نان دارچینی
برای تهیه ﺧﻤﯿﺮ نان دارچینی، ﻣﺎﯾﻪ ﺧﻤﯿﺮ ﻭ ﺷﮑﺮ ﺭا ﺩﺭ ﺷﯿﺮ ﻭﻟﺮﻡ ﺣﻞ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ ﻭ ۱۰ ﺩﻗﯿﻘﻪ ﺍﯼ ﺻﺒﺮ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ ﺗﺎ ﻋﻤﻞ ﺑﯿﺎید. سپس ﻣﺎﺳﺖ ﻭ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﺭا با یکدیگر ﻣﺨﻠﻮﻁ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ . ﮐﺮﻩ ﺁﺏ ﺷﺪﻩ ﮐﻪ ﺧﻨﮏ ﺷﺪﻩ ﻭ ﻣﺎﯾﻪ ﺧﻤﯿﺮ ﺭا به مواد ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ . ﺩﺍﺧﻞ ﮐﺎﺳﻪ ﺩﯾگری ۲ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﺁﺭﺩ و نمک ﻣﯿﺮﯾﺰﯾﻢ. ﻭﺳﻂ ﺁﺭﺩ ﺭا ﮔﻮﺩ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ ﻭ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﻭ ﺑﺎﻗﯽ ﻣﻮﺍﺩ ﺭا ﺩﺍﺧﻠﺶ ﻣﯿﺮﯾﺰﯾﻢ و ﺑﺎ ﺩﺳﺖ ﺷﺮﻭﻉ ﺑﻪ ﻫﻢ ﺯﺩﻥ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ ﺗﺎ ﻣﻮﺍﺩ ﯾﮑﺪﺳﺖ ﺑﺸوﻨﺪ. ﺍﮔﻪ ﺧﻤﯿﺮ ﻫﻨﻮﺯ ﭼﺴﺒﻨﺪﻩ ﺑﻮﺩ ﺑﺎ ﻗﺎﺷﻖ ﮐﻢ ﮐﻢ ﺁﺭﺩ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ. ﺁﺭﺩ ﺍﺿﺎﻓﯽ ﺑﺎﻋﺚ ﺳﻔﺖ ﺷﺪﻥ ﺧﻤﯿﺮ ﻭ ﭘﻒ ﻧﮑﺮﺩﻥ ﻧاﻥ ﻣﯿﺸود پس دقت کنید تا جایی آرد اضافه کنید که خمیر به دستتان نچسبد. ﺭﻭﯼ یک ﺳﻄﺢ ﺻﺎﻑ ﺁﺭﺩ ﭘﺎﺷﯽ ﺷﺪﻩ ﺧﻤﯿﺮ ﺭا به مدت ۱۰ ﺩﻗﯿﻘﻪ ﻭﺭﺯ می دهیم و در نهایت به ﺩﺍﺧﻞ ﮐﺎﺳﻪ ﭼﺮﺏ ﺷﺪﻩ ﺑﺮﻣﯿﮕﺮﺩاﻧﯿﻢ ﻭ رویش را می پوشانیم. خمیر را برای مدت ۱ ساعت در مکانی تاریک و گرم قرار داده و اجازه می دهیم که حجم آن دو برابر بشود.
بعد از استراحت خمیر آنرا به ۳ قسمت مساوی تقسیم کرده و نان هایی بزرگی تقریبا به اندازه کف دست به ما می دهد.اگر دوست داشتید که نان ها کوچکتر باشد، خمیر را به قسمت های بیشتری تقسیم کنید. سپس هر قسمت خمیر را با وردنه روی سطح آردپاشی شده باز می کنیم و به شکل بیضی با ضخامت ۵ میلی متر در می آوریم. روی خمیر ار کره نرم شدهد می مالیم و شکر و پودر دارچین را می پاشیم.. ﺍﺯ ﯾﮏ ﻋﺮﺽ ﺧﻤﯿﺮ ﺍﺯ ۱ ﺳﺎﻧﺘﯽ ﻟﺒﻪ ﺷﺮﻭﻉ ﺑﻪ ﺑﺮﺵ ﺯﺩﻥ ﺧﻤﯿﺮ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ ﺗﺎ ﻧﻮﺍﺭﻫﺎﯾﯽ ﺑﻪ ﻋﺮﺽ ۱ ﺳﺎﻧﺘﯽ ﻣﺘﺮ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﯿﻢ .ﺧﻤﯿﺮ ﺭا ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺍﺭﯾﺐ ﻟﻮﻟﻪ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ ﻃﻮﺭﯼ ﮐﻪ ﻗﺴﻤﺖ ﻣﺘﺼﻞ ﻧﻮﺍﺭﻫﺎ ﻣﺮﮐﺰ ﻗﺮﺍﺭ ﺑﮕﯿﺮد. ﻟﻮﻟﻪ ﺧﻤﯿﺮ ﺭا ﺩﻭﺭ ﺧﻮﺩﺵ ﻣﯿﭙﯿﭽﯿﻢ.
ﮐﻒ ﺳﯿﻨﯽ ﻓﺮ ﺭا ﮐﻤﯽ ﭼﺮﺏ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ ﻭ ﻧان ها ﺭا ﺑﺎ ﺍﺣﺘﯿﺎﻁ ﺭﻭیش ﻗﺮﺍﺭ می دهیم ﺗﺎ ﻧﻮﺍﺭﻫﺎ ﺍﺯ ﻫﻢ ﺑﺎﺯ نشوند . مجددا خمیرها را به مدت ۲۰ دقیقه استراحت می دهیم تا دوباره پف کند.
همزمان ﻓﺮ ﺭﻭ ﺭﻭﺷﻦ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ. ﺑﺎ ﺣﺮﺍﺭﺕ ۴۰۰ ﺩﺭﺟﻪ ﻓﺎﺭﻧﻬﺎﯾﺖ آنرا گرم می کنیم. سپس روی خمیرها رو شکر پاشیده و داخل فر قرار می دهیم. تقریبا ۲۵ دقیقه طول میکشد تا روی نان طلایی رنگ شود.
نان دارچینی شما آماده است. نوش جان
نکته:
ﺍﯾﻦ ﻧان ﺧﯿﻠﯽ ﺷﯿﺮﯾﻦ ﻧﯿﺴﺖ ﻭ ﺗﻤﺎﻡ ﺷﯿﺮﯾﻨﯿﺶ ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ ﺷﮑﺮی می باشد ﮐﻪ بین آن می پاشیم. ﺷﮑﺮ ﺩﺍﺧﻞ ﺧﻤﯿﺮ ﻫﻢ ﺻﺮﻓﺎ به ﻋﻤﻞآمدن ﻣﺎﯾﻪ ﺧﻤﯿﺮ کمک می کند
اگر تمایل دارید که نان دارچینی شما شیرین شود می توانید از شکر بیشتری استفاده کنید.
چاشنی، آشپزی ایده ها
نظرتون درباره این آموزش چیست!