سلام دوستان عزیز , شما از طریق ارسال مشخصات خود در اینجا میتوانید ثبت نام کنید و از امکانات چاشنی لذت ببرید.

لحظات خوشی را برای شما آرزومندم.
دوست دارید از این مطالب هم دیدن فرمایید ؟!

نویسنده : ادمین چاشنی

بازید : بازدید : 4894

تاریخ : ۰۹ / شهریور / ۱۳۹۵

امتیاز شما به این آموزش چنده؟
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
( 1 رای _ میانگین : 4٫00 از 5 )

غذای ایرانی | غذاهای ایرانی با مرغ | انواع غذا با سبزی

آشپزی ايرانی يكی از كامل ترين تركيبات غذايی در آسیا و جهان را شامل می شود.

آشپزی ايرانی بسياری از غذاهای كشورهای حوزه خاورميانه همچون كشورهای تركيه، ارمنستان، گرجستان، جمهوري آذربايجان وعراق را تحت تاثير قرار داده است.

خورش ها و آش های ايرانی نشان می دهد كه به طور سنتی زنان ايرانی با شناختی دقيق از مواد غذایی و تركيب آنها با يكديگر برای غنی تر شدن هر چه بيشتر غذاها، به بازده خوبی دست يافته اند.

تركيب گروه های غذایی گوناگون غلات، حبوبات، سبزي ها و پروتئينهای گياهی و حيوانی در همه  غذا ها ديده می شود.

غذای ايرانی، به علت وجود فرهنگ غنی ايران و اقوام مختلف از تنوع خاصی برخوردار است. كمتر فرهنگ يا كشوری چنين ویژگی هایی دارد.

ايرانيان مزه های جديد را با تركيب كردن مواد غذایی به خوبی يافته اند.

 

غذای ایرانی | دیزی | طرز تهیه دیزی | دیزی چیست | طرز تهیه دیزی سنگی | انواع دیزی

دیزی یا آبگوشت  از غذاهای اصیل ایرانی است.

یکی از عوامل این مسئله، شیوه کوچی و عشایری زندگی نیاکان ایران، بر پایه فرهنگ دامپروری است.

در تهیه دیزی از گوشت و دنبه گوسفند، گوجه فرنگی و یا رب گوجه فرنگی و برخی حبوبات از قبیل نخود و لوبیا استفاده می‌شود.

خوراکی رقیق که از پختن گوشت و پیاز و سیب زمینی و حبوبات درست می‌شود که در دو مرحله می‌خورند.

اول آب آن را با تکه‌ های نان مخلوط نموده، می‌خورند، به این کار ترید می گویند.

بقیه مواد را می‌ توان با گوشت‌ کوب کاملا کوبیده و یا نکوبیده با نان، پیاز و چاشنی مانند ترشی و سبزی خوردن میل کرد. به این قست از دیزی گوشت کوبیده می گویند.

در صورت پخته شدن در ظروف سنگی آن را دیزی سنگی می‌نامند.

برخی افراد از طریق ترید کردن، نان‌های بیات و نسبتاً خشک را به مصرف مفید می‌رسانند.

همچنین دیزی یکی از غذاهای محلی همدان به شمار می‎آید.

از انواع آبگوشت می توان به آبگوشت بزباش، آبگوشت کشک، آبگوشت گندم و آبگوشت بلغور اشاره کرد.

 

دیزی | آموزش آشپزی چاشنی | طرز تهیه دیزی | آبگوشت | غذای سنتی

غذای ایرانی | استانبولی پلو | طرز تهیه استانبولی پلو | استانبولی پلو با لوبیا سبزاستانبولی پلو با مرغاستانبولی پلو با سیب زمینی

استانبولی پلو یا اِستَمبُلی پلو یکی از غذاهای ایرانی است که اساس آن برنج است.

این غذا برای استفاده شخصی و در جمع خانواده است و برای مهمانی از آن استفاده نمی‌شود.

در استانبولی پلو از گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی و ادویه همراه با غذا استفاده می شود.

به دلیل راحتی در تهیه این غذا و ارزان بودن مواد اولیه، به غذای دانشجویی هم معروف است.

طرز تهیه کته استانبولیطرز تهیه استانبولی پلو بدون گوشت | استانبولی بناییطرز تهیه دمی گوجه

 

استانبولی پلو | آموزش آشپزی چاشنی | پلو ایرانی | غذا ایرانی | غذا خوشمزه

غذای ایرانی | آشانواع آش ها | آش گوجه | آش سبزی | آش برنج | طرز تهیه آش

آش یکی از از غذا های اصیل ایرانی است که تقریبا در تمام ایران پخته می‌شود.

آش دارای تنوع بسیاری است از جمله آش رشته،آش ماست، آش شله قلمکار، آش جو، آش دوغ.

ساده ‌ترین و معروف ترین نوع آن آش رشته‌ است که از سبزیجات، حبوبات، رشته و کشک تشکیل می شود. از سیر داغ، پیاز داغ و نعناع داغ برای تزیین آن استفاده می‌کنند.

آش | آش رشته | آش شله قلمکار | طرز تهیه آش | آش نذری | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی| اشکنه | اشکنه کشکاشکنه گوجه | طرز تهیه اشکنه شیرازی

انواع اشکنه | اشکنه سیب زمینیاشکنه ماست | اشکنه عدس

 

اِشْکِنه یکی از غذاهای ایرانی از نوع خوراک است که به صورت معمول با نان میل می‌شود.

تاریخچه اشکنه طولانی است. ابتدا در نواحی خراسان طبخ شده است. هم اکنون نیز در میان مردم مشهد و دیگر شهرهای خراسان طرفدار زیادی دارد.

این خوراک دارای انواع مختلف است و در میان افراد گوناگون به روش ‌های مختلف پخته می شود. إشکنه اوجز، إشکنه اودوغ، إشکنه سیب زمینی، إشکنه پیاز، اشکنه سیب زمینی پیاز از انواع اشکنه می باشد.

در تمامی اشکنه ‌ها ابتدا پیاز خورد شده در روغن سرخ می ‌شود.  سپس دیگر مواد به آن افزوده می‌شود.

برای تهیه اشکنه پیاز ابتدا پیازهای خلال شده را سرخ کرده تا طلایی شود. سپس مقداری شنبلیله خشک شده را به پیاز ها می‌افزاییم و تفت می‌دهیم. مقداری زردچوبه و نمک به آن اضافه نموده و بس از افزودن آب به آن در قابلمه را می‌بندیم تا پخته شود. این غذا معمولا به صورت تلیت کردن نان در آن سرو می‌شود.

اشکنه پیاز سیب ‌زمینی از رایج ‌ترین انواع اشکنه است. پس از طلایی شدن پیازها به تعداد هر نفر دو عدد سیب زمینی خورد شده را اضافه می‌کنیم.  بعد ادویه و زردچوبه و سپس آب را به آن اضافه می‌کنیم. در قابلمه را می‌بندیم تا با حرارت کم نیم ساعت جوش بخورد. اشکنه بطور کلی نیاز به گوشت مرغ و یا هیچ نوع گوشتی ندارد و در واقع این یک غذای گیاهی است و از کهن‌ترین غذاهای رایج در ایران است.

