طرز تهیه نان شیرمال ترکی
نان شیرمال ترکی, طرز تهیه نان شیرمال ترکی, طرز تهیه نان شیرین, نون شیرمال ساده, نان شیرمال خانگی, طرز تهیه نان شیرمال ساده, طرز تهیه نان شیرمال خوشمزه, طرز تهیه نان شیرمال سنتی, طرز تهیه نان شیرمال سبک و خوشمزه
اول از همه یک قاشق چایخوری از شکر و خمیرمایه باشیر ولرم داخل ظرف گودی حل میکنیم.
روشو میپوشانیم، میزاریم تو محیط آشپزخونه به مدت ده دقیقه تا یک ربع بمونه.
وقتی خمیر مایمون پف کرد و اومد بالا،کره هم دما شده با محیط ،روغن، باقی شکر،زرده تخم مرغ رو اضافه میکنیم.
هم میزنیم تا مخلوط بشن.
آرد رو پیمانه به پیمانه اضافه میکنیم و بادستمون مخلوط می کنیم.
به اندازه ای آرد میریزیم ک بعداز ورزدادن بدستمون تقریبا نچسبه.
وقتی خمیرمون آماده شد روشو با نایلون میپوشونیم.
پتو پیج کرده و میزاریم قسمت گرم خونه یک تا دو ساعت بمونه و ور بیاد.
فر رو روی دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد تنظیم میکنیم تا گرم بشه.
یک ربع زمان برای گرم شدن فر کافیه.
بعد از ور اومدن خمیر روی تخته کار کمی آردپاشی میکنیم.
خمیرو به اندازه نارنگی برمیداریم و چونه میکنیم.
هردونه از چونه ها رو نوارهای باریکی درست میکنیم و میپیچونیم.
دوباره روشون یه پارچه تمیز میندازیم و یک ربع دیگه استراحت میدیم.
داخل سینی چرب شده بافاصله میچینیم.
برای رومالش از زعفران دمکرده و زرده ی تخم مرغ استفاده میکنیم.
به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیه زمان برای پخت کافیه.
نوش جان
نکته در تهیه نان شیرمال
خمیرو نباید خیلی سفت کنید.اونقدر آرد نزنید که دیگه سفته سفت بشه و بگین خوبه حالا دیگه اصلا بدستمون نمیچسبه.
برعکس باید به دست یه مقدار بچسبه.
اما وقتی میخواهید خمیرتونو با وردنه باز کنید، یه مقدار سطح کارو آرد پاشی کنید تا مشکل چسبندگی تاحدی از بین بره.
اون موقع هست که بعد از پخت نون نرمی بدست میاد.
می تونید از بادیون و سیاه دونه هم استفاده کنید.
قبل از اضافه کردن آرد بایستی بادیون و سیاه دونه رو اضافه کنید. از هر کدام دو قاشق غذاخوری.
وجود بادیون و سیاه دونه باعث میشه مزه نون محلی بگیره.
نان | نان شیرمال ترکی | نان صبحانه | انواع نان ایرانی | خواص نان | نون شیرمال ساده | نان شیرمال
دستور تهیه و عکس از گلی عزیز
ویرایش و تنظیم: چاشنی
نظرتون درباره این آموزش چیست!