و باعث چاقی و دیگر مشکل ها می شود. اگر کسی گرسنه است بهتر است نان بیشتری بخورد و از مصرف بیشتر گوشت پرهیز کند.
انواع فست فود – قارچ برگر
قارچ یک نوع شکم پرکن است و برای افرادی که گرسنه هستند، یک انتخاب مناسب است. بعضی ها به اشتباه قارچ را جایگزین گوشت می دانند، این در حالی است که قارچ به هیچ عنوان جای گوشت را نمی گیرد و این شعار را بیشتر تولیدکنندگان قارچ رواج می دهند.
انواع فست فود – وجیبرگر (همبرگر گیاهخواران)
گونهای ساندویچ شبیه به همبرگر است که در آن گوشت یا هرگونه مواد غذایی حیوانی به کار نرفته است. در جاهایی مانند هند که گیاهخواری گسترده است، مکدونالدز و مرغ سوخاری کنتاکی وجی برگر سرو میکنند.
برای پخت وجیبرگر از فرمولهای مختلفی میتوان استفاده کرد. فرمولهای مختلف وجی برگر عموما شامل پروتئینهای بافتدار گیاهی مانند گوشت سویا، گندم، جوانهی گندم، قارچ و دانههای دیگر است.
انواع فست فود- سیب زمینی سرخ شده
سیب زمینی سرخ کرده یا سیب زمینی سرخ شده غذایی است که از خلالهای سیب زمینی که به شکل نوارهای باریک درآمدهاند درست میشود.
سیب زمینی سرخ کرده میتواند حاوی مقدار زیادی چربی باشد که این امر احتمال ابتلا به سرطان را در پی دارد و میتواند منجر به اضافه وزن و بالا رفتن کلسترول خون شود.
انواع فست فود- مرغ سوخاری
مرغ سوخاری نوعی خوراک است که با تکههای مرغ به ویژه جوجههای گوشتی تهیه میشود. برای پخت این خوراک اغلب مرغ را در آرد سوخاری قرار میدهند و سپس آن را در روغن سرخ میکنند.
انواع فست فود- پیاز سوخاری
پیاز حلقهای نوعی فست فود است که در آمریکا، کانادا، بریتانیا، ایرلند، استرالیا و بخشهایی از آسیا از جمله ایران یافت میشود. این غذا عموما متشکل از “حلقههای” پیاز است که داخل خمیر یا آرد سوخاری غوطه ور و سپس سرخ شدهاند، هر چند می توان از خمیر پیاز نیز استفاده کرد. حلقههای پیاز کامل به خاطر تفاوت در اندازه، نمایش بهتری نسبتا به خمیر پیاز دارند.
انواع فست فود – قارچ سوخاری – میگوی سوخاری
ایراد سوخاری ها این است که خیلی سرخ می شوند و آرد فراوانی دارند. ولی نکته مهم این است که خاصیت میگوی سوخاری به دلیل اینکه در یک پوشش قرار می گیرد و غیرمستقیم حرارت می بیند، نسبت به میگوی معمولی بیشتر حفظ می شود.
انواع فست فود – چیپس سیب زمینی
چیپس سیب زمینی و یا چیپس نوعی اسنک است که از برش سیب زمینی به ورقههای نازک و سرخ کردن آنها در روغن تهیه میشود. بیشتر نمک بعنوان افزودنی برای مزه دار کردن چیپس به کار میرود، اما از ادویه جات دیگری مانند فلفل نیز برای مزه دار کردن آن استفاده میشود.
چیپس اولین بار در سال ۱۸۵۳ توسط یک سرآشپز آمریکایی آفریقایی تبار بنام جورج گرام تهیه شد. یک روز یکی از مشتریان گرام سیب زمینیهای سرخ کرده او را به دلیل ضخیم بودن آن نخورد بخاطر همین گرام تصمیم گرفت ورقههای سیب زمینی را طوری نازک کند که نیازی به استفاده از چنگال برای خوردن آن نباشد این ابتکار او به مذاق آن مشتری و دیگر مشتریان اطراف او خوش آمد و از آن پس چیپس در لیست غذاها قرار گرفت.
