سلام دوستان عزیز , شما از طریق ارسال مشخصات خود در اینجا میتوانید ثبت نام کنید و از امکانات چاشنی لذت ببرید.

لحظات خوشی را برای شما آرزومندم.

زولبیا ماه رمضان

زمان آماده سازی :1 ساعت و 20 دقیقه

بازدید : 912 2 کاربر درحال خواندن این مطلب

نویسنده:

تاریخ:

نشاسته 100 گرم
آرد 2 قاشق چایخوری
ماست 1/2 لیوان
کره 1 قاشق چایخوری
گلاب 1/4 لیوان+ 2 قاشق غذاخوری
جوش شیرین 1/4 قاشق چایخوری
عرق هل مقداری
شکر 2 لیوان
آب 1 لیوان
زعفران دم کرده 4 قاشق چایخوری
آب لیمو کمی
 
امتیاز شما به این آموزش چنده؟
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
دوستان عزیز رای یادتون نره ^_^

زولبیا ماه رمضان

زولبیا  در اصل  زلیبی یا زلبی تغییر یافته واژه صلیبی می باشد چون به شکل صلیبی که دور آن یک دایره می کشیده اند ساخته می شده.این شیرینی در مناطق جنوب ایران هنوز هم با نام «زلیبی» شناخته می شود.زولبیا (در فارسی و عربی) و یا جلبی (در فارسی دری و هندی) نوعی شیرینی است که معمولا همراه با بامیه و گوش‌فیل به فروش می‌رسد. از مواد اولیه این نوع شیرینی می‌توان به ماست و نشاسته و خمیرمایه اشاره کرد که بعد از ترش شدن و به اصطلاح ور آمدن آن را به آرد اضافه می‌کنند. معمولا در ماه رمضان مصرف بامیه و زولبیا نسبت به دیگر ماه‌های سال بیشتر می‌شود. تولید و مصرف این شیرینی در گستره وسیعی از جهان شامل شرق آسیا، خاورمیانه و شمال آفریقا رواج دارد.

تاریخ زولبیا را تا سال ۱۴۵۰ میلادی در هندوستان پی‌گیری کرده‌اند.
تاریخ ناصری به زولبیا اشاره شده که به عنوان هدیه نزد ناصرالدین شاه نیز آورده شده است. نمی‌توان زمان مشخصی برای پیدایش زولبیا بامیه اعلام کرد و تنها منبع آن، تجارب و گفته های استادان قدیمی این حرفه است. حتی برخی از استادان قدیمی، زولبیا و بامیه را مربوط به زمان شاه عباس می دانند. با توجه به اینکه در برخی از شهرها مواد شیرینی همچون کشمش و خرما موجود نبود و برای بردن این مواد به شهرهای دیگر نیز مشکلات نظیر خراب شده این مواد غذایی وجود داشت تولید زولبیا و بامیه در شهرهایی که از مواد شیرینی وجود نداشت گسترش پیدا کرد.

امروز با چاشنی با طرز تهیه زولبیا همراه باشید.

برای تهیه زولبیا اول از همه برید سراغ شربتش. برای تهیه شربت اول آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاد و تمام شکر حل بشه سپس زعفران ، ۱/۴ لیوان گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از ۱۰ – ۱۵ دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید.

در مرحله بعدی، نشاسته و ماست را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید ؛ مخلوط نشاسته و ماست را ۵ دقیقه کناری قرار بدین و مجدد مخلوط کنید تا یکدست  بشه.

آرد و کره نرم شده را اضافه و خوب مخلوط کنید تا یکدست بشه سپس جوش شیرین ،۲ قاشق غذاخوری گلاب و هل را اضافه کنید ( غلظت مایه زولبیا در این مرجله باید مانند ماست باشد ، اگر بیش از حد سفت بود ۱ قاشق گلاب اضافه کنید ).

داخل قابلمه روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار بدین تا داغ بشه ، مایه زولبیا را داخل قیف بریزید و ته قیف را سوراخ کنید سپس داخل روغن بریزید و شکل های درهم و دایره ای ایجاد کنید ، پس از اینکه زولبیا سرخ شد سریع داخل شربت قرار بدین و بذارید ۵ – ۱۰ دقیقه بمونه.

اینم از زولیبا امروز. امیدوارم که درست کنید و ازش لذت ببرید. سر سفره های افطار هم مارو دعا کنید.

نکته:

۱-ماستی که استفاده می کنید نه خیلی شل و نه خیلی سفت باشد.

۲-دقت کنید موقع وارد کردن زولیبا به شربت، شربت باید گرم باشد.

۳-میتوانید به جای قیف مایه زولبیا را داخل ظرف سس بریزید و با آن کار کنید

۴-جوش شیرین بافت بهتر و تردتری به زولبیا میدهد.

زولبیا ماه رمضان

تهیه و تنظیم: چاشنی

آشپزی, آموزش آشپزی, چاشنی, آشپزی ایده ها

لینک کوتاه این مطلب
http://chashnee.ir/?p=6814
نظرتون درباره این آموزش چیست!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران
لطفا نظره خود را راجب این آموزش بدهید
تا کنون نظری ثبت نشده است ، شما اولین کاربره صاحب نظره ما باشید »ارسال دیدگاه«

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *