در حال حاضر امکان ثبت نام در سایت وجود ندارد

فسنجان | خورش | غذای گیلانی | آشپزی گیلان | غذای ایرانی | غذای سنتی

به کانال تلگرام ما بپیوندید

نویسنده : ادمین چاشنی

بازید : بازدید : 149

تاریخ : ۲۷ / مرداد / ۱۳۹۵

فسنجان | خورش | غذای گیلانی | آشپزی گیلان | غذای ایرانی | غذای سنتی
آشپزی گیلان-فسنجان مرغ یا مرغ لاکو

مواد لازم:

مرغابی یا اردک یا مرغ محلی

مغز گردو ساییده شده

ترشی (رب انار ـ رب گوجه فرنگی)

ادویه

طرز تهیه فسنجان به سبک گیلان

ابتدا گردو را در نـِمیار یا نمکار و با سنگ مشته می ‌سایند تا کاملا له شده و روغنش در بیاید.

امروزه از آسیابهای برقی استفاده می‌کنند.

سپس گردو را با رب انار ترش، زرد چوبه و مقدار کمی آب، بر روی حرارت ملایم قرار داده و هر از گاهی نیز مقداری آب سرد روی گردو می‌ ریزید، تا روغن گردو در بیاید.

یک پیاز متوسط را نیز باید در ابتدا در مخلوط گردو و رب انار و آب رنده کرد.

معمولا اگر از مرغابی یا مرغ‌ های محلی استفاده کنند، آن را به همراه گردو می‌گذارند تا بپزد. و اگر از مرغ‌ های شهری استفاده شود، بعد از آب ‌پز شدن و در پایان، مرغ را در ظرف گردو می‌ ریزند.

در پایان وقتی غذا به روغن افتاد، یک قاشق مربا خوری رب گوجه فرنگی در قابلمه می‌ ریزند که این کار باعث رنگ خوش خورش می‌ شود.

بهتر است که رب گوجه فرنگی را قبل از افزودن به غذا به همراه مقداری کمی روغن تفت داد تا خوش ‌رنگ تر شود.

در بعضی از مواقع نیز چند عدد بادمجان را که به صورت ورقه‌ای نازک بریده شده، سرخ نموده و جهت تزیین غذا استفاده می‌کنند.

در گذشته، در خورش فسنجان هم ‌زمان با ریختن گردو، به عنوان ترشی مقدار قیسی و خرما نیز اضافه می‌کردند تا طعم غذا، اندکی ترش و شیرین شود.