دلمه کلم پیچ
برای تهیه دلمه کلم پیچ ابتدا یک قابلمه بزرگ برمیداریم وبرگهای کلم را که از بند بند ساقه جدا کردیم را روی هم قرار داده داخل قابلمه می گذاریم وآب میریزیم وقتی جوش آمد میبینیم که آیا برگها نرم شدند یا نه وفتی نرم شدند آنها را در سبد ریخته تا خنک شود. یا اینکه میتوانیم قسمت چوبی کلم یعنی مغز کلم را بصورت یک مخروطی با کارد تیزی در آوریم و داخل آب جوش قرار دهیم تا برگها کمی نرم شود سپس از آب بیرون آورده و به آرامی برگها را جدا می کنیم.
سپس پیازها را خرد کرده وفتی تقریبا سرخ شد، گوشت چرخ کرده را اضافه میکنیم نمک و زردچوبه و رب را هم می افزاییم. سپس برنج را شسته در یک قابلمه ریخته با کمی نمک میگذاریم تا نیم پز شوند. لپه را هم شسته ومی پزید. سبزی ها را خوب پاک کرده شسته و خرد کنید.
حالا مواد تفت داده شده را در کاسه بزرگی ریخته، برنج نیم پز، لپه پخته و سبزی دلمه خرد شده را هم اضافه میکنیم . همه مواد را هم میزنیم سپس کف قابلمه مناسبی که دلمه ها درآن جا بشوند را مقداری از برگهای کلم می چینیم سپس از مواد بالا به اندازه دوقا شق بیشتر یا کمتر بستگی به اون برگ کلم داره برمیداریم وسط کلم گذاشته وآنرا مانند بقچه میپیچیم . یا به دلخواه خودتان دوکی شکل بپیچید طوری که بقچه ها یا دوکها باز نشوند.
وقتی مواد مان تمام شد دو قاشق روغن جامد و نمک اگر روغن مایع بود ۲ یا ۳ قاشق روی دلمه داده با ۴ الی ۵ لیوان آب میگذاریم تا بپزد اگر برنج خام بود بیشتر آب لازم داره تا برنج بپزد. در انتهای پخت سس دلمه را آماده میکنیم سس را به تمام جاهای دلمه ریخته تا مزه سس بخورد دلمه ها برود.
برای تهیه سس دلمه کلم پیچ در یک کاسه نصف استکان سرکه و دو قاشق غذا خوری شکر ، مقداری رب و یک مقدار نمک به مواد اضافه کنید.کمی روی شعله بگذارید تا قوام بیاید. سپس سس را روی تمام دلمه ها ریخته .اگر ترش دوست دارید میتوانید شکر کمتر اضافه کنید یا برعکس. بستگی به ذائقه شما دارد.
نکته:
سس را در ربع آخر پخت دلمه اضافه کنید
اجازه دهید تا سس خوب به خورد دلمه ها برود . وفتی دلمه ما تنگ آب شد دلمه کلم پیچ ما آماده است.
سبزی دلمه شامل: تره گشنیز جعفری ترخون مرزه شو ید نعنا پیارچه
چاشنی، آشپزی ایده ها
نظرتون درباره این آموزش چیست!