این بخش به معرفی اجمالی انواع غذا های ایتالیایی , انواع غذا های ترکیه , پخت پز غذای چنی , انواع غذا های ژاپنی , غذای ارمنستان و آشپزی آذربایجانی می پردازد. این بخش به معرفی و طرز تهیه غذای سوشی، اُودُون و تِمپورا از غذا های ژاپنی و معروف ترین غذاهای ایتالیایی ( پاستا و پیتزا و دسر تیرامیسو ) و سبزی و ماهی ، شیرینی کشکک، مانتی و گوزلمه که از غذا های ترکیه است می پردازد.روش های پخت و پز در این کشور ها باهم متفاوت بوده و هر کدام روش آماده سازی غذای مخصوص به خود را دارند.غذا های کشور چین بیشتر تفت داده میشوند و از انواع سبزیجات و انواع گوشت و انواع میوه ها استفاده میکنند ک غذای های آماده شده از این روش مرغ کنگ پائو , مرغ ترش و شیرین, کباب پرندگان, میگو روغن جوش میباشد.در روش آماده سازی غذای ژاپنی از غذاهایی وجود دارند که به سبک غذاهای غربی میباشند.از غذاهای ارمنی میتوان به گوشت پخته گوسفند , انواع نان و شیرینی نام برد ، نان لواش نان ملی ارمنی میباشد
آشپزی ملل | انواع آشپزی بین المللی | غذا های بین المللی
آشپزی یکی از هنرهای جهانی است. منظور از آشپزی ملل آشپزی در کشورهای دیگر است. امروز شما را با آشپزی ملل های مختلف آشنا خواهیم کرد.
آشپزی ایرانی [غذاهای ایرانی] با شیوه آشپزی کشورهای افغانستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، عراق و ترکیه همانند است.
آشپزی ملل – آشپزی ترکیه (turkish cuisine) | انواع غذا های ترکی | تاریخچه غذا در ترکیه
آشپزی ترکیه به طور عمده میراث آشپزی عثمانی همراه با ترکیبی از آشپزی آسیای میانه، خاورمیانه و بالکان است.
آشپزی ترکیه نیز بر آشپزی این مناطق و مناطق همجوار و حتی آشپزی اروپای غربی تاثیرگذار بودهاست.
عثمانی ها رسوم و آشپزی مناطق تحت سلطه خود در خاورمیانه را با عناصر محلی آسیای میانه درآمیختند. در واقع آشپزی سرشار از سلیقه و فن بوجود آوردند.
از همین جهت مناطق مختلف تحت تسلط امپراطوری عثمانی گلچینی از غذاهای دوران عثمانی را در آشپزی امروزی خود دارند. غذاهای مخصوص و مرسوم در منطقه از ترکیه متفاوت است.
غذای دریایی ترکیه : در آشپزی شمال ترکیه، حاشیه دریای سیاه، بیشتر شامل ماهی و غلات است.
جنوب ترکیه (آدانا و غازی عینتاب و اورفا)، به دلیل کباب، مزه و غذاها و شیرینی هایی مانند باقلوا و کادایف که با خمیر درست میشوند مشهور است.
ویژگی آشپزی مناطق غربی ترکیه، جایی که درختان زیتون به وفور یافت میشود، استفاده فراوان از روغن زیتون است.
آشپزی مردمان سواحل اژه، مدیترانه و مرمره متاثر از آشپزی مدیترانهای است و سرشار از سبزی و ماهی میباشد.
مناطق مرکزی آناطولی نیز با شیرینی کشکک، مانتی و گوزلمه در آشپزی معروفند.
آشپزی ملل- آشپزی ایتالیایی Italian Cuisine | انواع غذا های ایتالیایی | بهترین غذا های ایتالیایی
آشپزی ایتالیایی به آشپزی اطلاق می شود که در کشوز ایتالیا مرسوم است. آشپزی ایتالیایی یکی از محبوب ترین نوع آشپزی در جهان است.
اسم غذای خارجی : از معروف ترین غذاهای ایتالیایی پاستا و پیتزا است.
آشپزی ملل – آشپزی ایتالیایی – انواع پنیر ایتالیایی – طرز تهیه پیتزا ایتالیایی | طرز تهیه پنیر ایتالیایی
۱-پنیر پارمیجانو که پارمیژان یا پارمیزان یا پارمسان نیز گفته میشود.