انواع فست فود – تمپورا
تمپورا (به ژاپنی: 天ぷら Tempura) یکی از معمولترین غذاها در آشپزی ژاپنی است.در خارج از ژاپن تمپورا یکی از نمادهای غذاهای ژاپنی به شمار میآید. در این نوع غذا انواع خوراکهای دریایی، سبزیجات و سبزیجات کوهی ایتدا در داخل مایعی از تخم مرغ و آرد فرو برده شده و سپس در روغن داغ و فراوان سرخ میشود. برای چاشنی از سس سویا استفاده میشود.
انواع فست فود- پیتزا مخصوص
پیتزای مخصوص، پیتزایی است که همه چیز در آن به چشم می خورد. بنابراین حجم و کالری بالایی دارد که باعث چاقی می شود. از سوی دیگر ماده اصلی این پیتزاها، سوسیس و کالباس است که مورد تایید متخصصان تغذیه نیست. فلفل سبز، گوشت قرمز و سبزیجاتی که در این پیتزاها به کار می رود از موارد خوب این دسته از پیتزاهاست. یک پیتزای مخلوط تقریبا ۱۲۰۰ کالری انرژی دارد. بنابراین باید در مصرف آن محتاط بود تا به چربی دور شکم مان اضافه نشود.
انواع فست فود – پیتزای مرغ و قارچ – پیتزای قارچ و گوشت
با یک درجه تخفیف نسبت به پیتزای سبزی ها، بهترین نوع پیتزا به شمار می آید. فقط افرادی که نسبت به مصرف گوشت قرمز محدودیت یا حساسیت دارند باید در مصرف این نوع پیتزا محتاط باشند. اما به طور کلی چون مصرف گوشت بخشی از یک رژیم غذایی سالم است، فرد می تواند گوشت مورد نیاز روزانه خود را از این طریق به دست بیاورد.
انواع فست فود – پیتزای پپرونی
ماده اصلی پیتزای پپرونی، سوسیس است که به دلیل داشتن چربی، نمک و مواد نگهدارنده، مصرف آن به هیچ وجه به صلاح نیست.
انواع فست فود – پیتزای سبزی ها
بی نظیرترین نوع پیتزا است و برای کسانی که به دنبال یک فست فود نسبتا سالم هستند، بهترین انتخاب به شمار می آید.
انواع فست فود – پیتزای چیپس و پنیر
بدترین نوع پیتزا است. زیرا چیپس از وحشتناک ترین خوراکی هایی است که بشر اختراع کرده است. به دلیل ترکیب های مضری که در اثر سرخ کردن سیب زمینی ایجاد می شود و چربی و ترانس بالایی که دارد خوردن حتی یک حلقه سیب زمینی سرخ شده خیانت نابخشودنی در حق بدن است. پایه پیتزا خود ناسالم است و چیپس و پنیر آن را ناسالم تر می کند و به اصطلاح گل بودن و به سبزه نیز آراسته شدن است.
چطور فست فود را سالم تر کنیم
بررسی ها نشان می دهند، چربی های بد چربی هایی هستند که سطح کلسترول را بالا برده و با بیماری های قلبی رابطه دارد. برگرها معمولا بیش از ۱۰۰۰ کالری دارند و hین میزان بیش از نیمی از ارزش غذایی روزانه بسیاری از مردم آن هم فقط در یک وعده غذایی را در بر می گیرد. اصولا تولید کنندگان محصولات غذایی از مواد غذایی مختلفی برای نگهداری از گوشت استفاده می کنند.برگر فست فود دارای ۵۰۰ میلی گرم سدیم است در حالی که تولید کنندگان محصولات غذایی بین ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ میلی گرم سدیم مصرف می کنند که بیش از حد مجاز می باشد.
