کدو پلو
کدو پلو یا کهی پلا یا کئی پلا یک غذای مازندرانی می باشد.
برای تهیه کدو پلو ابتدا برنج رو از قبل خیس میکنیم
سپس پباز رو کاملا ریز خرد میکنیم و با کره تفت میدیم.کدو حلوایی رو مربع مربع خرد میکنیم وبه پیاز اضافه میکنیم .
اگه کدو شیرین نبود ۱ ۲ ق غذاخوری شکر میریزیم.کدو را در کره و پیاز حسابی تفت بدهید اما مراقب باشید له نشود . نمک و فلفل و زردچوبه رو اضافه میکنیم
حالا برنج را درون قابلمه ریخته و منتظر می شویم تا به مرحله آبکش برسد. پس از آبکش نمودن برنج، مواد کدو را لابه لای برنج میریزیم و زیره را هم روی هر لایه می پاشیم.کمی زعفران آب کرده روی هر لایه می دهیم..
سپس برنج رو دم میکنیم . تخم مرغ را هم به تعداد با کره نیمرو میکنیم و روی برنج میگذاریم .
نکته:
ر صورت تمایل میتوانید از گوشت چرخ کرده هم استفاده کنید به این صورت که پیاز رو تفت بدید و وقتی طلایی شد زردچوبه اضافه کنید و بعدم گوشت چرخ شده را بریزید و با هم خوب تفت بدهید. رب گوجه را هم اضافه کنید و تفت بدهید .در آخر کدوها و شکر و دارچین را بریزید و ادامه مراحل . اما کدو پلو اصلی بدون گوشت تهیه میشود.
گاهی به جای تخم مرغ از خورشت گوجه هم همراه با این غذا استفاده میشود . به این صورت که پیاز داغ را آماده میکنید. کمی نمک و فلفل و زردچوبه میزنید و گوجه های خورد شده را به پیاز داغ اضافه میکنید و با حرارت ملایم میپزید تا هم گوجه آب بندازد و هم پخته شود. ( بصورت یک خورش جا افتاده با آب غلیظ) بعدهمراه با کدو پلو سرو میکنید.
این مواد برای ۴ نفر در نظر گرفته شده است.
چاشنی، آشپزی ایده ها
نظرتون درباره این آموزش چیست!