پنیری ایتالیایی که از ۲۲ تا ۲۴ کیلو شیر گاو تهیه میشود. ساخت آن ۸ ماه زمان میبرد.
پنیر پارمیجانوی نرسیده به عنوان پیش غذا (اردور) و مزه مصرف میشود.
پنیر پارمیجانوی رسیده را به صورت رنده کرده یا پودر شده در برنج و سوپ و انواع پاستا یا انواع ماکارونی استفاده میکنند.
پارمیجانو در زبان ایتالیایی، صفت برای شهر پارما است که در زبان فرانسوی پارمِسان گفته میشود.
۲-پنیر ریکوتا به انگلیسی Ricotta | انواع پنیر ریکوتا
پنیر ریکوتا یک نوع پنیر ایتالیایی است. معمولا از شیر گوسفند و بوسیله باقیمانده آب پنیر پس از تولید پنیر تهیه میشود.
ریکوتا در لغت به معنای دوباره پخته شده است. به دلیل اینکه طی فرایند تولید، بیشتر چربی جذب پنیر اصلی میشود، ریکوتا دارای چربی پایینی است.
۳- پنیر گورگونزولا | پنیر Gorgonzola
پنیر گورگونزولا نوعی پنیر آبی و رگهدار است که در ناحیه گورگونزولای استان میلان تهیه و تولید میگردد.
شیر مورد نیاز برای تهیه پنیر گورگونزولا٬ شیر گاوی است که خامه آن را نگرفته باشند.
پنیر گورگونزولا پنیری نرم٬ پرورده و روغنی و آبدار است که در آن رگههای سبز و آبی وجود دارد.
۴- پنیر موتزارلا به ایتالیایی Mozzarella
پنیر موتزارلا نامی عمومی برای انواعی از پنیرهای نیمه نرم ایتالیایی است که از شیر گاو یا گاومیش تهیه میشوند.
پنیر موتزارلا بسیار کِش میآید و در صبحانه و عصرانه، غذاهای پاستایی، لازانیا، داخل سوپ، سالاد و غیره استفاده میشود.
پنیر موتزارلا در ایران با نام پنیر تازه محلی نیز عرضه میشود.
۵-پنیر ماسکارپونه | دسر تیرامسو
پنیر ماسکارپونه یک پنیر ایتالیایی پرچربی و دارای خامه سه لایه میباشد.
پنیر ماسکارپونه از خامه تازه که با اسید تارتاریک واسرشت شدهاست، ساخته میشود.
پس از واسرشتن، آب آن را بدون فشار دادن از آن میگیرند.
ماسکارپونه دارای رنگ شیری میباشد و در منطقه لومباردی ایتالیا بسیار استفاده میشود.
ماسکارپونه را میتوان با استفاده از خامه و اسید سیتریک یا آب لیمو هم تولید کرد.
گاهی پس از تهیه به آن آب کره یا همان آبدوغ را اضافه میکنند. ماسکارپونه جزو مواد اصلی تهیه دسر تیرامیسو میباشد.
آشپزی ملل– آشپزی ایتالیایی– تیرامیسو دسر ایتالیایی
تیرامیسو به ایتالیایی tiramisù یکی از محبوبترین کیکها و دسرهای ایتالیایی است.
برای تهیه تیرامیسو بیسکوئیت را که معمولا بیسکوئیت ساوویاردی به ایتالیایی savoiardi است آغشته به قهوه [ انواع قهوه ] نموده.
سپس آنها را همراه با مخلوط هم زدهای از پنیر ماسکارپونه، شکر و زرده تخممرغ به صورت لایه لایه در ظرف گذاشته و با لیکور و کاکائو طعمدارش میکنند.
از این دستورالعمل برای تهیه انواع پودینگها، انواع کیکها و انواع دسرهای دیگر نیز استفاده میشود.
آشپزی ملل – آشپزی چینی | انواع آشپزی چینی | انواع غذا های چنی | طرز تهیه غذای چینی
آشپزی چینی به آشپزی ای اطلاق میشود که در کشور چین مرسوم بوده است.
این آشپزی یکی از سه مکتب مادر آشپزی جهان است.