برای تهیه برگرهای سالم از مواد ارگانیک استفاده کنید. به منظور عدم استفاده از مواد افزودنی و هورمون ها از فروشگاه های فراورده های کشاورزی محله تان محصولات گوشتی تهیه کنید.گوشت بوقلمون نیمی از چربی اشباع شده بیف را دارد. رطوبت را زیاد کنید. برگرهای بوقلمون بدون چربی به دلیل میزان کم چربی زود خشک می شوند. برای افزایش رطوبت به آن پیاز، کدو سبز خرد شده یا اسفناج بیافزایید. این سبزی ها فیبر را افزایش می دهند و احساس رضایتمندی ایجاد می کنند.
با به کارگیری روش هایی می توان فست فودی مصرف کرد که ارزش تغذیه ایی بیشتری داشته باشند.
به عنوان مثال:
۱ – از میوه ها و سبزی های سالم و تازه (گوجه فرنگی، خیار، کاهو، کلم، فلفل دلمه ای) همراه با آن ها استفاده نمایید. مصرف مقادیر مناسب این مواد می تواند ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن تامین نموده و فیبر موجود درآن ها با کاهش جذب چربی ازاضافه وزن و چاقی پیشگیری می کند.
۲ – انواع سس ها و پنیر پیتزا مملو از چربی است. به جای سس مایونز از سس گوجه فرنگی که چربی کمتری دارد استفاده کنید.
۳ – اصرار نداشته باشید که میزان پنیر پیتزا زیاد باشد. به این ترتیب چربی کمتری مصرف می کنید.
۴ – به جای سیب زمینی سرخ شده هم می توان از سیب زمینی تنوری استفاده کرد.
۵ – مصرف نوشـابه های گازدار کولا را به حداقل مقدار برسانید. به جای نوشابه های گازدار از آب، دوغ های کم نمک و بدون گاز یا انواع آب میوه طبیعی وتازه استفاده نمایید.
۵ اشتباه رایج خانوادهها در رستورانهای فستفود
مصرف روزانهی فستفودها، همراه کردن آنها با نوشابهها، انتخاب رستورانهای شلوغ، غرق کردن غذا در سُس و تمام کردن همهی غذا از اشتباهات رایج افراد در فستفودهاست.
اشتباهات رایج خانواده ها در خصوص فست فود
۱- هر روز، فستفود !
بعضی خانوادهها عادت دارند هر روز فستفود بخورند اما اولین عارضهی این عادت وحشتناک، افزایش بروز چاقی است و چاقی هم یعنی افزایش احتمال بیماری های قلبی عروقی، دیـابـت، سرطان روده، سرطان معده، سرطان سینه، آرتروز، فشار خون بالا، نازایی و غیره.
اگر نمیتوانید دور این غذاها خط بکشید، توصیه میشود حداکثر هفتهای یکبار (و ترجیحا هر ۲ هـفـتــه یــکبــار) از این جور غــذاهــا بخورید.
۲- غذا که بی نوشابه پایین نمیرود!
اگر سلامتی تان را دوست دارید با نوشابه های گازدار خداحافظی کنید. می توانید به جای این نوشابه های ناسالم از آب، سودای رژیمی، آب میوه های طبیعی یا عصاره های طبیعی میوه ها استفاده کنید.
۳- رستوران خوب یعنی رستوران معروف و شلوغ
اتفاقا در بیشتر رستورانهای شلوغ، با توجه به ازدحام مشتری و تـعـدد سفارشات، معمولا نظافت به درستی رعایت نمیشود.
۴- غرق کردن غذا در سس
سس چاقکننده است. ضمن این که فقط یک قاشق غذاخوری سس مایونز، حدود ۸۰ میلیگرم سدیم دارد و این برای فشارخونیها خـطرناک است.
