در حال حاضر امکان ثبت نام در سایت وجود ندارد

پای | انواع پای | انواع پای سیب | طرز تهیه پای میوه | طرز تهیه پای گوشت

به کانال تلگرام ما بپیوندید

نویسنده : ادمین چاشنی

بازید : بازدید : 458

تاریخ : ۱۵ / شهریور / ۱۳۹۵

پای به انگلیسی Pie

پای، یک ظرف غذا پخته شده‌ است که معمولا با لایه خمیر شیرینی پوشش داده می‌شود و یا به طور کامل از مواد شیرینی ساخته می‌شود.

در واقع پای، نوعی خوراک پیراشکی مانند است که از دو بخش تشکیل می‌شود. یک بخش آن لایه خمیری است و بخش دیگر موادی است که درون این خمیر قرار می‌گیرد.

پای بر اساس لایه خود دسته‌بندی می‌شود.

۱-پای پر تک پوسته و یا از پایین پوسته

لایه خمیر شیرینی همانند ظرف شیرینی ‌پزی در زیر و مواد در بالای لایه شیرینی قرار می‌گیرد و روی مواد غذایی، باز گذاشته ‌است.

این نوع پای‌ ها را تارت می‌نامند. که بیشتر در پای‌ های شیرین اینگونه ‌است.

ولی یکی از معروف ‌ترین پای ‌های شور مزه که فقط قسمت زیرش خمیر دارد، پای کیش می‌باشد.

پای کیش به فرانسوی Quiche نوعی شیرینی پوسته خوشگوار، روی ظرف باز پر کردن پنیر ، گوشت و سبزیجات تهیه می شود ولی بسته به مواد داخل آن می تواند شور یا ترش هم باشد

۲-پای بالا پوسته

پای بالا پوسته که مواد پای در پایین ظرف می ‌باشد و روی این مواد را با خمیر پای می ‌پوشانند.

۳-پای دو پوسته

پای دو پوسته مواد را درون خمیر قرار داده و خمیر را می‌پیچند. یعنی موادغذایی به طور کامل در پوسته‌ ای از شیرینی محصور می‌شود.

برای پوسته پای مواد مختلفی استفاده می‌شود، از جمله پودر شیرینی پزی بیسکویت و یا سیب زمینی له شده.

معمولا خمیر پای، حاوی کره بوده که فراورده پوک و تردی را ایجاد می‌کند.

برای مواد داخل پای موادی چون انواع گوشت، ماهی، سبزیجات، میوه، مربا، مارمالاد، انواع پنیر، خامه، شکلات، کاسترد، مغز میوه یا دیگر انواع مواد شور یا شیرین می‌شوند.