از ویژگی های خاص آشپزی چینی میتوان به خرد کردن اجزا غذا به طوری که هنگام صرف غذا نیاز به بریدن آنها نباشد، کم پختن اجزا غذا و طبخ جداگانه اجزای غذا خصوصا سبزیجات اشاره کرد. آشپزی در مناطق مختلف چین به شیوههای متفاوت انجام میشود.
تفت دادن آشناترین روش پخت و پز چینی است. در این روش محتوایات غذا را به برای مدت کوتاه در روغن داغ چرخ میدهند.
هنگام تفت دادن معمولا ترهبار آبدار و گوشت را جدا از سایر مواد تفت می دهند.
آشپزی چینی | پخت پز غذا | لیست غذا های چینی | خورشت چینی
گوشت، مرغ، ماهی، و انواع ترهبار مانند سیر، پیاز، کرفس، فلفل سبز، جوانه ماش، کدو از جمله موادی است که با این روش پخته میشود.
بخار پز کردن یکی دیگر از روشهای متداول در آشپزخانه های چینی است.
برای بخارپز کردن معمولا از ظرف های چوبی استفاده میشود. غذاهای بخارپز شده با انواع سس صرف میشود.
مرغ، گوشت یا ماهی بلوری با روش خاص دیگری در آشپزی چینی پخته میشود.
بخارپز کردن غذا : در این روش ماده مورد طبخ در دیگ آب جوشی می اندازند. پس از یک یا دو دقیقه جوش زدن زیر دیگ را خاموش میکنند و ماده مورد طبخ را پس از سرد شدن تکه تکه کرده، در ظرف می کشند.
کاری چینی یا خورش چینی به غذایی گفته میشود که در سس پخته میشود. ادویه آن معمولا زنجبیل تازه و دارچین است و سس سویا دارد.
خورش چینی شباهت هایی به خورش ایرانی دارد و با نان یا برنج خورده میشود.
برخی غذاهای چینی | انواع غذای چینی | اسم غذا های چینی
مرغ کنگ پائو، مرغ ترش و شیرین، کباب پرندگان، سوپ تخم مرغ، گردوی روغن جوش، میگو روغن جوش، پلو تفته
آشپزی ملل-آشپزی ژاپنی (Japanese Cooking) | آشپزی ژاپنی چگونه است | غذای ژاپنی
آشپزی ژاپنی به غذاهایی که مواد مورد استفاده در آن، از حوزه کشور ژاپن تهیه شده و در اصل در این کشور ایجاد و رواج پیدا کردهاست، گفته میشود.
معروف ترین غذا های ژاپنی : سوشی، اُودُون و تِمپورا شناختهشده ترین غذاهای ژاپنی در خارج از این کشور هستند.
برخی از غذاها مانند اُمرایس یا هایاشیرایس به سبک غذاهای غربی هستند. اما طرز تهیه آن توسط ژاپنیها بوجود آمدهاست. این غذاها باوجود معمول و محبوب بودن در بین مردم ژاپن، جز غذاهای ژاپنی به شمار نمیآیند.
همچنین غذاهایی که از مدتها پیش توسط ژاپنیها خورده میشوند اما تنها به کشور ژاپن اختصاص ندارند، نیز جز آشپزی ژاپنی نیستند.
به طورکلی در غذاهای ژاپنی میزان چربی کم و میزان نمک زیاد است.
آشپزی ژاپنی | چاشنی غذا های ژاپنی | انواع غذا های ژاپنی
برای چاشنی غذا بیشتر از نمک و سس سویا استفاده می شود. همچنین میسُو، فراوردهای تُوفو، ساکِه، سرکه برنج نیز از چاشنیهای غذاهای ژاپنی هستند.
در رژیم غذایی سنتی ژاپنیها، گوشت قرمز نقشی نداشت ولی در قرن اخیر تهیه غذاهای جدید که در آنها از گوشت مرغ ،خوک و گاو استفاده میشود رواج یافته است.
در بین مواد گوشتی نیز، از گوشت مرغ بسیار استفاده میشود.
رشته های تهیه شده از آرد گندم سیاه و گندم که به ترتیب سوبا و اُودُون نامیده میشوند، غذاهای محبوب هستند که به جای برنج خورده میشوند.
در تابستان گرم، صرف رشته خنک خوشایند است.
چای سبز یا اٌوچا محبوبترین نوشیدنی ژاپنی است.این نوشیدنی داغ و بدون افزودن قند یا شکر نوشیده میشود.