خوراک اشکنه | اشکنه | طرز تهیه اشکنه | اشکنه کشک | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی | آلبالو پلوآلبالو پلو با گوشتته چین آلبالو پلو با مرغآلبالو پلو بدون گوشتآلبالو پلو با مربا آلبالو | تزیین آلبالو پلو

 

آلبالو پلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است. این غذا بیشتر در مجالس مهمانی و جشن تهیه می‌شود. ولی درست کردن آن از اغلب غذاهای مجلسی ساده‌تر است.

برای نگه داشتن رنگ آلبالو باید این غذا را در ظرف مسی یا لعابی تهیه کرد.

آلبالو پلو غذای ایرانی | طرز تهیه آلبالو پلو | پلو | غذای ایرانی | غذا خوشمزه | غذا مهمانی

غذای ایرانی | باقالی ‌پلو

باقلا پلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است. معمولا در جشن‌ ها و مهمانی‌ ها از آن استفاده می‌شود.

در مهمانی آن را با گوشت بر سر سفره می‌ آورند و به آن باقالی‌پلو با گوشت می‌گویند.

باقالی‌ پلو با گوشت بهتر است که با گوشت گوساله همراه باشد تا تکه‌های گوشت شکل خود را ازدست ندهند. اما با مرغ یا گوشت گوسفندی یا بره نیز آن را میل می‌کنند.

باقالی پلو با مرغ | تزیین باقالی پلوباقالی پلو با گوشت چرخ کردهباقالی پلو با ماهیباقالی پلو با گوشت گردنطرز تهیه شوید پلوباقالی خشک

 

باقالی پلو با گوشت| باقالی پلو با مرغ | باقالی پلو با ماهیچه | غذای ایرانی | غذا خوشمزه

غذای ایرانی | باقلواطرز تهیه باقلوا خانگی | انواع باقلوا

باقلوا گونه‌ ای شیرینی است که در کشورهای ایران، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه می‌شود.

باقلوا در ایران به شکل‌های مختلف همچون لوزی، مربعی و لوله‌ای و در انواع طعم‌های پسته ای، بادامی، نارگیلی تهیه می شود.

 

باقلوا | شیرینی باقلوا | شیرینی | دسر | غذا ایرانی | غذا خوشمزه | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی | بستنی | انواع بستنی | طرز تهیه بستنی

نوعی بستنی با نام بستنی سنتی یا ایرانی در ایران رواج دارد که دارای طعم زعفران و رنگ زرد می‌باشد.

این بستنی همراه با خلال پسته و تکه‌های بزرگ خامه‌ است.

بستنی سنتی طرفداران زیادی دارد. اکبر مشتی یکی از اولین کسانی بوده که در ایران بستنی فروشی داشته است. بستنی اکبر مشتی با نوع خارجی آن بسیار متفاوت بود. ایرانی‌ها استفاده از گلاب و زعفران را بر ثابت کننده‌ها ترجیح می‌دادند.

بستنی سادهبستنی خانگی | تهیه بستنی | بستنی سنتیبستنی شکلاتیبستنی قیفیثعلب بستنی | بستنی عکس

طرز تهیه بستنی سادهانواع بستنی ساده انواع بستنی شکلاتیطرزتهیه بستنی شکلاتیانواع بستنی قیفیطرز تهیه بستنی قیفی ثعلب چیست
کیک بستنیبستنی زعفرانیبستنی زمستانی

بستنی | بستنی زعفرانی | بستنی سنتی | بستنی خوشمزه | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی | پشمک

پشمک تنقلاتی حجیم است که از شکر تهیه می‌شود.

پشمک با عبور جریان هوای گرم و مرطوب از روی شکر درست می‌شود.

هنگامی که هوای گرم به شکر برخورد می‌کند آن را به صورت نیمه جامد در می‌آورد.

پس از آن به دلیل برخورد جریان ممتد هوای گرم با بلورهای نیمه جامد شکر و همچنین وجود رطوبت هوا، بلورها به صورت رشته ‌هایی بلند و باریک درمی‌آیند.

برای مصرف بلافاصله پس از تولید، این رشته‌ها را بیش‌تر به دور تکه‌ای از چوبی خیس می‌پیچند.

برای مصارف به صورتی دیگر پشمک را به شیوه‌های گوناگونی بسته‌بندی می‌کنند.

گاهی به شکر مورد استفاده در فرایند تولید پشمک موادی دیگر را مانند اسانس‌های میوه‌ها، قهوه، کاکائو و زعفران می‌افزایند.

پشمک سفید رنگ است اما گاهی به آن موادی رنگی می‌افزایند و پشمک‌هایی رنگی یا رنگارنگ تولید می‌کنند.

طرز تهیه پشمک یزدیطرز تهیه پشمک خانگیطرز تهیه پشمک چوبیدستگاه پشمک سازطرز تهیه پشمک خانگی با وسایل ساده | انواع پشمک

 

پشمک | طرز تهیه پشمک | خوراکی | دسر | دسر ساده | دسر خوشمزه

غذای ایرانی | تاس‌کباب | انواع تاس کباب | بهترین تاس کباب

تاس کباب یکی از غذاهای ایرانی معروف است. در طبخ آن از آلو، گوشت قرمز، سیب قرمز، سیب زرد، دارچین، پیاز، سیب زمینی، هویج و گوجه فرنگی، استفاده می‌شود. این غذا را با نان و بعضا با برنج مصرف می‌کنند.

تاس کباب مرغ | تاس کباب بادمجانطرز تهیه تاس کباب با گوشت چرخ کردهتاس کباب بهتاس کباب خوشمزهتاس کباب بدون گوشتنام دیگر تاس کباب

تاس کباب ایرانی | طرز تهیه تاس کباب | تاس کباب خوشمزه | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی | ترشی | انوع ترشی | طرز تهیه ترشی

ترشی یکی از چاشنی‌ها به ویژه در آشپزی خاورمیانه و بالکان است.

ترشی گذاشتن یکی از فرایندهای نگهداری طولانی مدت تره‌ بار است.

خوراکی مورد نظر را درون محلول آب نمک و یا سرکه دارای حالت اسیدی قرار می دهند.

با استفاده از این فرایند، می توان مواد خوردنی فاسد شدنی را تا چند ماه سالم نگه داشت.

اگر ماده خوراکی خود دارای آب کافی باشد، تنها افزودن نمک برای ساختن ترشی بس است.

انواع ترشی مخلوط | انواع ترشی لیتهانواع ترشی بادمجانطرزتهیه ترشیترشی هفت بیجارترشی بندری | اموزش ترشی |ترشی های خوشمزه

شور مخلوططرز تهیه بهترین و خوشمزه ترین شور مخلوط خانگی

 

ترشی | طرز تهیه ترشی | مواد لازم ترشی | ترشی لیته | ترشی کلم | ترشی پیاز

غذای ایرانی | ته‌چین | طرز تهیه ته چین 

ته‌ چین یک غذای ایرانی است. از مخلوط برنج، انواع گوشت، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست می‌شود.

