مربای انجیر
انجیر یکی از میوههایی است که با توجه به طبیعت ایران عزیز، در خیلی از شهرها رشد میکند.البته در شهرهای کویری و گرم بیشتر است و هرچه هوا گرمتر باشد، انجیرها بزرگتر و شیرینتر خواهند بود.تیر و مرداد فصل رسیدن انجیرهاست اگر شما هم در خانه درخت انجیر دارید، میتوانید با این روش یک مربای خوشمزه داشته باشید خاطرهی خوش یک آشپزی موفق همیشه همراهتان باشد.
وقتی میخواهید انجیرها را از درخت بچینید، دقت کنید اولا با دقت آنها را از شاخهها جدا کنید، طوری که ساقه و پوست انجیر سالم بماند و انجیرهایی را انتخاب کنید که به هیچ وجه له نشده باشد یا گنجشکها و پرندگان دیگر سوراخش نکرده باشند. هرچه انجیرها سالمتر و یکاندازهتر باشند، مربای زیباتری خواهید داشت.
انجیرها را آهسته میشوییم و میگذاریم خوب آبش برود. یادتان باشد ساقههای انجیر را نچینید. در یک قابلمه بهترتیب یک لایه شکر و یک لایه انجیر میریزیم.
قابلمه را میگذاریم توی یخچال تا چند ساعت بماند. اینطوری شکر خوب به خورد انجیرها میرود و طعمدار میشود و انجیر هم کمکم آب میاندازد. بعد از ۶-۷ ساعت، قابلمه را روی حرارت بگذارید تا انجیر و شکر جوش بیاید. سپس حرارت را کمتر کنید.
حالا با یک کفگیر آهستهآهسته کفهایی را که میبینید، بگیرید. بعد یک لیوان آبجوش را آهسته به مواد اضافه کنید. یک ربع بگذارید مواد بجوشد. دیگر باید مواد قوام آمده باشد و انجیرها پخته و شیشهای شده باشند. الان باید آبلیمو، دارچین و هل را اضافه کنید. پنج دقیقهی بعد، زعفران و وانیل را اضافه کنید. چند جوش که زد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
انجیرها باید خوب طلایی شده باشند و قوام مایع مثل عسل شده باشد. مربا را داخل شیشهها بریزید و بعد از خنک شدن، در یخچال نگهداری کنید. مربای انجیر برای دسر یا صبحانه محبوبیت زیادی دارد. میتوانید همراه چای، بهجای یک حبه قند، یک دانه انجیر از این مربا بردارید و بخورید.
مربای انجیر طبیعت گرمی دارد و برای مزاجهای سرد بسیار مفید و مقوی خواهد بود. مربای انجیرتان اگر به فصل سرما هم برسد، در پاییز و زمستان بسیار انرژیبخش خواهد بود.
نظرتون درباره این آموزش چیست!