انواع نوشیدنی ژاپنی : از نوشابههای مورد علاقه ژاپنیها میتوان از چای سیاه یا کٌوچا، شراب برنج یا ساکه و لیکور برنج یا سایر غلات با مالت و یا از لیکور میوههایی مثل آلو نام برد.
آشپزی ملل – آشپزی ژاپنی آداب صرف غذا در ژاپن | روش های پخت پز در غذای ژاپنی
قبل از صرف غذا افرادی که بر سر میز نشسته اند عبارت “ایتاداکی ماسو” را بیان میکنند. و غذا را با گفتن “گوچیسو ساما دشیتا” به پایان میبرند.
هر دو عبارت برای بیان تشکر و قدردانی از غذا بیان میشود. هر پرس غذا در ظروف پذیرایی جداگانه در مقابل هر فرد قرار میگیرد.
غذا همچنین میتواند بر روی بشقابهای بزرگتر برای شریک شدن افرادی که سر میز غذا نشسته اند، سرو شود.
عادت عمومی بر آن است که کاسه برنج را در دست چپ نگاه داشته و با دست راستتان غذا را توسط چوبهای غذاخوری بردارید.
خانوادههای ژاپنی رسم دارند که در روزهای نخستین سال نو غذای سنتی با نام «اوسهچی ریوری» بخورند.
آشپزی ملل– آشپزی ژاپنی– برنج، محبوب ترین ماده غذایی در ژاپن | غذا در ژاپن
یکی از واژههای بسیار رایج ژاپنی برای غذا واژه گوهان به معنای برنج پخته شده است.
در ژاپن مایه حیات را برنج میدانند نه نان.
ژاپنیها برنج خویش را در حد درخشش سفید یک مروارید درست میکنند.
وقت پختن هم آشپز سعی میکند تا بخشی از لعاب برنج را حفظ کند تا اینکه محصول آب پز شده قدری چسبیده باقی بماند.
به طوری که حتی یک دانه برنج هم باقی نمیماند که به دانه دیگری نچسبیده باشد.
در یک غذای سنتی، برنج کته مانند، جداگانه در یک کاسه سرو میشود تا همین طور سفیدی و درخشندگی خود را که با ماده غذایی دیگری مخلوط نشدهاست، حفظ کند.
حتی وقتی که آن را با غذای دیگری مثلا نوعی خورش مخلوط میکنند، لایه برنج در زیر آن خوراکی دوم قرار میگیرد تا اینکه خاصیت سفیدی و تازگی خود را حفظ کند.
آشپزی ملل-آشپزی آذربایجانی (Azerbaijani cuisine) | انواع غذا های آذربایجان
آشپزی آذربایجانی شامل آشپزی آذربایجانیهای ایران، جمهوری آذربایجان، ترکمنهای عراق، ترکمانهای سوریه و مناطق آذربایجانیهای ترکیه و آذربایجانیهای داغستان و آذربایجانیهای گرجستان است.
گرچه در طی قرن ها، آشپزی آذربایجانی تحت تاثیر غذاهای فرهنگ های گوناگون بوده است ولی با این وجود همچنان در نوع خود خاص و متنوع است.
خیلی از غذاهای فرهنگ های همسایه مردم آذربایجان نیز از آشپزی آذربایجانی تاثیر گرفته است.
آشپزی ملل- آشپزی ارمنی (Armenian Cuisine) | انواع غذا های ارمنستان – غذای ارمنی
درباره تغذیه ارمنیان از دیرباز و از زمان حکومت پادشاهی آراراتیان اطلاعاتی در دست است.
پایه و اساس این شیوه تغذیه را از رشتههای مختلف کشاورزی میتوان دانست. در ارمنستان باستان تاکستانهای بزرگی وجود داشت و پرورش درخت انگور از اهمیت خاصی برخوردار بود.
حفاریهای دژ وان، مانازگرد، کارمیربلور و کارخانه شراب سازی آرنی-۱، گواه بر این امر هستند.
در کنار کار زراعت و مزرعه داری، انواع مختلف دامداری نیز رواج داشت. محصولات مختلف کشاورزی و دامداری همراه با گیاهان طبیعی در دشت ها که به صورت خود رو در دسترس مردم سرزمین اَرمن بود. پایه و اساس شیوه خورد و خوراک و تغذیه آنان را فراهم کرد.
