سلام دوستان عزیز , شما از طریق ارسال مشخصات خود در اینجا میتوانید ثبت نام کنید و از امکانات چاشنی لذت ببرید.

لحظات خوشی را برای شما آرزومندم.

حلوا اوماج

زمان آماده سازی :2 ساعت

بازدید : 1013 2 کاربر درحال خواندن این مطلب

نویسنده:

تاریخ:

آرد 2 پیمانه
روغن 3/4 پیمانه
آب 1 لیوان
گلاب 1/2 استکان
شکر 1/2 پیمانه
شیره انگور یا دوشاب 1/2 پیمانه
زعفران دم کرده مقداری
امتیاز شما به این آموزش چنده؟
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
دوستان عزیز رای یادتون نره ^_^

حلوا اوماج

حلوا به خودی خود غذا یا دسری خوشمزه است اما در فرهنگ غذایی ما ایرانیان، حلوا شیرینی مجالس عزا و عزاداری می باشد. حالا چرا در مراسم عزا حلوا سرو می کنند؟

مواد تشکیل دهنده حلوا آرد، روغن، گلاب و شکر یا عسل یا شیره  می باشند که در نتیجه طبع حلوا را گرم می کنند. همانطور که می دانیم  غم  سردی محسوب می شود، بر اساس گفته های علمی، گل سرخ محمدی خاصیت ضد افسردگی دارد بنابراین خوردن حلوا (گرمی) در هنگام غم و عزاداری (سردی) تعادلی را در بدن شخص عزادار ایجاد می کند و اما حلوای اوماج بسیار متفاوت با حلواهای معمول ایست و طمع و بافت خاصی دارد. تهیه اوماج کمی زحمت دارد و حوصله ی فراوانی را می طلبد ولی نتیجه کار بسیار خوشمزه و سهل الهضم می باشد. اوماج کلمه ایی ترکی  از ریشه اوماغ به معنی ساییدن است، پس همانطور که از  اسم این حلوا بر می آید ما باید آرد را ما بین کفین دو دست به همدیگر بساییم و بساییم تا قلوه های شنی و سنگی بسیار ریزی درست کنیم.

حلوا اوماج یکی از حلواهای محلی استان آذربایجان شرقی است. در روش سنتی، آرد را درون یک مجمع بزرگ میریزند و سپس با دست رویش آب میپاشند تا خیس شود. بعد این آرد خیس را از آبکش رد میکنند و با دست روی آرد میکشند تا از سوراخ های آبکش به صورت دانه های خمیر رد بشود. حالا آرد را درون یک سینی بریزید. با آب پاش رویش آب بپاشید و با دست دیگرتان با یه چنگال مدام سطحش را به هم یزنید تا آرد گبه لوله های ریز خمیر (اوماج) تبدیل شود.

حالا این سینی رو بگذارید کنار تا کمی  خشک شود زیرا اگر در همین حالت سرخش کنید دانه های خمیر به هم می چسبند. در این فاصله با نصف پیمانه شکر شربت درست کنید. درون این شربت زعفران و  نصف پیمانه دوشاب غلیظ  وکمی آب نیز بریزید  و  بگذارید کمی بجوشد و موقع ریختن درون مواد داغ باشد. وقتی اوماج ها کمی خشک شدند آنها را درون غذاساز ریخته تا خمیر یکدستی حاصل شود. در روش سنتی اوماج ها را با با دو سه سایز الک می کنند. سپس  سه چهارم پیمانه روغن رو داغ کنید و اوماج ها را درونش بریزید  و روی حرارت ملایم همش بزنید تا سرخ شود. به قدری هم بزنید که رنگش کاملا تغییر کند. در این زمان بایستی شربت را به مواد اضافه کنیم اما قبل از آن کمی گلاب به شربت اصافه نمایید. پس از اضافه نمودن شربت کمی مواد را روی حرارت هم می زنیم تا شربت به خورد حلوا برود. پس از آن حرارت را خاموش میکنید و در ظرف مورد نظر حلوا را سرو می کنید. این حلوا تزیین خاصی ندارد و می توانید آن را به تکه های کوچک نیز تقسیم کنید.

حلوا اوماج شما آماده است. نوش جان

پی نوشت: من عاشق حلوا اوماج هستم و همیشه از مادربزرگم میخوام که برام از این حلوا درست کنه

 

حلوا اوماج

تهیه و تنظیم: چاشنی

چاشنی، آشپزی ایده ها

لینک کوتاه این مطلب
http://chashnee.ir/?p=2195
نظرتون درباره این آموزش چیست!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران
لطفا نظره خود را راجب این آموزش بدهید
تا کنون نظری ثبت نشده است ، شما اولین کاربره صاحب نظره ما باشید »ارسال دیدگاه«

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *