در حال حاضر امکان ثبت نام در سایت وجود ندارد

غذای گیلانی | آموزش آشپزی چاشنی | غذای ایرانی | غذای گیلانی | غذای سنتی

به کانال تلگرام ما بپیوندید

نویسنده : ادمین چاشنی

بازید : بازدید : 171

تاریخ : ۲۷ / مرداد / ۱۳۹۵

غذای گیلانی | آموزش آشپزی چاشنی | غذای ایرانی | غذای گیلانی | غذای سنتی
آشپزی گیلان از نظر تنوع غذاهای محلی نخستین استان ایران است.

۱۷۰ غذای محلی در گیلان پخت می‌شود. میرزا قاسمی، ترش تره، باقلاقاتوق، ماهی فویج،فسنجان، اناربیج، کولی غورابیج، سیر قلیه، گل در چمن و کال کباب از مهمترین غذا های محلی گیلان است.

به عقیده کارشناسان آب و هوای مساعد و خاک مرغوب گیلان، آمادگی پرورش انواع خوراکی‌های طبیعی شامل: صیفی ‌جات، میوه‌ ها، حبوبات علت اصلی متنوع بودن غذاهای محلی گیلان است.

مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده ۶ غذای محلی است؛ که در نوبت ثبت ملی است.

یکی از عوامل اصلی بالا بودن سن امید به زندگی در گیلان مصرف ماهی است. در سال ۱۳۹۲ سن امید به زندگی در گیلان ۷۵ سال بوده که سه سال بیشتر از میانگین کشوری است.