آشپزی ملل- آشپزی ارمنی– غذاهای گوشتی در آشپزی ارمنی | انواع غذا های گوشتی | غذا با گوشت
انواع غذاهای گوشتی نیز در داخل تنور پخته میشد. گوشت اصلی که ارمنیان استفاده میکردند از نوع گوشت گوسفند و گاو بوده است.
روستائیان گوشت را در داخل ظروفی مسی یا ظروف برنجی موسوم به «تاباک» نوعی ماهی تابه سرخ میکردند.
یکی از غذاهای مطلوب و رایج که تاکنون نیز رواج فراوان دارد انواع کبابها بود.
ارمنیان از زمان باستان گوشت گوساله و گوسفند را بر روی آتش کباب میکردند. برای این کار از شاخ یا تَرکه درختان به عنوان سیخ استفاده میشد. بعدها این تَرکهها جای خود را به سیخ فلزی داد.
گاهی نیز گوشت کامل دام را در میان سنگهای داغ میگذاشتند و با همان گونه سنگها آن را میپوشاندند و غذای بسیار لذیذی به نام «خوروو» (به لاتین: khorov) بدست میآمد.
آشپزی ارمنی | هنر آشپزی | غذا های ساده | غذای ارمنستان
ارمنیان از دیرباز مواد غذایی خود را برای فصل زمستان کنار میگذاشتند. برای این کار تا امروز هم گوشت گوسفند و گوساله، ماهی و پرنده را نمک سود کرده با مهارت ویژه نگهداری میکردند. ارمنیان استاد نمکسود کردن انواع گوشت هستند.
ارمنیان اهل واسپوراکان استادان مسلم تهیه کالباس دود داده بودند. انواع کنسرو گوشت برای فصل زمستان تهیه میشد که به آن «تهال» میگفتند. گوشت پخته گوسفند را در کوزهها قرار داده و در آن را به دقت میبستند و در خاک چال میکردند.
آشپزی ملل- آشپزی ارمنی– نان های ارمنی | پخت نان در ارمنستان
انواع اعلای آرد از گندم بدست میآمد که (در ارمنی: «ناشیه»، «خوراک» به لاتین: khurak و «گِرماک»)، نامیده میشدند. از آنها انواع نان و شیرینی تهیه میشد.
غذای اصلی روستایی ارمنی را نان گندم تشکیل میداد. این نان و شیرینیها در تنورهای گلین روستایی پخته میشد.
نان لواش نان ملی ارمنی است که در تنور تهیه میشود. بر اساس یافتههای باستانشناسی نان پزی و شیرینی پزی در میان ارمنیان حداقل پیشینه دو و نیم هزار ساله دارد.
مایه خمیری که برای پختن شیرینی به کار میرفت، «خاش»، نام داشت. در تنورهایی که با چوب گرم میشد بر خلاف تنورهایی که با تپاله گرم میشد و نان لواش نازک بدست میآمد، نان دارای ضخامت بود و «بوکون» نام داشت.
نان گردی که پخته میشود در نواحی جنگلی ارمنستان در لهجههای محلی «بومب»، نامیده میشود. در زبان باستان به آن «پان»، میگفتند.
آشپزی ملل | دسرهای بین المللی | آشپزی ملل مختلف | آشپزی ایتالیا | اسم غذای خارجی | لیست غذا
هنر آشپزی, آشپزی ترکیه, آشپزی مدیترانه, آشپزی ایتالیایی, پاستا, پیتزا, پنیر پارمسان, پنیر ایتالیایی, پنیر ریکوتا, پنیر گورگونزولا, پنیر موتزارلا,پنیر ماسکارپونه, تیرامیسو, دسر ایتالیایی, کیک, دسر, پودینگ, آشپزی چینی, خورش, آشپزی ژاپنی, سویا سس, برنج, آشپزی آذربایجانی, آشپزی ارمنی, نان ارمنی , انواع غذا های بین المللی , غذاهای مدیترانه ای چیست | طرز تهیه غذاهای مدیترانه ای | برنامه غذایی رژیم مدیترانه ای , غذای آذربایجانی | طرز تهیه غذا های چینی | طرز تهیه تیرامیسو | انواع نوشیدنی چینی |