ته‌چین در بین غذاهای ایرانی به خاطر شکل و فرم زیبایش از جمله غذاهای رسمی و مناسب مهمانی‌ هاست.

ته چین از دو بخش تشکیل شده‌است:

اول قشر کلفت ته‌دیگ زعفرانی که مقداری گوشت یا مرغ پخته در آن قالب‌گیری شده‌ است.

دوم چلو سفید که روی ته ‌دیگ ریخته می‌شود و هنگام کشیدن غذا زیر ته‌ دیگ یا کنار آن قرار می‌گیرد و در واقع مکمل آن است.

بخش چلو سفید قابل حذف است. در سالن ‌های غذاخوری اغلب ته‌ چین را به همان صورت قشر ته‌ دیگ درست می‌کنند، اگرچه در خانه‌ها این روش کمتر معمول است.

ته چین در فر ته چین سادهته چین گوشتته چین قالبیته چین بادمجانته دیگ ته چینته چین مرغ مجلسیرستوران ته چین

دستور پخت ته چین خوشمزه | دستور پخت انواع ته چین | غذای خوشمزه ته چین 

ته چین مرغ | ته چین گوشت | طرز تهیه ته چین | مواد لازم ته چین | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی | جغور بغور

چَغور پَغور که نام دیگر آن جیغیر بیغیر است، غذایی است که از دل و جگر و قلوه گوسفند و بارساخ تهیه می شود.

البته بارساخ یا همان روده گوسفندی فقط در شهر زنجان به جیغیر بیغیر اضافه می‌شود و مختص همین شهر تاریخی می باشد .

جغور بغور غذای سنتی شهر زنجان است.

البته در گذشته بخاطر اینکه قیمت چندان بالایی نداشته در واقع فست فودی برای اقشار متوسط و پایین جامعه به حساب می‌آمده است.

طرز تهیه جغور بغور با جگر سفیدطرز تهیه جغور بغور زنجانجغور بغور چیست | طرز تهیه جغور بغور مرغطرز تهیه خوراک جگر سفیدطرز تهیه جگر مرغچغور پغور شیرازی
انواع جغوربغور – چغورپغور

جغور بغور ایرانی | طرز تهیه جغور بغور | مواد لازم جغور بغور | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی | جوجه‌ کباب

جوجه‌کباب یکی از غذا های اصیل ایرانی و از رده کباب‌های سنتی ایران است.

در تهیه جوجه‌کباب، قطعات خوردشده گوشت مرغ را برای مدتی تقریبا طولانی (حدود سه ساعت) در یک ظرف پر از آبلیمو، پیاز خرد شده، زعفران و ادویه ‌جات قرار می‌دهند.

پس از اینکه قطعات گوشت طعم ‌دار شد، آنها را به یک سیخ بلند می‌کشند و روی کباب ‌پز و به وسیله آتش مستقیم، کباب می‌کنند.

جوجه کباب از غذا های بسیار محبوب نزد ایرانیان است.

طرز تهیه جوجه کباب رستورانیسس جوجه کبابجوجه کباب با سس مایونزجوجه کباب تابه ایمواد جوجه کبابمزه دارکردن جوجه کبابطرز تهیه جوجه کباب ماستی | طرز تهیه جوجه کباب ترش | انواع جوجه کباب | جوجه کباب سلطانی | جوجه کباب بختیاری

جوجه کباب ایرانی | طرز تهیه جوجه کباب | مواد لازم جوجه کباب | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی | چلو کباب

چلو کباب یکی از اصیل ‌ترین و از معروف‌ ترین غذاهای ایرانی است.

این غذا متشکل از چلو کره و کباب است که با سماق و گوجه فرنگی مصرف می‌شود.

قديمی ترين چلوكبابی در تهران تاسيس شده،در حدود ۱۲۰ سال پيش بوده است .

اعتمادالسلطنه در نوشته هايش می نويسد اولين چلوكبابی نامش نايب بوده است كه در بازار تهران قرار داشته است.

شبيه رستورانهای اروپائيان غذا را بر روی ميز سرو می كرده است.

ولی اسناد ديگری نيز موجود می باشد كه اولين چلوكبابی در تبريز نزديك مرز با قفقاز تاسيس شده بوده است.

پيشخدمتهای رستوران نايب درآن زمان برنج ها را به صورت هرم در بشقابها قرار می دادند. همراه آن تكه كره ای نيز سرو می شده است.

پيشخدمتها يكی يكی برنجها را بر سر ميزها می بردند و بلافاصله نفر بعدی.

كبابها را با سيخ در بشقابها قرار می داده است.

در آن زمان هر نفر مي توانسته هر چند تا مايل بوده است كباب بخورد و مبلغی كه از مشتريان گرفته می شده است يكسان بوده است. فرقی بين كسيكه يك سيخ كباب خورده و چهار يا پنج سيخ نبوده است.

چلوکباب برگ | چلوکباب سلطانی چلوکباب کوبیده | چلوکباب وزیری چیست | چلوکباب شمشیری چلوکباب نایب | چلوکباب بختیاری | چلوکباب رفتاری | انواع چلو کباب | طرز تهیه چلو کباب | چلوکباب خوشمزه 

 

چلو کباب ایرانی | طرز تهیه چلو کباب | مواد لازم چلو کباب | کباب کوبیده

غذای ایرانی | حلوا

حلوا نوعی شیرینی معروف ایرانی است. حلوا انواع مختلفی دارد.

برحسب نوع آن ممکن است برخی مواقع به عنوان شیرینی برخی مواقع به عنوان دسر و یا برخی موارد نیز در پخت یک غذا یا شیرینی دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

به طور مثال در تهیه رنگینک از حلوای آرد یا همان حلوای سیاه یا تره حلوا استفاده می‌شود.

از انواع مشهور حلوا می‌توان به حلوا تره، حلوا شکری، حلوا هویج، حلوا گردوئی، حلوا ارده، حلوا درورنگ و غیره اشاره کرد.

مواد اولیه تهیه حلوا برحسب نوع آن مختلف است. برای نمونه حلوای آرد گندم از مخلوط شدن آرد سفید گندم با روغن آفتابگردان و شیره انگور و هل و گلاب و مغز پسته و زعفران تهیه می شود. به جای شیره می‌توان شکر استفاده کرد.

طرز تهیه حلوا زعفرانیطرز تهیه حلوا سادهحلوا مجلسیطرز تهیه حلوا شیرطرز تهیه حلوا هویج |‌ طرز تهیه حلوا با آرد گندم | طرز تهیه حلوا با آرد برنجانواع حلوا طرز تهیهانواع حلوای مجلسی | انواع حلوا با تصویرنام انواع حلواانواع حلوا رولتیانواع حلوا با شیرانواع حلوا با خرماتزیین انواع حلوا

حلوا اوماج | حلوا ماکروفری | حلوای شیر

 

حلوا ایرانی | حلوا شیر | حلوا آرد گندم | طرز تهیه حلوا | مواد لازم حلوا

غذای ایرانی | حلیم بادمجان | انواع حلیم بادمجان | حلیم بادمجان خوشمزه

حليم بادمجان غذای ایرانی است. حلیم بادمجان از غذاهای سنتی کرمان، شیراز و اصفهان که با استفاده از بادمجان و گوشت (یا مرغ) پخته شده و با کشک و نان خورده می‌شود.

