سلام دوستان عزیز , شما از طریق ارسال مشخصات خود در اینجا میتوانید ثبت نام کنید و از امکانات چاشنی لذت ببرید.

لحظات خوشی را برای شما آرزومندم.
دوست دارید از این مطالب هم دیدن فرمایید ؟!

بازدید : 353 3 کاربر درحال خواندن این مطلب

نویسنده: ادمین چاشنی

تاریخ: ۰۵ / آذر / ۱۳۹۴

امتیاز شما به این آموزش چنده؟
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
دوستان عزیز رای یادتون نره ^_^

درباره کرفس بدانیم

اسم من ((کرفس )) است !
ضد رماتیسم هستم و درد مفاصل را علاج مى کنم .
ضماد برگ و ریشه ام ، ورم را مى خواباند.
عروق را باز مى کنم و تقویت کننده ى بى مانندى براى قلب و ریه هستم .
براى رفع پیچش معده مرا توصیه کنید…
اگر مردم خاصیت کرفس را مى دانستند تمام مزارع را به کاشتن آن اختصاص ‍ مى دادند.

ضرب المثل فرانسوى
اسم من کرفس است . در فارسى به من کرفش و کرسب مى گفتند و اعراب مرا معرب کرده کرفس نامیده اند. من داراى انواع و اقسام مى باشم اما در بین آنها دو نوع در تغذیه و بقیه در مداوا به کار مى روند. در من ویتامین هاى آ – ب و ث و املاح سدیم – پتاسیم – فسفر و آهک نهفته است – عطر مطبوع ، طعم گوارا و خواص انکارپذیر من ، مرا بین سبزیها ممتاز کرده است .
نوع خورشتى مرا همه مى شناسند و احتیاج به معرفى ندارد و نوع دیگر من که در تغذیه به کار مى آید، کرفس سنگ است که مانند کلم سنگ در جزو ریشه هاى خوراکى است و شباهت زیاد به آن دارد و اخیرا در ایران کاشته شده و گاهگاهى در سبزى فروشى ها دیده مى شود و با آن مى توان خورشت کرفس پلو درست کرد و نیز مى توان آن را در سالاد، ترشى و مخلوط شور به کار برد و از عطر مطبوع آن استفاده کرد. مهمترین نوع دوایى من کرفس آبى یا کرفس مردابى است که بطور خودرو در کنار مردابها مى روید. اعراب به آن ((کرفس الماء)) و ((قرة العین )) مى گویند. نوع دیگر من کرفس عطرى است که به علت داشتن عطر زیاد به کرفس مشک معروف است .

درباره کرفس بدانیم
انواع ما به علت داشتن ویتامین ((ث )) لثه ها را محکم مى کنیم ، و از خونریزى و رقت خون جلوگیرى مى نماییم . اشتها را زیاد مى نماییم و براى مبتلایان به بیمارى هاى روماتیسم – نقرس – درد مفاصل و تصلب شرائین غذاى مفیدى هستیم و این دسته از بیماران هم مى توانند مرا در غذاى خود داخل کنند و هم مى توانند آب مرا گرفته یک فنجان در روز میل نمایند. من تب بر – بادشکن و ضد نفخ هستم و به داروهاى مسهل کمک مى نمایم . کلیه و مثانه را زهکشى و از سنگ پاک مى کنم و بعلاوه مجارى ادرار را ضد عفونى مى نمایم خوردن من جهت تنگى نفس – درد پهلو – سکسکه و زخم روده و درد شکم مفید است ، و لیزى معده را از بین مى برم . من گرفتگى جگر را باز مى کنم و براى حصبه و بیماریهاى روده مفید مى باشم ، مسکن دردهاى پشت – خاصره و عرق النساء هستم . ضماد برگ – ریشه و ساقه و برگ من ضد ورم مى باشد. مالیدن این ضماد به مدت یک دقیقه جرب و سایر امراض جلدى را درمان مى کند و با گوگرد و بوره جهت سیاهى پوست و لکه هاى پوستى مفید است . زیاده روى در خوردن من و جوشانده بذر و ریشه انواع دارویى من جهت زنان باردار و بچه شیر ده خوب نیست ، زیرا محرک شهوت بوده و عادت ماهانه آور و مسقط جنین است ، و چنانچه باعث سقط جنین نشود نوزاد آن ناقص الخلقه و یا کودن خواهد شد. اسانس یا بهتر بگویم ، جوهر من فرار و زود جذب است و همراه خود مواد مقید و مضر سایر داروها را حل کرده و به سرعت به یاخته ها مى رساند و به همین جهت است که خوردن من قبل از نیش عقرب و بعد از آن خطرناک بوده و علاج را مشکل مى کند. من عروق را باز مى کنم و مقوى قلب و ریه هستم . جوشانده ى برگ من گرفتگى صدا را باز مى کند و آواز را تصفیه مى نماید. کمپرس جوشانده ى من براى دست و پاى سرمازده و براى درمان اولسر و سایر زخم ها مفید است . بذر من در باز کردن گرفتگى هاى معده قوى تر از سایر قسمت هاى من است – این بذر اشتهاآور بوده به هضم غذا کمک مى کند و فضولات را از معده و رحم بیرون مى کند و جهت استسقاء مفید است . خوردن این بذر جهت شش چندان خوب نیست ، چون پنج گرم بذر کوبیده را در پارچه اى ریخته و آن را در نیم لیتر آب انگور آویزان نمایید، تا مواد مفید آن حل شود، این محلول جهت تقویت معده و رفع باد بسیار سودمند خواهد بود. مرباى ریشه و برگ من با عسل مسکن قى و مقوى معده است . ترشى من بازکننده و مقوى معده مى باشد، و اشتها را تحریک مى کند. جوشانده بذر و بیخ نوع کوهى من ، در باز کردن ادرار و عادت ماهانه اثر بیشترى دارد.
کرفس سنگ که به آن کرفس شلغمى و کرفس صخرى مى گویند، در کتب قدیم تحت نام ((فطرالسالیون )) ذکر شده قوى تر از کرفس خورشتى است . بادشکن و قاطع لیزى معده است . جهت درد پهلو و پیچش معده توصیه شده و در باز کردن ادرار و حیض قوى تر از انواع دیگر است .

لینک کوتاه این مطلب
http://chashnee.ir/?p=4012
نظرتون درباره این آموزش چیست!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران
لطفا نظره خود را راجب این آموزش بدهید
تا کنون نظری ثبت نشده است ، شما اولین کاربره صاحب نظره ما باشید »ارسال دیدگاه«

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *