قلیه ماهی
قلیه ماهی معروف ترین و خوشمزه ترین غذای جنوبی است كه در اهواز ،خوزستان و سایر مناطق جنوبی كشور بسیار محبوب است.این غذا بسیار تند و خوشمزه است.
برای تهیه قلیه ماهی ابتدا پیاز را در قابلمهای با كمی روغن تفت میدهیم تا طلایی رنگ شود. سپس سیر له شده را به پیاز اضافه میکنیم و خیلی سریع تفت می دهیم.
سپس سبزی خرد شده را به آن افزوده و تا هنگامی كه رنگ سبزی تغییر پیدا كند، تفت میدهیم. بعدنمك، فلفل، زردچوبه و دارچین به سبزیها افزوده و آن را به مدت ۲ دقیقه هم میزنیم تا كاملاً با هم مخلوط شوند.
.
در این مرحله ماهی پاك شده را (تیغ و استخوانهای ماهی نباید خارج شود) همراه با رب گوجهفرنگی به مخلوط درون قابلمه میافزاییم و پس از تفت دادن آنها به مدت یك دقیقه، عصاره تمرهندی را با آرد مخلوط كرده و به همراه سه لیوان آب به مواد قبلی اضافه میكنیم. بعد از اینكه جوش آمد، حرارت را كم كرده و میگذاریم تا كاملاً جا بیفتد.
پس از اینکه خورش شما جا افتاد قلیه ماهی آماده است. آنرا با برنج سرو کنید و لذت ببرید.نوش جان
۱- در بعضی از مناطق جنوبی به این خورش رب گوجهفرنگی اضافه نمیكنند.
۲- این خورش طعم بسیار تندی دارد.
۳- رای تهیه عصاره تمبر هندی یك لیوان آب و نصف یك بسته تمرهندی را با هم مخلوط كرده و از صافی رد كنید تا عصاره آن به دست اید.
۴- ماهی این خورش می تواند ماهی شیر یا هر ماهی دیگر جنوب مانند هامور، راشكو، سنگسر، حلوا سیاه و…می باشد.
۵- سبزی این خورش گشنیز و شنبلیله می باشد.
۶- می توانید ماهی را به تکه های کوچک تقسیم نکنید.
مطلب ارسال شده توسط دوست خوبمون زهره
تهیه و تنظیم:چاشنی
چاشنی، آشپزی ایده ها
نظرتون درباره این آموزش چیست!