به همین دلیل توصیه میشود: یا غذایتان را با سس رژیـمـی سـفـارش بـدهـید، یا سُس را خودتان در منزل درست کنید و همراه ببرید (به جای استفاده ۱۰۰ درصدی از سُسهای مایونز، آن را به نسبت ۵۰ ، ۵۰ با ماست مخلوط کنید) و به پیشخدمت تاکید کنید که سس را روی سالاد یا غذایتان نریزد یا در ظرفی جداگانه برایتان بیاورد.
طعم دهنده هایی مثل سس گوجه فرنگی، سس خردل یا سالسا انتخاب های سالم تر هستند.
۵- رودربایستی با عالم و آدم
رودربایستی را کنار بگذارید. اگر پرس غذای رستوران بزرگتر از معمول است، از پیشخدمت بخواهید برایتان ظرف یکبار مصرف بیاورد تا نیمی از غذا را در همان ابتدا داخل ظرف بریزید و آن را بدون خجالت برای ناهار یا شام فردایتان به خانه ببرید. اگر هم بتوانید غذا را همراه خودتان به منزل ببرید و آنجا بخورید، خیلی بهتر است؛ چون فضای رستورانهای فستفود طوری است که آدم معمولا بیمحابا غـذا مـیخـورد. بـه عـلاوه، در خـانـه مـیتـوانید میوه، سبزی، ماست و دیگر چیزهای سالم و سودمند را هم به غذای خودتان اضافه کنید.
فست فود آی کیو فرزاندانتان را کم می کند
برای نخستین بار نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان داده است کودکان زیر سه سالی که پیتزا، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس و بیسکوییت زیادی میخورند در پنج سال آیندهی عمر خود IQ پایینتری خواهند داشت.در واقع بهرهی هوشی این کودکان نسبت به کودکانی که تغذیه سالمتری حاوی میوه، سبزیجات و غذای خانگی دارند، کمتر خواهد بود. مسئلهی نگران کننده تر این است که حتی اگر این کودکان بعد از سه سالگی تغذیهی بهتری داشته باشند باز هم امکان دارد اثرات منفی فستفودهایی که خوردهاند تا آخر عمر با آنها بماند.
محققان معتقدند که تغذیهی سالم و خوب در سه سال نخست تولد کودکان بسیار مهم است به خاطر این که در این سالها مغز کودکان در حال رشد است.کودکانی که تغذیهای سرشار از چربی، قند و مواد غذایی تصفیه شده دارند به میزان کافی ویتامین و مواد مغذی دریافت نمیکنند این در حالی است که وجود ویتامین و مواد مغذی برای رشد مغز لازم و ضروری است.
البته پیش از این محققان از مضرات فستفودها روی بدن زیاد صحبت کردهاند. این که فستفودها باعث چاقی مفرط، ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، آلزایمر و … میشوند بر همه روشن است و متأسفانه از این به بعد باید آسیبهایی که به مغز انسان وارد میکنند را نیز به لیست بلند بالای خطرات و مضرات این غذاها اضافه کرد.
فست فود را با عجله نخورید
پژوهشگران دریافتهاند که سریع خوردن فست فودها میتواند منجر به اعتیاد به این گونه غذاها و همچنین اضافه وزن در نوجوانان شود.
پزشکان با انجام آزمایش بر روی نوجوانان و تنظیم زمان دریافتهاند که نوجوانانی که در یک بازه زمانی کوتاه خیلی سریع فست فود مانند همبرگر، پیتزا و یا سیب زمینی سرخ کرده مصرف کردهاند بیشتر از سایر افراد که کندتر غذا خوردهاند به مصرف دوباره فست فود در یک بازه زمانی کوتاه علاقه نشان دادهاند. پزشکان علت این امر را در عملکرد خاص قسمت پاداش دهی مغز و تاثیر مزههای مختلف بر پرزهای چشایی و ارسال سیگنالهای خاص به مغز میدانند.
این نوجوانان حتی در یک وعده غذایی به دلیل تند خوردن میتوانند تا چندین نوع فست فود مختلف را مصرف کنند که به این ترتیب در معرض، دیابت و بسیاری از بیماریهای دیگر قرار میگیرند.
