در حال حاضر امکان ثبت نام در سایت وجود ندارد

چلوکباب | آشپزی ایرانی | آموزش آشپزی چاشنی | آشپزی آسان | آشپزی سریع

به کانال تلگرام ما بپیوندید

نویسنده : ادمین چاشنی

بازید : بازدید : 839

تاریخ : ۱۹ / مرداد / ۱۳۹۵

آشپزی ایرانی: چلو كباب، غذای اصیل

به جرات بتوان گفت كه چلوكباب در كنار آبگوشت از معروف ترین و قدیمی ترین غذاهای ایرانی محسوب می شوند. چلو كباب در اصل حاصل دو محصول كشاورزی و دامپروری است. به طوری كه برنج آن از طریق كشاورزی و گوشت آن از طریق دامپروری حاصل می شود. تاریخچه این غذا در ایران به زمان صفویه باز می گردد.

البته تا آن زمان این غذا اكثرا بدون چلو مورد استفاده مردم به خصوص درباریان قرار می گرفت. اوج شهرت این غذا به زمان قاجاریه و پس از آن باز می گردد.

این غذای سهل الوصول كه تنها با دم كردن برنج و برشته كردن گوشت بر روی آتش آماده می شود، از غذاهایی است كه با هرگونه ذائقه ایرانی سازگاری دارد. كمتر كسی است كه بگوید:از كباب متنفر است.

می گویند اولین بار این غذا توسط علی خان نایب و پسرش غلامحسین خان نایب طبخ شد.

علی خان نایب اولین بار پخت چلوكباب را در حضور ناصرالدین میرزا كه از دوستان صمیمی او بود انجام داد. پس از به سلطنت رسیدن ناصرالدین میرزا، او نیز به دربار راه پیدا كرد. اما پس از مدتی به دلایل مختلف از دربار خارج شد. و به خاطر این كه دوستی و رفاقتش با ناصرالدین شاه پابرجا بماند، در نزدیكی كاخ گلستان یك مغازه چلو كبابی دایر كرد.