سلام دوستان عزیز , شما از طریق ارسال مشخصات خود در اینجا میتوانید ثبت نام کنید و از امکانات چاشنی لذت ببرید.

لحظات خوشی را برای شما آرزومندم.
دوست دارید از این مطالب هم دیدن فرمایید ؟!

سس کچاپ خانگی

زمان آماده سازی :80 دقیقه

بازدید : 1128 2 کاربر درحال خواندن این مطلب

نویسنده:

تاریخ:

گوجه فرنگی24 عددپیاز زرد بزرگ1 عددفلفل دلمه ای قرمز1 عدد
دانه کرفس1 و 1/2 ق مدانه خردل1 ق مفلفل شیرین1 ق م
دارچین1 چوبشکر قهوه ای1 لیوانسرکه سیب1 و 1/2 لیوان
پاپریکا1 ق غ
امتیاز شما به این آموزش چنده؟
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
( 2 رای _ میانگین : 5٫00 از 5 )

سس کچاپ

همونطور که می دونیم امروزه بیشتر مواد غذایی که مورد استفاده ما قرار می گیره دارای مواد نگهدارنده و افزودنی است. مواد نگهدارنده با تخریب پوشش های سطحی معده زخم معده را به وجود می آورد که اگر به آن توجهی نشود ممکن است سرطان گوارش را ایجاد کند.

امروزه این مواد در بعضی از مواد غذایی ما وجود داره. به خاطر نداشتن شکل خاص ظاهریش بدون اینکه ما متوجه بشیم وارد دستگاه گوارشی ما می شه. و در صورت استفاده مکرر آن فعالیت مخرب خود را پیشرفت می ده.

این نکته حائز اهمیت است که در سس های گوجه فرنگي به علت كپک زدن سريع گوجه از مواد نگهدارنده بسياری استفاده مي شود كه بسيار ضرر دارد. بنابراین بهتر است همیشه به مقدار لازم هر موادی را که لازم داریم اعم از : سس، آبلیموی طبیعی و…. را در منزل و در داخل شیشه در بسته در جای مناسب نگهداری کنیم.

سس کچاپ و یا سس قرمز نوعی سس است که معمولا از گوجه فرنگی رسیده تهیه می‌شود. مواد اصلی تشکیل دهنده سس کچاپ امروزی، گوجه فرنگی، سرکه، شکر، نمک، فلفل شیرین و دارچین می‌باشد. البته گاهی از پیاز، کرفس و ادویه‌های دیگر هم در تهیه سس کچاپ استفاده می‌کنند.

طرز تهیه سس کچاپ خانگی

برای تهیه سس کچاب خانگی ابتدا گوجه فرنگی را پوست کنید. سپس از در آوردن قسمت های داخل، خرد کنید. پیاز را خرد کنید. دانه های فلفل دلمه ای را در بیاورید و خرد کنید. گوجه فرنگی، پیاز و فلفل دلمه ای را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا نرم شود. مواد را در مخلوط کن ریخته و به صورت پوره در بیاورید.

پوره را مجدد در ظرف برگردانید. به مدت حدود یک ساعت روی حرارت بالا قرار دهید تا پوره غلیظ شود و به نصف مقدار اولیه کاهش پیدا کند. در پارچه ای تمیز دانه های کرفس، دانه های خردل، فلفل شیرین و چوب دارچین را قرار داده و سر آن را ببندید. سپس در پوره قرار دهید. در این مرحله شکر و نمک را نیز به مواد اولیه اضافه کنید.

بگذارید مواد روی حرارت کم در حالی که مرتب هم می زنید به مدت ۲۵ دقیقه بپزد. سپس سرکه سیب و پاپریکا را اضافه کنید. مرتب هم بزنید تا سس غلیظ شود. پارچه حاوی دانه های کرفس، خردل، فلفل شیرین و دارچین را از سس در آورید. برای استریل کردن شیشه سس، آن را در آب جوش قرار دهید تا داغ شود. سپس سس را طوری بریزید که شیشه کاملا پر نشود و بین لبه شیشه و در جا باشد.

سپس در آن را ببندید و به مدت ۱۰ دقیقه در آبی که به آرامی در حالت جوش است قرار دهید. پس از خنک شدن به آرامی در شیشه را فشار دهید. در صورتی که فرورفتگی در وسط آن ایجاد شد یعنی که درست وکیوم شده است. در غیر این صورت شیشه را در یخچال قرار داده و فوری مصرف کنید. شیشه های خوب وکیوم شده را به مدت یک هفته در جای تاریک و خنک نگه دارید تا خوب جا بیفتد. سس  کچاپ خانگی به مدت یک سال در مکان تاریک و خنک قابل نگهداری است. اما به محض باز شدن آن در یخچال قرار دهید.

سس کچاپ خانگی | آموزش آشپزی | طرز تهیه سس | سس خانگی | سس خوشمزه

 

توضیحات بیشتر : تاریخچه سس کچاپ خانگی

نام سس کچاب اولین بار در قرن ۱۷ به فرهنگ لغت کشور انگلستان وارد شد. از آن زمان بود که در بسیاری از متون ادبی و دیگر کتاب‌ها نام این سس به میان آمد. البته گفته می‌شود که نام این سس را از یکی از گویش‌های چین برگرفته‌اند.

اگر چه چینی بودن نام این سس مورد بحث قرار گرفته‌است. در فرهنگ چین، منظور از واژه کچاپ، بادمجان یا شکل کوتاه شده‌ای برای واژه گوجه فرنگی است؛ درحالی که منظور از کچاپ، سسی است که از عصاره گوجه فرنگی تهیه می‌شود. و نیز به کچاپ، ماهی آزاد و یا در کل، ماهی گفته می‌شود. بنابراین منظور از کچاپ. سس ماهی است.
این‌ها همگی نشان دهنده این امر است که این واژه برگرفته از کشور چین نیست.

 

سس کچاپ خانگی | آموزش آشپزی | طرز تهیه سس | سس خانگی | سس خوشمزه

تهیه و تنظیم: چاشنی

چاشنی | آموزش آشپزی چاشنی

لینک کوتاه این مطلب
http://chashnee.ir/?p=7432
نظرتون درباره این آموزش چیست!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران
لطفا نظره خود را راجب این آموزش بدهید

2 پاسخ به “سس کچاپ خانگی | آموزش آشپزی | طرز تهیه سس | سس خانگی | سس خوشمزه”

  1. مهشید گفت:

    جالب بود حتما امتحان میکنم

    مهشید did not rate this post.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *