کلوچه خرمایی
برای تهیه کلوچه خرمایی ابتدا آرد ،شکر،نمک و خمیر مایه را داخل کاسه اي بريزيد و مخلوط کنيد. سپس شير ولرم را کم کم به مواد خشک اضافه کنيد. مواد را آنقدر هم بزنید که یک دست شوند و پس از اينکه مواد مخلوط شدند کره آب شده را اضافه کنيد سپس با دست ورز دهيد تا خمير لطيف و يکدستي بدست بيايد. خمير را داخل کاسه اي که چرب کرده ايد قرار دهيد، در ظرف را بپوشانيد و خمير را به مدت ۱ ساعت در جاي گرم و تاریکی استراحت دهيد تا حجم آن ۲ برابر شود. سپس خمير را به ۱۴ قسمت مساوي تقسيم کنيد. خمير ها را با دست گرد کنيد و ۱۵ دقيقه استراحت دهيد.
در این حین پوست و هسته خرماها را بگيريد و با پشت چنگال يا ميکسر خرما را له کنيد ( ميتوانيد مقداري کنجد به خرما اضافه کنيد ). پس از طی شدن این ۱۵ دقیقه به نوبت خميرها را کف دست تان پهن کنيد و مقداري خرما در مرکز هر خمير قرار دهيد ، خمير را از اطراف جمع کنيد و به شکل گرد حالت دهيد.
ته سيني فر کاغذ روغني قرار دهيد، خميرها را روي سيني بچينيد، ميتوانيد خمير را به شکل گرد شکل دهيد يا اينکه با قيچي اطراف خمير را برش بزنيد و مرکز ان را با انگشت کمي گود کنيد تا به شکل گل شود.
تخم مرغ را با چنگال بزنيد سپس روي خميرها را با تخم مرغ برس بکشيد و کمي کنجد روي کلوچه ها بپاشيد، سيني را داخل فري که از قبل با دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد روشن کرده ايد و گرم شده است به مدت ۱۰ – ۱۵ دقيقه قرار دهيد تا کلوچه ها طلايي شوند. کلوچه ها را پس از پخت از فر خارج کنيد، روي کلوچه ها را با روغن يا کره آب شده برس بکشيد سپس سرو کنيد، اين کلوچه ها را ميتوانيد با مواد ديگري نيز پر کنيد.
کلوچه خرمایی شما آماده است. نوش جان
چاشنی، آشپزی ایده ها
نظرتون درباره این آموزش چیست!