 

حلیم بادمجان ایرانی | طرز تهیه حلیم بادمجان | مواد لازم حلیم بادمجان

غذای ایرانی | حلیم | انواع حلیم | طرز تهیه حلیم | حلیم خوشمزه 

حلیم یا هَلیم از غذاهای سنتی منطقه خاورمیانه است. با گوشت و گندم یا بلغور پخته می‌شود.

حلیم انواع مختلف دارد و مواد اولیه آنها با یکدیگر متفاوت است.

اما برای تهیه حلیم گندم از گندم پوست گرفته و کوبیده شده، پیاز و گوشت گوساله سردست و مقداری روغن استفاده می‌شود.

رنگ حلیم با شکر عوض می‌شود.

حلیم معمولا به عنوان صبحانه یا در ماه رمضان به عنوان افطاری مصرف می‌شود. با سرشیر، دارچین، کنجد، شکر و گوشت ریز شده مرغ یا بوقلمون تزئین می‌شود.

مصرف حلیم، در روزهای ماه رمضان به عنوان غذای وعده‌های افطار و سحر روزه‌ داران، رایج است.

حلیم خانگیحلیم شیر | طرز تهيه حليم بادمجان طرز تهیه حلیم با بلغور گندمطرز تهیه حلیم گندم با مرغطرز تهیه حلیم نذریحلیم بوقلمونخواص حلیم

 

حلیم ایرانی | طرز تهیه حلیم | مواد لازم حلیم | طرز تهیه هلیم | مواد لازم هلیم

غذای ایرانی | خاگینه | انواع خاگینه 

خاگینه نوعی غذای ایرانی است که با تخم مرغ، نعنا، زردچوبه و نمک تهیه می شود.
خاگینه مجلسیطرز تهیه خاگینه سادهخاگینه ماستطرز تهیه خاگینه پفیخاگينه مغزدارطرز تهیه خاگینه هویجخاگینه کیکی | طرز تهیه خاگینه رولتی | خاگینه مغزدار تبریزی

غذای ایرانی | خورش | انواع خورش | انواع خورشت

خورش به گروهی از غذاها گفته می‌شود که ترکیبی آب‌ دار از سبزیجات سرخ شده و يا حبوبات آب پز هستند كه همراه با گوشت پخته ميشوند.

در آشپزی ایرانی ، خورش یا خورشت کاربرد فراوان دارد. معمولا خورش با نان یا برنج ساده، که ممکن است به صورت پلو یا کته تهیه شده باشد، خورده می‌شود.

خورشهای ایرانی ترکیبی از گوشت، سبزیجات خشک یا تازه و حبوباتی چون عدس و لوبیا هستند.

ایرانیان چلو خورش که به آن برنج و خورش هم گفته می‌شود را در غذاهای روزانه، میهمانی‌ها و مراسم رسمی استفاده می‌کنند.

از انواع خورش ‌های ایرانی می‌توان به خورش ‌های قرمه سبزی، قیمه بادمجان، فسنجان، خورش کرفس، خورش قیمه، خورش آلو اسفناج، خورش هویج، خورش بامیه، خورش کنگر، ، خورش خلال بادام و انواع خورش مرغ مانند مرغ ترش و مسمای مرغ اشاره کرد.

انواع خورش ایرانیانواع خورش های مجلسیخورش هویج | انواع خورشت با گوشت قرمزانواع خورشت با مرغانواع پلوها انواع پلو مخلوط | انواع خورشت مرغ

 

خورش ایرانی | طرز تهیه خورش | مواد لازم خورش | خورش قیمه | خورش قرمه سبزی

غذای ایرانی | دلمه | انواع دلمه | انواع دلمه های خوشمزه | بهترین دلمه دنیا

دلمه خوراکی در خاورمیانه و مناطق اطراف آن مانند بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی است.

دلمه کلمه ای ترکی به معنی پر شده است.

دلمه را می‌توان با برگ انگور (متداول‌ترین آن) فلفل دلمه، گوجه فرنگی و بادمجان درست کرد.

دلمه فلفل  | طرز تهیه دلمه فلفل دلمه برگ | دلمه کلم پیچطرز تهیه انواع دلمه دلمه گوجهدلمه سیب زمینیدلمه بادمجان غذای آذریسبزی دلمهدلمه کدو حلوایی | خوراک مرغ با فلفل دلمه ای | دلمه کدو حلوایی | دلمه برگ مو

 

دلمه ایرانی | طرز تهیه دلمه | مواد لازم دلمه | دلمه برگ مو | دلمه فلفل

غذای ایرانی | دمپختک | انواع دمپختک | طرز تهیه انواع دمپختک

دمپختک یک غذای سنتی ایرانی است.

پایه آن برنج است و در نقاط مختلف با توجه به ذائقه آن منطقه با تفاوت‌های کوچکی پخته می‌شود.

رایج‌ترین نوع دمپختک، دمپختک گوجه است.ترکیب این غذا پیاز، روغن، گوجه فرنگی خرد شده، برنج، رب و نمک و فلفل است که می تواند مواد دیگری نیز به آن افزوده شود.

دمپختک باقالیدمپختک اصفهانیدمپختک سیب زمینیدمپختك شيرازيطرز تهیه دمپختک تهرانیطرز تهیه دمپختک خوشمزهطرز تهیه دمپختک باقالادمپخت گوجهطرز تهیه دمپخت سادهدمپخت کازرونیطرز تهیه دمپخت گوشتدمپخت گوشت بوشهریطرز تهیه دمپخت شیرازیطرز تهیه دمپخت مرغطرز تهیه دمپخت عدسطرز تهیه دمپخت عدس کلم | طرز تهیه دمپختک خوشمزه

 

دمپختک ایرانی | طرز تهیه دمپختک | مواد لازم دمپختک | دمپختک گوجه

غذای ایرانی | دمی باقالی | طرز تهیه دمی باقالی | دستور پخت دمی باقالی

دمی باقالی یا دمپختک باقالی یکی از غذاهای ایرانی است که پایه آن بر استفاده از برنج است.

این غذا برای استفاده شخصی و در جمع خانواده است و برای مهمانی‌ها و مجلس‌های رسمی از آن استفاده نمی‌شود.

این غذا با لپه باقالی زرد تهیه می شود.

 

دمی باقالی شمالی | دمپختک باقالی | طرز تهیه دمی باقالی | مواد دمی باقالی

غذای ایرانی | رشته‌ پلو | انواع رشته پلو 

رشته‌ پلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است که بیش‌تر با گوشت پخته یا پیاز داغ و خرما و کشمش یا هر دو طبخ می‌شود.

رسم است که در روز جشن نوروز خورده می‌شود.

