سلام دوستان عزیز , شما از طریق ارسال مشخصات خود در اینجا میتوانید ثبت نام کنید و از امکانات چاشنی لذت ببرید.

لحظات خوشی را برای شما آرزومندم.
دوست دارید از این مطالب هم دیدن فرمایید ؟!

دلمه بادمجان غذای آذری

زمان آماده سازی :3 ساعت

بازدید : 820 3 کاربر درحال خواندن این مطلب

نویسنده:

تاریخ:

بادمجان متوسط 4 عدد
گوشت چرخ کرده100 گرم
لپهنصف استکان
برنجنصف استکان
پیاز بزرگیک عدد
سیردو حبه
سبزی دلمه200 گرم
گوجه فرنگی4 عدد
نمک فلفل زردچوبهبه مقدار لازم
امتیاز شما به این آموزش چنده؟
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
دوستان عزیز رای یادتون نره ^_^

دلمه بادمجان

دلمه بادمجان از انواع دلمه هایی می باشد که دارای اصالت آذری است و بیشتر در فصل تابستان تهیه می شود. مواد مورد استفاده در این دلمه نیز مشابه مواد دلمه برگ مو است. در این دلمه می توان از گوجه فرنگی رنده شده نیز استفاده کرد. با ما همراه باشید تا روش تهیه این غذای خوشمزه را به شما آموزش دهیم.

لپه را جداگانه با کمی آب می پزیم. وقتی لپه ها نرم و نیم پز شدند، آبکش کرده و کنار می گذاریم.
برنج را که از قبل خیسانده ایم را می توانیم به دو روش آماده کنیم. اول در مقداری آب که در حال جوش است می ریزیم و بعد از ۵ دقیقه آبکش کرده و کنار می گذاریم و یا این که با مقداری آب به صورت کته می گذاریم جوش بخورد، وقتی برنج ها نرم شد و آب آن کشیده شد کنار می گذاریم. دقت کنید مقدار آب طوری باشد که وقتی آب برنج کشیده شد، برنج ها خمیر نشوند.
پیاز خرد شده یا رنده شده را با مقداری روغن تفت می دهیم. وقتی پیاز به رنگ طلایی درآمد، گوشت چرخکرده را اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شود. بعد نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه را افزوده و هم می زنیم. سبزی دلمه ی ریز شده را به گوشت اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم. حال لپه و برنج آبکش شده را به مخلوط اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند، در این مرحله می توانید در صورت تمایل ۲ قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی و یا ۲ عدد گوجه رنده شده را به مواد اضافه کنید. بعد از ۱ الی ۲ دقیقه حرارت را خاموش می کنیم و می گذاریم مواد سرد شوند.
بادمجان ها ها را شسته و خشک می کنیم، سپس سر آن را با کارد جدا می کنیم و کنار می گذاریم تا به عنوان سرپوش از آن استفاده کنیم. داخل بادمجان را با یک قاشق بلند طوری خالی می کنیم که دیواره ها سوراخ نشوند. حال مواد آماده شده را به آرامی داخل بادمجان ریخته و در آن را محکم می گذاریم و کنار می گذاریم.
در یک ظرف مناسب یک عدد پیاز با کمی روغن تفت می دهیم، وقتی پیازها طلایی شد مقداری زردچوبه، فلفل و ادویه اضافه می کنیم. بعد از کمی تفت یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به آن افزوده و می گذاریم سرخ و غلیظ شود. بعد دو لیوان آب به آن اضافه می کنیم و می گذاریم روی حرارت ملایم تا به صورت سس غلیظ درآید. حالا بادمجان ها را با احتیاط داخل قابلمه می چنیم . حرارت زیر قابلمه باید ملایم باشد. دقت کنید دلمه ها حین پخت له نشوند.

دلمه بادمجان آماده سرور است. نوش جان
نکات مهم
سبزی دلمه عبارتند از: تره، جعفری، ترخان، شوید، نعناع، مرزه و کمی پیازچه. سبزی دلمه را می توانید به صورت خشک نیز استفاده کنید. توجه داشته باشید که نباید مقدار ترخان زیاد باشد زیرا مزه دلمه تلخ می شود.
به کار بردن حبوبات در این دلمه کاملا سلیقه ایست، مثلا می توان به جای لپه از عدس استفاده کنیم. همچنین می توانیم در این نوع از دلمه، از لوبیا چشم بلبلی نیز استفاده کنیم. (امتحان کنید، خوشمزه می شود)
در صورت تمایل می توانید بادمجان ها را بعد از این که داخلشان را خالی کردید در ماهی تابه با کمی روغن سرخ کرده و بعد از سرد شدن با مواد پر کنید.
مدت زمان برای پخت دلمه بادمجان یک ساعت است، چنانچه بادمجان تازه باشد این زمان به نصف کاهش می یابد.
در طول زمان پخت یکی دوبار در ظرف را بردارید و با قاشق کمی از سس را روی بادمجان ها بریزید تا دلمه ها خشک نشوند.

دلمه-بادمجان

لینک کوتاه این مطلب
http://chashnee.ir/?p=319
نظرتون درباره این آموزش چیست!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران
لطفا نظره خود را راجب این آموزش بدهید
تا کنون نظری ثبت نشده است ، شما اولین کاربره صاحب نظره ما باشید »ارسال دیدگاه«

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *