در حال حاضر امکان ثبت نام در سایت وجود ندارد

ترشه تره گیلانی

زمان آماده سازی : 1 ساعت و 40 دقیقه

بازدید : 829 3 کاربر درحال خواندن این مطلب

نویسنده:

تاریخ:

تخم مرغ 3 عدد
سیر1 بوته
خالواش( سبزی گیلانی)1/2 پیمانه
آب نارنج1 پیمانه
فلفل نمک زردچوبهیه میزان لازم
سبزی خورشی1 کیلو
نعنا1/2 پیمانه
روغن1/2 پیمانه
دارچینبه میزان لازم
برنج2 پیمانه

ترشه تره گیلانی

برای تهیه ترشه تره گیلانی ابتدا سبزی ها را پاك كنید و بشویید. پس از اینكه كمی آب آنها رفت، همه را خرد كنید، ولی لازم نیست خیلی ریز شود. برنج را بشویید و با نمك كمی خیس كنید. برنج و سبزی های خرد شده را در قابلمه ای با ظرفیت مناسب یا در ظرف سنتی گیلان به نام گمج بریزید و با یك پیمانه آب و نمك بپزید.

بعد از پختن سبزی چاشنی این غذا یعنی آب نارنج را اضافه كنید و صبر كنید تا كمی با هم بجوشند. اگر ترشی غذا كم بود، باز هم به آن چاشنی اضافه كنید تا به اندازه كافی و دلخواه ترش شود.

نعنا،‌خالواش و سیر پوست كنده را خرد كنید و در تابه ای همراه نمك، فلفل، دارچین و زردچوبه در روغن فراوان، كمی سرخ كنید. این مخلوط را به سبزی و برنج پخته اضافه كنید تا با هم بپزند.

تخم مرغ ها را در ظرفی بشكنید و با چنگال بزنی و در صورت تمایل كمی زعفران به آن بیفزایید.سپس روی مخلوط سبزی ها و برنج بریزید. زمانی كه تخم مرغ ها پخت، خورش را هم بزنید و به آن فلفل و دارچین بیفزایید. وقتی همه مواد خوب پخت و خورش به روغن افتاد،ترشه تره گیلانی شما آماده است.

نكات:

۱- به جای آب نارنج میتوانید از آبغوره استفاده كنید و یا آب انار ترش بریزید.البته توجه داشته باشید كه آب انار رنگ خورش را تیره میكند.

۲- این غذا را با برنج كته یا نان سرو كنید.

۳-اگر خالواش در دسترس نبود آن را حذف كرده و مقدار بیشتری نعنا بریزید.

۴- برای پوست كندن سیر كمی آن را در آب سرد بگذارید تا پوست آن به راحتی جدا شود و بعد با چاقو یا هر وسیله دیگری آن را خرد و له كنید.

۵- اگر از نعنا و خالواش خشك استفاده می كنید، كمی آنها را خیس كنید و بعد با سیر سرخ كنید.

۶- ترکیب سبزی شامل اسفناج،برگ چغندر،گشنیز،تره،جعفری و شوید می باشد. ( اسفناج بیشتر از بقیه)

ترشه تره گیلانی

تهیه و تنظیم: چاشنی

چاشنی، آشپزی ایده ها

لینک کوتاه این مطلب
http://chashnee.ir/?p=4167
نظرتون درباره این آموزش چیست!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 41 = 51

نظرات کاربران
این آموزش مفید بود؟ نظرتون چیه؟
تا کنون نظری ثبت نشده است ، شما اولین کاربر صاحب نظر ما باشید »ارسال دیدگاه«

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

35 − = 26