طرز تهیه رشته پلو مجلسی رشته پلو ساده رشته پلو با گوشت چرخ کردهرشته پلو با گوشت قلقلیطرز تهیه رشته پلو بدون گوشتتزیین رشته پلو | رشته پلویی چیسترشته پلو با لوبیا چشم بلبلی | رشته پلو با مرغ | تهیه رشته پلو مجلسی | طرز تهیه رشته پلو با گوشت چرخ کرده

 

رشته پلو شیرازی | طرز تهیه رشته پلو | مواد لازم رشته پلو | عید نوروز

غذای ایرانی | رنگینک | انواع رنگینک

رنگینک نام نوعی شیرینی مناطق جنوب ایران، هرمزگان ، بوشهر و جنوب فارس است که با رطب یا خرما و گردو تهیه می گردد.

در این شیرینی خانگی، گردو و خرما دست به دست هم می دهند و وعده ای سرشار از بهترین مواد غذایی به وجود می آید.

طرز تهیه رنگینک جنوبی | طرز تهیه رنگینک سادهرنگینک رولتیرنگينك خرما | رنگینک مشهد | تزیین رنگینکطرز تهیه رنگینک بوشهریرولت رنگینک

 

رنگینک جنوبی | طرز تهیه رنگینک | مواد لازم رنگینک | دسر ساده | دسر خوشمزه

غذای ایرانی | کوکو | انواع کوکو | دستور پخت کوکو

کوکو یکی از غذاهای معروف در آشپزی ایرانی است.

ماده اصلی کوکو تخم مرغ است.  در تهیه انواع مختلف کوکو از سبزی، پیاز، سیر، فلفل دلمه‌ای، قارچ، سیب زمینی و ادویه به طور معمول استفاده می‌شود.

کوکو معمولا به صورت پهن و گرد یا بیضی درست می‌شود.

انواع کوکوی مجلسی | انواع کوکو سیب زمینی کوکو عدسانواع کوکوی مرغپرنده کوکوانواع کوکو سبزیمعنی کوکوکوکو لوبیا سبزکوکو کدو | کوکو سبزی حلقه ای | کوکو باقلا با تن ماهی | کوکوی کدو سبز

 

کوکو ایرانی | طرز تهیه کوکو | مواد لازم کوکو | کوکو سبزی | کوکو سیب زمینی

غذای ایرانی | زرشک پلو 

زرشک ‌پلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است.

این غذا را با مرغ، گوشت بره و یا سردست و قلوه‌گاه گوسفند درست می‌کنند.

زرشک پلو با مرغ خوشمزه | زرشک پلو با مرغ زعفرانیطرز تهیه زرشک پلو | زرشک پلو با مرغ نذریتزیین زرشک پلو با مرغ مجلسیپلو مرغ

 

زرشک پلو ایرانی | طرز تهیه زرشک پلو | مواد زرشک پلو | زرشک پلو با مرغ

غذای ایرانی | بامیه | انواع بامیه

بامیه یکی از شیرینی‌ های ایرانی است.

از مواد اولیه بامیه می‌توان به ماست، نشاسته، و خمیر مایه اشاره کرد.

از تخم مرغ برای پف کردن بامیه استفاده می‌شود. البته این روش به تازگی به کار می‌رود و در گذشته کاربردی نداشته است. این تنها تفاوت میان بامیه قدیم با حال است.

هنگامی که بامیه آماده شد آن را در شکر قوام‌ یافته می‌ اندازند تا شیره را به خود جذب کند.

شیرینی بامیهزولبیا بامیه بامیه عسلیطرز تهیه بامیه  | طرز تهیه شیرینی بامیه

 

شیرینی بامیه | زولبیا | بامیه ماه رمضان | دسر خوشمزه | دسر آسان | دسر مهمانی

غذای ایرانی | سبزی‌پلو

سبزی‌پلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است.

سبزی‌پلو با مرغ یا گوشت و یا ماهی سرخ کرده می‌خورند. سبزی‌پلو با ماهی و کوکو سبزی از قدیم غذای شب عید ایرانیان بوده است.

سبزی پلو با مرغ | سبزی پلو با گوشت | سبزی پلو با تن ماهی | سبزی پلو با سبزی خشکسبزی پلو با ماهی قزل آلاطرز تهیه سبزی پلو کتهسبزی پلو با ماهیچه

 

سبزی پلو ایرانی | سبزی پلو با ماهی | سبزی پلو با کوکو | کوکو سبزی | ماهی سرخ کرده

غذای ایرانی | سمبوسه

سمبوسه یا سنبوسه خوراکی است که از خمیر پهن ‌شده درست می‌شود. به همبن دلیل نوعی پای محسوب می‌شود که میانش را با گوشت کوبیده و پیاز و ادویه پر کرده و در روغن برشته کرده باشند.

سمبوسه از خوراکی‌های معروف ایرانی و بیشتر در جنوب و شرق ایران نظیر هرمزگان و خراسان پخت می‌شده و از آنجا به سایر مناطق برده شده است.

در تهیه سنبوسه از نان لواش، گوشت قرمز، سبزیجات معطر، سیب زمینی، فلفل قرمز، ادویه و برخی مواد دیگر که مرتبط با نوع سنبوسه است استفاده می‌شود.

سمبوسه در ایران به عنوان خوراکی و نه وعده غذایی مصرف می‌شود.

امروزه تقریبا سمبوسه یک غذای جهانی است.در همه کشورها کم و بیش وجود دارد و در رستورانهای ایرانی و لبنانی و یا افغانی در کشورهای خارجی معمولا وجود دارد.

مواد سمبوسهطرز پیچیدن سمبوسهطرز تهیه سمبوسه سیب زمینیطرز تهیه سمبوسه پیتزاییطرز تهیه سمبوسه جنوبیطرز تهیه سمبوسه با نان لواشسبزی سمبوسهطرز تهیه سمبوسه بدون گوشت | سمبوسه مخصوص چاشنی | طرز تهیه سمبوسه پیتزایی | سمبوسه گوشت

 

سمبوسه جنوبی | طرز تهیه سمبوسه | مواد لازم سمبوسه | سمبوسه تند | سنبوسه

غذای ایرانی | سمنو

سمنو خوردنی چسبنده و شیرینی است که از جوانه گندم و آرد درست میشود.

سمنو را معمولا کمی پیش از نوروز درست می‌کنند و یکی از اجزای سفره هفت سین ایرانیان به شمار می‌آید.

سمنو طرز تهیه خواص سمنو مضرات سمنوتاریخچه سمنوفواید سمنوطبع سمنوکالری سمنو | طرز تهیه سمنو

 

سمنو ایرانی | طرز تهیه سمنو | مواد لازم سمنو | دسر خوشمزه | دسر مهمانی

غذای ایرانی | شامی یا کتلت | انواع شامی و انواع کتلت

کتلت یا شامی از غذاهای پرسی هستند.

این غذای لذیذ طعم کمی چرب و گوشتی دارد و با گوشت، سیب زمینی، تخم مرغ و پیاز تهیه می‌شود.

معمولا بدون برنج و با نان سرو می‌شود.

می‌توان آن را به عنوان غذای آماده، غذای سفر و یا ساندویچ نیز مصرف کرد.

انواع کتلت با گوشت چرخ شده گوسفند و گوساله، مرغ، ماهی و یا حبوبات تهیه می‌شود.

سیب زمینی رنده شده، گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، پیاز رنده شده، نمک و ادویه پس از مخلوط شدن مایه کتلت را به وجود می‌آورند که این مایه پس از یکدست شدن و شکل گرفتن در روغن و درون تابه سرخ می‌شود.

طرز تهیه کتلت شامیطرز تهیه شامی گوشتطرز تهیه کباب شامی اصفهانیطرز تهیه شامی لپهطرز تهیه شامی گوشت و سیب زمینیطرز تهیه شامی با آرد نخودچیطرز تهیه شامی پوکطرز تهیه کتلت گوشت | کتلت قارچ | رازهای کتلت مامان پز

 

کتلت ایرانی | طرز تهیه کتلت | مواد لازم کتلت | شامی | طرز تهیه شامی

غذای ایرانی | شله‌ زرد

شله زرد یک دسر سنتی ایرانی است. در بعضی اعیاد و عزاداری‌ها، تهیه و توزیع می‌شود.

شله‌ زرد به خاطر وجود زعفران، زردرنگ و شیرین است و روی آن را دارچین و خلال بادام و خلال پسته می‌ریزند.

شله‌ زرد عموما به یک طریق پخته می‌شود و به ‌خصوص از آن در ماه رمضان برای صرف افطار استفاده می‌شود.

مواد تشکیل‌دهنده شله زرد ، برنج، شکر، زعفران، گلاب، هل، مغز پسته یا بادام، دارچین و روغن یا کره است.

از آنجا که این دسر بیشتر در ایام مذهبی تهیه و توزیع می‌شود، روی آن را با پاشیدن دارچین منقوش به عبارات مذهبی می‌کنند.

طرز تهیه شله زرد برای ۴ نفر تزیین شله زرد | شله زرد قالبیطرز تهیه شله زرد برای ۲۰ نفرشله زرد برای ۱۰ نفرطرز تهیه شله زرد برای ۱۰۰ نفرطرز تهیه شله زرد نذری برای ۵۰ نفر شله زرد خوشمزه

 

شله زرد ایرانی | طرز تهیه شله زرد | مواد لازم شله زرد | دسر ساده | دسر خوشمزه

غذای ایرانی | شیربرنج | انواع شیر برنج

شیربرنج یا شیربا، چاشت و غذایی است که از شیر و برنج می‌پزند و بیشتر با شکر و شیره می‌خورند. به شیر برنج، آش شیر نیز می گویند.

طرز تهیه شیر برنج سادهطرز تهیه شیربرنج برای دو نفر |  تزیین شیر برنجطرز تهیه شیر برنج برای ۴ نفرطرز تهیه شیر برنج برای نوزادانخواص شیر برنجطرز تهیه شیر برنج افغانی

شیر برنج ایرانی | طرز تهیه شیر برنج | مواد لازم شیر برنج | فرنی آرد برنج

غذای ایرانی | شیرین‌پلوطرز تهیه شیرین پلو

شیرین پلو یکی از انواع پلوها در غذاهای ایرانی و جمهوری آذربایجان  است.

یکی از اجزای رنگین سفره در جشن‌ های عروسی یا مهمانی ‌های بزرگ است.

تهیه شیرین پلو از پلوهای دیگر دشوارتر نیست اما برای تهیه آن باید از مواد مرغوب استفاده شود.

برای طعم و رنگ و عطر شیرین‌ پلو از پوست پرتقال، بادام و پسته، زعفران، کره و نمک و فلفل سیاه بهره می‌جویند.

نام دیگر شیرین پلو، مرصع پلو است.

طرز تهیه شیرین پلو با هویج | شیرین پلو خوشمزهشیرین پلو شیرازیفرق شیرین پلو با مرصع پلوتزیین شیرین پلوشیرین پلو با گوشت قلقلیعکس تزیین شیرین پلو | شیرین پلو مجلسی با مرغ

 

 

 

شیرین پلو ایرانی | طرز تهیه شیرین پلو | مواد شیرین پلو | غذا مجلسی

غذای ایرانی | عدس‌ پلو

عدس‌ پلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است.

مواد عدس پلو،  برنج، عدس و نمک و روغن تشکیل می‌دهد.

برای تزیین عدس پلو از کشمش، گوشت و پیاز داغ استفاده میکنند.

عدس پلو ایرانی | طرز تهیه عدس پلو | مواد لازم عدس پلو | عدس پلو

غذای ایرانی | عدسی | غذاهای خوشمزه | عدسی خوشمزه 

عدسی یا آش عدس، نوعی خوراک است که ماده اصلی آن را عدس تشکیل می‌دهد.

این آش یکی از آش‌ های اصیل ایرانی است.

تقریبا در تمامی نقاط کشور طبخ و معمولا به عنوان صبحانه خورده می‌شود.

در تهیه عدسی از عدس، پیاز، نعنا خشک، آرد اسفناج و ادویه جات مخصوص استفاده می‌شود. با نعنا داغ و پیازداغ خورده می‌شود.

عدسي خوشمزهطرز تهیه عدسی اصفهانیعدسی با سیب زمینیطرز تهیه عدسی سادهخوراک عدسیخواص عدسیطرز تهیه عدسی نذریزمان پخت عدسیطرز تهیه عدسی اصفهانیطرز تهیه خوراک عدسی | طرز تهيه عدسي در منزلطرز تهیه عدسی با قارچ 

 

عدسی غذای ایرانی | طرز تهیه عدسی | مواد لازم عدسی | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی | فرنی | طرز تهیه فرنی خوشمزه

فرنی، شیر برنجی است که غذای شیرین مرسوم میان مردم جنوب آسیا می‌باشد.

از برنج جوشیده یا گندم خرد شده با شیر و شکر، هل، کشمش، زعفران، آجیل‌ها، بادام زمینی یا پسته تهیه می‌گردد.

فرنی به عنوان یک وعده غذایی یا به عنوان دسر مصرف می‌شود.

فرنی دسر سبک است.

طرز تهیه فرنی با نشاستهطرز تهیه فرنی برای نوزادطرز تهیه فرنی مجلسیطرز تهیه فرنی با آرد گندمطرز تهیه فرنی اصفهانطرز تهیه فرنی خوشمزهطرز تهیه فرنی با آرد برنج و نشاستهطرز تهیه فرنی با آرد سفیدخواص فرنی

 

فرنی آرد برنج | طرز تهیه فرنی | مواد لازم فرنی | دسر ساده | دسر سبک

غذای ایرانی | قلیه‌ ماهی | غذای دریایی | انواع غذا های دریایی

قلیه ماهی یکی از معروف‌ ترین خورش‌ های ایرانی متعلق به جنوب ایران خصوصا استان ‌های بوشهر و هرمزگان می‌باشد.

در تهیه قلیه ماهی از سبزی‌ جات مخصوص (گشنیز و شنبلیله) تمر هندی ادویه‌ جات و ماهی جنوبی استفاده می‌شود.