پزشکان این مطالعه را بر روی بیش از ۵هزار نفر در رده سنی ۱۵ تا ۲۳ سال به دست آوردهاند. این محققان در خصوص نظارت بیشتر بر رژیم غذایی نوجوانان توسط والدین آنها تاکید دارند.
ترکیب فست فود با قهوه کشنده است
اگر عاشق خوردن فستفود هستید از این پس مراقب باشید که از نوشیدن قهوه بعد از خوردن فست فود ها خودداری کنید چون قهوه و فستفود یک ترکیب خطرناک است که به خصوص وقتی با هم مصرف شوند، قند خون را به شدت افزایش می دهند.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، پزشکان هشدار دادند افرادی که دیابت ندارند و از این نظر کاملا سالم هستند، پس از خوردن یک وعده غذایی پرچرب، قندشان به مقدار زیادی افزایش پیدا میکند اما اگر بلافاصله بعد از این وعدهی غذایی چرب، قهوهی کافئین دار نیز بنوشند، قند خون آنها تا دو برابر افزایش پیدا میکند و به اندازه افرادی میرسد که در معرض خطر دیابت هستند.
به گزارش پایگاه اینترنتی مدگورو، دکتر ماری – سولیل بئودوین متخصص دانشگاه «گوالف» در کانادا یادآور شد: این نتایج به ما میگوید که چربیهای اشباع شده میتوانند در توانایی بدن در پاکسازی قندها از خون تداخل ایجاد کنند و وقتی با کافئین موجود در قهوه همراه شوند، این تداخل تشدید میشود.
این متخصصان در آزمایشات خود دریافتند که مقدار قند خون افراد تحت آزمایش، پس از خوردن غذای چرب تا ۳۲ درصد در مقایسه با قبل از خوردن آن افزایش پیدا میکند.
انواع دسر
هزینه تقریبی راه اندازی فست فود و کافی شاپ
راه اندازی فستفود و تجهیزات فست فود
دکوراسیون فست فود دکوراسیون کافی شاپ
راه اندازی رستوران: راه اندازی فست فود
تیم فوق حرفه ای راه اندازی فست فود و کافی شاپ با ایده هایی نو
دکوراسیون فست فود دکوراسیون کافی شاپ
هزینه راه اندازی فست فود و کافی شاپ – تجهیزات
چگونه رستوران فست فود راه اندازی کنیم؟ – تجهیزات رستوران
برآورد هزینه ها جهت راه اندازی فست فود و رستوران
راه اندازی انواع رستوران – راه اندازی فست فود
راه اندازی رستوران
راه اندازی فست فود
راه اندازی ساندویچی
تجهیزات راه اندازی رستوران
تجهیزات راه اندازی فست فود
تجهیزات راه اندازی ساندویچی
راه اندازی و آماده سازی فست فود
مشاوره راه اندازی فست فود
Approximate cost of setting up fast food and coffee shop
Setting up of fast food and fast food equipment
Fast food decoration decorations Coffee Shop
Launch Restaurant: Launch Fast food
Professional team launched the fast food and coffee shop with new ideas
Fast food decoration decorations Coffee Shop
The cost of setting up fast food and coffee shops – Equipment
How to set up a fast food restaurant? – Equipment
Estimated costs for setting up fast food and restaurants
Commissioning of the restaurant – set up Fast
Launch Restaurant
Launch Fast food
Launch sandwich
Equipment set up restaurant
Equipment setup Fast food
Equipment setup sandwich
Setup and preparation of food
Consultation launched Fast food
فست فود,Fast food,آموزش فست فود,فست فود خانگی,مضرات فست فود,فست فود چیست,فستفود,تجهیزات فست فود,راه اندازی فست فود,غذای فست فود,ساندویچ,غذای آماده,انواع غذا,
ترجمه و تنظیم: چاشنی