طرز تهيه قليه ماهي خوزستاني | قلیه ماهی بوشهریطرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهیقلیه ماهی با رب انارقلیه ماهی خوشمزهقلیه ماهی بندرعباسقلیه مرغ | قلیه ماهی شف طیبه | قلیه ماهی آبادانی

 

قلیه ماهی جنوبی | طرز تهیه قلیه ماهی | مواد لازم قلیه ماهی | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی | کاچی | یک کاچی خوشمزه 

کاچی یک دسر ایرانی است.کاچی را می‌توان در شام به عنوان غذا به همراه نان میل کرد.

کاچی به علت دارا بودن آرد و کره دارای انرژی زیادی می‌باشد.

کاچی را با آرد، شکر، گلاب، کره، روغن و زعفران درست می‌کنند.

در گذشته با روغن حیوانی فراوان تهیه می‌شد.

کاچی را با آرد برنج نیز درست می‌کنند.

طرز تهیه کاچی برای زائوکاچی زایمان | طرز تهیه کاچی به روش سنتیطرز تهیه کاچی با آرد برنجخواص کاچی | طرز تهيه كاچي تبريزي | طرز تهیه کاچی نذریطرز تهیه کاچی رزا منتظمی

 

کاچی مغزدار | طرز تهیه کاچی | مواد لازم کاچی | دسر خوشمزه | دسر ساده

غذای ایرانی | کلم‌پلو | انواع کلم پلو | کلم پلو خوشمزه

کلم پلو غذای سنتی شیراز می‌باشد. به طور معمول از کلم و برنج و سبزی مخصوص تهیه می‌شود.

برای تهیه کلم پلو ابتدا کلم سفید را کمی سرخ کرده و سپس به برنج در حال دم کردن اضافه میکنند.

در کلم پلو از ادویه، زردچوبه، زعفران استفاده میشود.

به طور معمول در میان این پلو کوفته ریزه قرار میدهند.

کلم پلو با مرغ طرز تهیه کلم پلو كلم پلو تهراني |‌ طرز تهیه کلم پلو با گل کلمکلم پلو شیرازی با کلم برگ | کلم پلو بدون گوشتکلم پلو ساده |‌ عکس کلم پلو

 

 

کلم پلو ایرانی | طرز تهیه کلم پلو | مواد لازم کلم پلو | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی | کله پاچه | کله پاچه خوشمزه

کله پاچه یک غذای سنتی است.

در خاورمیانه و قفقاز جنوبی متداول است.

طرز تهیه کله پاچه در کشورهای مختلف کما بیش مشابه می باشد.

در ایران و ترکیه، کله‌ پاچه، در کشورهای عربی، بلغارستان، پاچه، و در جنوب قفقاز (ارمنستان، آذربایجان و گرجستان) خاش نامیده می‌شود.

کله پاچه طرز تهیهقیمت کله پاچهکله پاچه در لس آنجلسعکس کله پاچهمضرات کله پاچهکله پاچه در بارداری | کله پاچه گاوادویه کله پاچهطرز تهیه کله پاچه به روش کله پزی | راز خوشمزه شدن کله پاچهزمان پخت کله پاچه | روش تميز كردن كله پاچه با اهک | چگونه موهای کله پاچه را تمیز کنیمروش کندن موهای کله پاچهطرز تهیه کله پاچه و سیرابی 

 

کله پاچه ایرانی | طرز تهیه کله پاچه | مواد لازم کله پاچه | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی | کله‌جوش | غذای سنتی 

کله جوش یکی از گونه‌ های غذا ایرانی است.

از نامهای دیگر کله جوش می‌توان به کشک کله جوش و اشکنه کل جوش اشاره کرد.

کله جوش بیشتر در استان خراسان و یزد رایج بوده است.

کله جوش از کشک، مغز گردو، روغن، پیاز، زردچوبه و نعنا تهیه می شود.

کله جوش ترکی | کله جوش اصفهان | کله جوش زنجانطرز تهیه کله جوش با ماستطرز تهیه کله جوش تبریزیکله جوش با لپهخواص کله جوش

 

کله جوش ایرانی | طرز تهیه کله جوش | مواد لازم کله جوش | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی | کوفته | کوفته خوشمزه 

کوفته یکی از غذاهای معروف ، قدیمی و پرطرفدار ایرانی است.

در تهیه کوفته از سبزی ‌های خوشبو و گوشت قرمز استفاده می‌شود.

از انواع کوفته می توان به کوفته تبریزی، کوفته برنجی، کوفته سبزی و … اشاره کرد.

کوفته سادهکوفته ترکیکوفته برنجیکوفته سبزیکوفته آذریکوفته قلقلی | طرز تهیه کوفته تبریزیطرز تهیه کوفته قلقلیانواع کوفته تبریزی |مینی کوفته ترکیه ای | کوفته مرغ  | کوفته بادمجان | کوفته با سس گوجه فرنگی و پوره بادمجان

 

کوفته ایرانی | طرز تهیه کوفته | مواد لازم کوفته | کوفته تبریزی | کوفته برنجی

غذای ایرانی | لوبیا پلو | ادویه لوبیا پلو 

لوبیا پلو یکی از پلوهای معروف ایرانی است که به ویژه در شهر تهران طرفداران زیادی دارد.

مردم کرمانشاه به این غذا، اِستَمبُلی می‌گویند.

لوبیا پلو با گوشت قرمز چرخ کرده و یا قرمه شده درست می‌شود.

در تهبه لوبیا پلو ، از برنج ایرانی، رب گوجه فرنگی، ادویه‌جات و لوبیا سبزی استفاده می‌شود.

لوبیا چشم بلبلی پلو | لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده | لوبیا پلو با مرغ | لوبیا پلو شیرازیادویه لوبیا پلو | لوبیا پلو خوشمزهلوبیا پلو با گوشت تکه ای | لوبیا پلو بدون گوشت

 

لوبیا پلو ایرانی | طرز تهیه لوبیا پلو | مواد لازم لوبیا پلو | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی | لونگی | غذای گیلانی لونگی 

لونگی به اردک، مرغ یا ماهی شکم‌پر اشاره می‌شود.

لونگی از غذاهای مخصوص آستارا می‌باشد.

غذای ایرانی | میرزا قاسمی

میرزا قاسمی یکی از غذاهای محلی گیلان است.

مواد موردنیاز برای تهیه میرزاقاسمی عبارتند از: بادمجان، سیر، روغن، تخم‌مرغ، نمک و ادویه.

میرزا قاسمی توسط محمد قاسم خان والی حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه، ابداع شد.

لونگی بادمجانلونگی ماهیخورشت لونگیلونگی پلو | اموزش مرغ لونگیطرز تهیه لونگی ماهیطرز تهیه جوجه لونگی | لنگی چیستطرز تهیه لونگی بادمجان | خورش لونگی | انواع غذاهای گیلان 

 

میرزا قاسمی گیلانی | غذای گیلانی | غذا با بادمجان | غذای ایرانی | غذای سنتی

غذای ایرانی | نان شیرمال | انواع نان شیرمال

نان شیرمال نوعی نان است که از آرد گندم و شیر و روغن میپزند.

نان شیر مال نوعی نان شبیه به فطیر است که در بسیاری از شهرهای ایران با روشهای متفاوت پخت می شود.

فارغ از مواد استفاده شده در پخت آن اغلب مدور و با قطر کمتر از ۴۰ سانتیمتر و به رنگ قهوه ای تیره است.

تفاوت نان شیرمال با فطیر در هر شهرستان استفاده از شیر در تهیه خمیر آن بجای آب است.

از همین روی بدان نانی گفته می شود که با شیر مالش داده شده باشد.

نان شیرمال سنتی | طرز تهیه نان شیرمال بدون فرنون شیرمال سادهنان شیرمال گیسو | نان شیرمال گیسوطرز تهیه نان شیرمال ترکینان شیرمال اصفهاننان شیرمال آشپزخانه کوچک منطرز تهیه نان شیرین

 

نان شیرمال ایرانی | طرز تهیه نان شیرمال | مواد لازم نان شیرمال | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی | نخود پلو | انواع نخود پلو | نخود پلو خوشمزه 

نخود پلو یک غذای ایرانی است.

برای تهیه نخود پلو از برنج، نخود سبز، گوشت، رب گوجه فرنگی، ادویه، روغن و پیاز سرخ کرده استفاده می‌شود.

پلو را جدا از نخودها می پزند و سپس نخود پخته شده را به پلو اضافه می‌کنند.

نخود پلو با شویدنخود پلو ترکیهطرز تهیه نخود پلو بندرینخود پلو با نخود آبگوشتینخود پلو بدون گوشت نخود آبگوشتی پلونخود پلو هندینخود پلو با گوشت قلقلیطرز تهیه نخود پلو با گوشت چرخ کرده

 

نخود پلو ایرانی | طرز تهیه نخود پلو | مواد لازم نخود پلو | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی | نرگسی | انواع نرگسی

نرگسی غذایی ایرانی است که با تخم مرغ درست می‌شود.

به دلیل شباهت رنگ‌هایش (زرد و سفید و گاه سبز) به گل نرگس این نام را گرفته است.

نرگسی، گل در چمن نیز نامیده می‌شود.

این غذا بسیار شبیه املت اسفناج است و با پیاز داغ، تخم مرغ، اسفناج و گاه سیر پخته می‌شود.

نرگسی بادمجان طرز تهیه نرگسی بادمجان | نرگسی پلو | نرگسی چیست | نرگسی لوبیا سبزرولت نرگسی اسفناج

 

نرگسی ایرانی | طرز تهیه نرگسی | مواد لازم نرگسی | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی | هویج‌ پلو | طرز تهیه هویچ پلوی خوشمزه 

هویج‌ پلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است. این غذا را معمولا با هویج فرنگی که رنگ بهتری دارد درست می‌کنند.

هویج پلو با مرغ ریش ریشهویج پلو با مرغ و زرشک | هویج پلو شیرازی | تزیین هویج پلوطرز تهیه شیرین پلو با مرغهویج پلو با مرغ مجلسی | طرز تهیه شیرین پلو مجلسیهویج پلو هانی شف  | هویج پلو

 

هویج پلو ایرانی | طرز تهیه هویج پلو | مواد لازم هویج پلو | آموزش آشپزی چاشنی

غذای ایرانی | یتیمچه

یتیمچه غذایی است که از بادمجان ، گوجه و پیاز و سیب زمینی درست می‌شود.

سیب زمینی را جدا تفت داده و به دیگر مواد که پوست کنده در حال پختن هستند اضافه می‌کنیم. مدتی که مواد با فلفل و نمک حرارت دیدند غذا آماده است. به جای بادمجان می‌توان از کدو نیز استفاده کرد.

غذای ایرانی | لیست غذای ایرانی | غذاهای ایرانی ساده | غذاهای ایرانی با مرغ |انواع خورشت ایرانی

 

غذای ایرانی

آشپزی ایرانی، خورشت ایرانی، آش های ایرانی، غذاهای اصیل ایرانی، دیزی، آبگوشت، غذاهای محلی همدان، آبگوشت بزباش، انواع آبگوشت، آبگوشت کشک، آبگوشت گندم،

آبگوشت بلغور، استانبولی پلو، آش رشته، آش شله قلمکار، آش دوغ، سیر داغ و پیاز داغ، نعناع داغ برای تزیین، اشکنه، تهیه اشکنه پیاز، اشکنه پیاز سیب زمینی، غذاهای رایج در ایران،

غذای ایرانی

غذای گیاهی، آلبالو پلو، غذای مجلسی، انواع پلو، ظرف مسی یا لعابی، باقالی پلو، باقالی پلو با گوشت، باقلوا، بستنی، بستنی سنتی، بستنی اکبر مشتی، پشمک، تاس کباب،غذاهای ایرانی معروف، ترشی، ته چین، ته دیگ، جغور بغور، جوجه کباب، چلو کباب، کباب کوبیده، حلوا، حلوا شیر، حلوا آرد گندم، انواع مشهور حلوا، حلوا ارده، حلیم بادمجان، حلیم،خاگینه، خورش، قرمه سبزی، فسنجان، خورش بامیه، خورش قیمه، خورش آلو اسفناج، خورش هویج، خورش کنگر، انواع خورش مرغ، مرغ ترش، مسمای مرغ، دلمه، فلفل دلمه

غذای ایرانی

دلمهبادمجان، دمپختک، دمی باقالی، رشته پلو، رنگینک، گردو و خرما، کوکو، تهیه انواع کوکو، ادویه، زرشک پلو، انواع پلوها در آشپزی ایرانی، بامیه، سبزی پلو با ماهی، سبزی پلو با کوکو،سمبوسه، سمنو، شامی، کتلت، غذاهای پرسی، غذای آماده، غذای سفر، ساندویچ، شله زرد، دسر سنتی ایرانی، شیربرنج، شیرین پلو، مرصع پلو، عدس پلو، عدسی، فرنی، وعدهغذایی، دسر سبک، قلیه ماهی، کاچی، کلم پلو، کله پاچه، کله جوش، کوفته، کوفته تبریزی، کوفته برنجی، کوفته سبزی، لوبیا پلو، لونگی، میرزاقاسمی، غذاهای محلی گیلان، نان شیرمال، نان فطیر، نخود پلو، نرگسی، املت اسفناج، هویج پلو، یتیمچه

DaisyLocal cuisine Hamedan ,Baklava,Ice creamCotton candy ,Pickle ,Te China ,chicken barbecue ,Kebabs ,Halva,eggplant HalimHalim,Omelet,Stew,Sweet,(For Dampokhtak), Demi fava beans,Rice fields ,Coco,Barberry Rice ,Okra,Vegetable rice ,Samosas,Samanoo ,Meatballs or porkshole Zard ,Sweet rice ,Lentil PilafPorridge,Qlyh fish,ByproductsMeatballs,Rice and beans ,Longhi Chickpea pilaf,Persian food list,Iranian cuisine,Persian Cuisine ,Food ,Cooking,